Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3042 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 203  Következő
 

Re: Beszélgessünk
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. aug. 18., kedd 20:10 
Offline

Csatlakozott: 2009. júl. 25., szombat 11:50
Hozzászólások: 67
Mi a helyzet azokkal az emberekkel akik jó emberek voltak,de úgy haltak meg,hogy nem hittek semmiben?Tehát nem voltak rossz emberek és nem is hittek az úrban....
Ő értük csak imádkozni lehet? :shock:

_________________
,,Júda! a te számodra is készített aratást, mikor fordítok az én népemnek fogságán.,,


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Beszélgessünk
HozzászólásElküldve: 2009. aug. 19., szerda 11:45 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Béke írta:
Mi a helyzet azokkal az emberekkel akik jó emberek voltak,de úgy haltak meg,hogy nem hittek semmiben?Tehát nem voltak rossz emberek és nem is hittek az úrban....
Ő értük csak imádkozni lehet? :shock:

Ha meghaltak akkor már hiába imádkozol értük. Ha még élnek akkor imádkozhatsz értül és hirdetheted nekik az evangéliumot és azt, hogy megtérjenek valóságosan és bibliai módon.
Olyan nincs, hogy jó emberek. A biblia szerint. Mi ugyan teszünk különbséget emberek között, de jócselekedetekkel nem lehet üdvösséget szerezni.
A hitetlen "jóember" annyiban különbözik a hitetlen "rosszembertől" üdvösségi szempontból, hogy az előbbi 30cm-es vízbe fullad bele, míg az utóbbi 10m-esbe.
Az üdvösséghez tehát hitből való megtérés, víztől és Szentszellemtől való újjászületés kell, a Biblia szerint.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Beszélgessünk
HozzászólásElküldve: 2009. aug. 19., szerda 11:46 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
... ... ... és az hogy HALLJA az evangéliumot! :O nem? :O

Róma 10 írta:
12. Mert nincs különbség zsidó meg görög között; mert ugyanaz az Ura mindeneknek, a ki kegyelemben gazdag mindenekhez, a kik őt segítségül hívják.
13. Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.
14. Mimódon hívják azért segítségül azt, a kiben nem hisznek? Mimódon hisznek pedig abban, a ki felől nem hallottak? Mimódon hallanának pedig prédikáló nélkül?
15. Mimódon prédikálnak pedig, ha el nem küldetnek? A miképen meg van írva: Mely szépek a békesség hirdetőknek lábai, a kik jókat hirdetnek!
16. De nem mindenek engedelmeskedtek az evangyéliomnak. Mert Ésaiás azt mondja: Uram! Kicsoda hitt a mi beszédünknek?
17. Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által.

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Beszélgessünk
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 03., csütörtök 00:05 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Sziasztok!

Tegnap megérkeztünk a kirándulásról, akkor jöjjön a beszámoló:
Olaszországban szuper volt, a tenger meleg, hosszan nem mély, igaz, hogy nem olyan áttetsző,tisztavizű, mint a horvát oldalon. A parti homok az forró volt.
Lido di Jesoloban találtunk szállást, dél körül, amikor már azt hittük, nincs is tenger, azaz MARE, csak kukoricatáblák.De egyszercsak bekerültünk a 15 km-es üdülőfalu kellős közepébe,persze, parkoló egy szál sem. Sárával bementünk abba a hotelba, amiben mutatták, hogy van travel agency, apa az autóban ült, hogy el ne vontassanak, mire kiérünk. A hotelban aztán mondta a tulaj, hogy a testvérének van apartmanja, 400 eur 7napra. Mondtam, csak 5 napra kell, megegyeztünk 300-ban. Itt-ott felújításra szorul-kívülről, nincs légkondi, de a konyha modern, jól felszerelt, s hat személyre volt minden elég. A tenger pedig 150 m-re volt!
Sokat fürödtünk- apa is, húzogatott a félig leeresztett gumimatracon. Egyszer vettünk vízibiciklit, az is jó móka volt. Szombaton este légi bemutató volt, aminek a főpróbáját is láttuk- Pali fiam bánhatja, hogy nem akart velünk jönni .
Nem egy csendes hely, olyan forgalom, dudálás, zenebona volt sokáig este, de ezzel együtt mindenkinek ajánlani tudom.Lenn a tengerparton a leghangosabb zene is csak légyzöngésnek hatott.S mindenütt virágok, rend, tisztaság.
Legédesebbek a pici babák voltak: ültek a víz szélén, homokoztak- mikor jött a hullám,- usgyi, négykézláb rohantak távolabb.

