Eeyore írta:
Ex, elolvastam az 1. oldalt,és sajnálom, hogy nem, de akkor sem értek egyet veled.
Nem baj, nem az volt a kérdés, hogy egyetértesz-e velem, hanem az hogy számodra mit jelent.
Idézet:
Szerintem is az ige szül újjá a Lélek által,
Senki nem mondta itt, hogy magát kell újjászülni.
Idézet:
és ennek biztos jele a bűnbánat;
2. Monda nékik: Vajjon vettetek-é Szent Lelket, minekutána hivőkké lettetek? Azok pedig mondának néki: Sőt inkább azt sem hallottuk, hogy ha vagyon-é Szent Lélek.
3. És monda nékik: Mire keresztelkedtetek meg tehát? Azok pedig mondának: A János keresztségére.
4. Monda pedig Pál: János megtérésnek keresztségével keresztelt, azt mondván a népnek, hogy a ki ő utána jövendő, abban higyjenek, tudniillik a Krisztus Jézusban.
5. Mikor pedig ezt hallák, megkeresztelkedének az Úr Jézusnak nevére.
6. És mikor Pál reájok vetette kezét, szálla a Szent Lélek ő reájok; és szólnak vala nyelveken, és prófétálnak vala. Ezek bűnbánatot gyakoroltak és megtértek és Pál nem tartotta befejezettnek a dolgot. Tehát a bűnbánat nem biztos jele az újjászületésnek.
Idézet:
Ha viszont a Szent Szellem keresztségét hozod az újjászületéshez - igazán írhatnál róla, hogy ez számodra mit jelent? Már kérdezgettelek róla, de nem feleltél. Gyógyítás, ördögűzés, látomások, próféciák, nyelvek magyarázata...szóval mindezeket hogyan éled meg?
Nem az én megélésemről van itt szó.
Idézet:
És egyáltalán azt, hogy "vesztek erőt, minekutána eljő reátok a Szent Lélek" - ez mit jelent az életedben? Mert ezt nem értettem és nem is láttam senkin.
Erőt arra ad Isten, hogy bizonyságot tudjon tenni a tanítvány Róla.
Aki vette az erőt, az nem erőtlen, csüggedt, depressziós, annak ereje "megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!".
Azok Krisztussal a kőfalon is átugranak, mert Krisztusban mindent megkaptak, meg ilyesmik vannak még megírva.
üdv
ex