Vasárnap bementünk Velencébe. Akkor szerettem meg Itáliát, mikor léptem ki a hajóról, és a hajós kisegítve megszólított: mama..az is tetszett, amikor Tenerifén szinyora voltam, de mi az a mamához képest!
megkérdeztük, mennyi a gondola, azt mondták, ejti /18ra értettem/- beültünk, kérték a pénzt, akkor derült ki, hogy nem 18, amit már sokalltunk, hanem 80-na, húztunk kifelé, hogy dehogy akarunk mi gondolázni! Aztán találtunk egy hajójáratot, ami olcsóbban , hosszabban körül vitt a Canal Grandén, megkerülve a szigetet is.

Ami ledöbbentett Velencében: egy kis kápolnában filmszínészek képei voltak kirakva,-Csillagok és holdak című kiállításon.- huh, hátborzongató volt..
Maga a város csodálatos,/ vissza kellene még menni, de nem szezonban, amikor a rengeteg turistától sehová sem lehet könnyen bejutni/...a Szent Márk tér, a a Dózse - palota, a szűk utcácskák,sok-sok szokatlan érdekesség...

Egy szemüvegárus fogadkozott, hogy holnap befejezi a jobot, csak ma vegyünk 1 napszemüveget 10-ért. mondtuk, az sok... erre ,hogy 5 -ért is ideadja. Na , akkor kihívtam a vízből Annát, hogy neki is legyen. Ajánlott is egyet, azt mondta az árus, hogy ez illik a kislánynak a legjobban, ő tudja, mert neki ez a jobja. Fizetnék, azt mondja: adjak már 12-őt. De mondom 5 meg 5 az 10. De mi maguknak 1 euró ?! mondja- hát megvettük 12-ért.
Velencében egy néger táskástól nem tudtunk szabadulni, a 40 eurós táskát végül ránktukmált 20-ért./biztosan csak 5-t ér, de úgy gondoltuk, hogy megtámogatjuk az afrikai diákokat/

Bár a férjem második nap azt mondta: minden nagyon jó, de neki már ennyi elég lenne, nem tudott megfutamodni, mert árut is hoztunk, s meg kellett várni, amíg az olasz kollégák is befejezik a vakációzásukat, s kinyitják a boltot.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Beszélgessünk
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 03., csütörtök 16:19 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 21., szombat 17:24
Hozzászólások: 337
Tartózkodási hely: Veresegyház
mi szombaton indulunk az adriára, remélem az is jó lesz. örülök hogy olvashattam a beszámolódat mama! :P

_________________
szerintem...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Beszélgessünk
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 03., csütörtök 17:00 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Jó utat Sztalker! aztán majd várjuk a te beszámolódat is!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Beszélgessünk
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 07., hétfő 17:31 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Az elmúlt napokban a magam bőrén éreztem, hogy a pénz egyre inkább eltorzítja az embereket. Szerencsére csak egy mosógép volt az aminek kapcsán ezt tapasztaltam, nem pedig valami komolyabb. Rádöbbentem, hogy egyszerűen az arab országokban leírt gyakorlat szerint működnek a mindennapi dolgok minálunk, ha valaki talpon akar maradni, annak észnél kell lenni.

A mosógép szerelő és az új mosógépet kiszállító munkások haszonszerzési trükkjeit nem tudom leírni, ahhoz egy Örkény kellene. A bolti eladóval kapcsolatos hányattatásomat talán valahogy le tudom skribolni.

Az x-edik boltban megtetszett egy nagyon szép Zanussi, merthogy akciós volt. Az eladó nagyon udvarias volt velem, kitárgyaltuk a mosógépek családjának minden tagját, keveset politizáltunk, elmerengtünk a fejlődésen, majd bizalmasan elárulta nekem, hogy az akciós gép sajnos lebutított berendezés és hát a gépet ékszíj hajtja. Ennek az elszakadása akár 30 000 Ft-os károkat is okozhat, szóval nagyon nem ajánlja az úrnak, mármint nekem. Ehelyett viszont ott a másik Zanussi, sokkal fejlettebb, közvetlen meghajtással. Igaz 20 000 Ft-al drágább a gép, de tényleg gyönyörű volt. Már azon voltam, hogy megveszem, ez volt a második legolcsóbb ár a nem akciós jó gépek között, de győzött a realitás, meg gondoltam mégiscsak a nejem ért hozzá. Másnap elvittem a boltba a főnökasszonyt.

A nyájas eladó másnap közölte a nejemmel, hogy a Zanussi viszonylag tűrhető márka, merthogy az Elektrolux családba tartozik, de az akciós gép annyira rossz, hogy nem tudja még a függöny mosást sem. Bezzeg a másik! Amire a nejem azt mondta, hogy ez példátlan, tűrhetetlen, meg kell venni a drágábbat és csak nehezen tudtam elvinni egy következő boltba.

Ott a két Zanussi készülék pont egymás felett volt elhelyezve. Az eladó itt érthetetlen módon nagyon jó minőségről beszélt mind a két készülék esetében. Amikor a szemére vetettem, hogy az előző üzletben akciósan árult gép az ékszíjjal működik, tehát rossz, akkor azt válaszolta értetlenül, hogy mindegyik elől dobos gép ékszíjas, egy azaz egy darab LG szupermárka kivételével. Rákérdeztem gúnyosan, hogy netán még a függöny mosást is tudja a gép?! Mire azt mondta, hogy természetesen. Megnéztem, tényleg ugyanazok az ikonok szerepelnek mind a két gépen. Ott van rajta a függönymosás ikonja.

Elfelejtettem megnézni a korábbi boltban. Kiderült, hogy a két gép teljesen ugyanaz, kivéve a centrifugálási sebességet. Gyönyörű mindkettő, így aztán másnap megvettem a 20 000 Ft-al olcsóbbat akciósan a hazug eladótól.

Sajnos konfliktuskerülő természetem van, és csupán annyit mondtam az eladónak mérgesen, hogy tudja a függönymosást a gép. Mire ő kedves mosollyal adta el nekem a gépet, sőt még névjegyet is adott nekem a jövőbeli újabb üzlet reményében, és egy csöppet sem látszott rajta, hogy zavarná a gondolat, hogy a cég belső előírásának megfelelően többször is hazudott nekem, direkt megtévesztett és átvert.

Elgondolkoztam azon, hogy nyilván van valamiféle lelkiismerete, és néha csak felötlik benne, hogy ez nem valami erkölcsös dolog, amit ő nap mint nap művel a vevőivel. Igazából egy kicsit sajnáltam az eladót, no meg büszke voltam magamra, hogy ebben a játszmában valahogy valamennyit sikerült nyernem... :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Beszélgessünk
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 08., kedd 10:47 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Az én kereskedői vénám inkább azt sugallja, hogy az akciós áruk inkább vevőcsalogatóként, afféle mézesmadzagként vannak meghirdetve. Nyilván alig van rajta valamicske kis haszon, semmi érdeke a boltnak, hogy eladják azt az árut, hiszen csak a potenciális, nagy haszonkulcsot kifizető vevőt veszítik el akkor, ha valaki megveszi az akciós terméket. Ebből következően az eladók legfontosabb feladata, hogy átirányítsa a vevőt a nagyobb haszonkulccsal rendelkező termékre. Szerintem ez történt most is, amikor annyira mazsolának néztek, amennyire. Ott volt a potenciális némileg idiótának, teljességgel amatőrnek látszó vevő és megpróbáltak átterelni a nagyobb haszonkulcsra.

Ez különben megszokott dolog, de ennyire durván még nem tapasztaltam. Sokszor csupán egy-két darab akciós termék van a boltban, amikor azok elfogynak széttárják a karjukat és a vevőt átirányítják a magasabb haszonkulcsú termékek felé, akik ha már ott vannak vásárolnak is...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Beszélgessünk
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 08., kedd 19:34 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Lehet, hogy valaki olvasta itt a fórumon, hogy munkát keresek és elküldte a címemre az alábbi üzenetet:

Idézet:
Nagy szerencse ért! Egyike vagy a szerencsés kiválasztottaknak, aki ezt az emailt megkapja :) Képzeld, nem is olyan régen össze voltam törve, elvesztettem a munkámat és nem tudtam, hogy mit csináljak, hogy helyzetemből szabaduljak. Aztán az egyik barátnőm azt javasolta, hogy menjek el egy látóhoz, jósnőhöz és kérjem ki a tanácsát, hogy mit tehetnék. Bár akkor még nem hittem a dologban, de aztán végül neki lett igaza! XY (nem írom ki a nevét, nem reklám helye) megértéssel és szeretettel fogadott otthonában és rögtön tudott mondani jó néhány elkövetkezendő dolgot, ami később beigazolódott. Rávilágitott jó néhány problémára és segitségével most újra boldognak és kiegyensúlyozottnak érzem magam. Ezt a derűt és kisugárzást ma már mindenki látja rajtam.

Most én szeretnék rajtad segiteni ezzel az emaillel!!


Milyen kedves gesztus...! :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Beszélgessünk
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 13., vasárnap 19:25 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 21., szombat 17:24
Hozzászólások: 337
Tartózkodási hely: Veresegyház
Erika írta:
Jó utat Sztalker! aztán majd várjuk a te beszámolódat is!

szia megjöttünk, csodás volt! képeket itt láthatsz: http://krudy.multiply.com/photos/album/22#
csak szépet tudok mondani az elmúlt egy hétről, az utószezon elején, még jó időjárás mellett, de már turistatömegek nélkül, igazi klasszikus tengerparti nyaralás volt. gyönyörű tájak és velencei befolyásról árulkodó mediterrán kisvárosok. béke és szépség minden mennyiségben. még delfineket is láttam mikor a partmenti sziklákon sütkéreztem, úszás közben pedig kíváncsi és persze az árnyékom biztonságát kihasználó halak úszkáltak körülöttem. mézédes füge közvetlenül az ágról szakítva, grillezett tintahal citromlével megcsepegtetve, stb, stb,

_________________
szerintem...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Beszélgessünk
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 13., vasárnap 21:52 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Üdv itthon, Sztalker!

Ez szerintem is nagyon jó lehetett, :D köszi a csodás képeket!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Beszélgessünk
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 20., vasárnap 18:58 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Sétálni voltunk délután a feleségemmel és elkeveredtünk a régi temetőbe. Képzeljétek el, hogy a roma családok nagy, üvegből készült kis épületet alakítanak kis a sír körül és nagyon szépen, színesen, rengeteg művirággal, amforákkal díszitik fel belül a sírt és környékét. Kényelmesen lehet járkálni benne. Nagyon érdekes, még ilyet nem láttam. Érdekes volt látni az apáca sírokat, a szerzetes sírokat, kis dísztelen sírban nyugszanak. Teleki Pál sírja is itt van, egy faragott fakereszt van a sírjára állítva, rendeteg nemzeti színű szallagot akasztottak rá. A fiam volt oszálytársának is láttuk a sírját, rajta van a fényképe, azt hiszem tízenöt éves korában halt meg a strandon szegény gyerek. Szerényebb jóval, de hasonlít a Házsongárdi temetőre, legalábbis egy részletére.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Beszélgessünk
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 27., vasárnap 19:03 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Ma délután a nejemmel csináltunk egy költségkímélő programot, kimentünk a reptérre, ahol vagy ötven motoros ejtőernyős röpködött az őszi délutáni napfényben. Mindegyik más színű volt, tényleg nagyon szép volt. Folyamatosan szálltak fel és szálltak le, akkora volt a forgalom, mint egy repülőgép anyahajón.

Csináltam kb 200 felvételt, ebből 5 lett jó, magyarul nem tudtam rögzíteni az élményt sajnos... :(

Van valami tippetek, hogy egy lelkes amatőr fotós hol talál ilyenkor ősszel jó témát?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Beszélgessünk
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 27., vasárnap 19:52 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
A természet nem ihlet meg? Ilyenkor ősszel különösen szép..bár néha furcsa dolgokat is lehet látni:
valamelyik nap arra lettem figyelmes , ahogy az egyik lepke bántja a másikat..felháborító volt!..-jó lett volna lencsevégre kapni.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Beszélgessünk
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 27., vasárnap 20:06 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Dehogynem. Nekem nagy szerencsém van, mert van itt egy olyan gyönyörű fasor, hogy párját ritkítja. Már előre fenem rá a fogamat, hogyan és miként fogom fotózni.

A lepkékhez makro objektív kellene, ami használtan kb. 60 000 Ft, így lassan egy éve jegelve van a dolog, de ami késik nem múlik, legalább van téma a következő évre.

Most olvastam egy cikket egy majd tízenéves profi természetfotós srácról, aki elmondta, hogy bizonyos természetfotó témánál a másodpercenkénti 10 képet készítő ultra profi digitális fényképezőgép sem elég. Azt mondja, hogy ezt a nagyon gyors kamerák felvételei mutatják jól. Példát is mond, hogy miért. De be is linkelem a riportot, mert tényleg érdekes:

http://pixinfo.com/cikkek/interju_mate_bence


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3042 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 203  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség