exrefis írta:
...
net2rist írta:
nyilván belemehetnénk, hogy akkor most KeresztelőJános tanítványai ugyan meg voltak-e térve...
vagy akár az APOSTOLOK, amikor kimentek és jeleket és csodákat tettek (még Jézus halála előtt!!)... "formálisan" nem voltak megtérve, hiszen a kereszthalál nélkül a megtérés csak egy bűnbánat
Mi más lehetne és nem is lehet több szerintem. Isten válasza az újjászületés, a Szentlélek keresztség tesz mássá, vagyis átkerül a másik oldalra az alany. Halálból az életre, a bűn uralma alól Isten uralma alá
namost ebben egyetértünk, de ez semmit nem mondott az én felvetésemre
exrefis írta:
...
Idézet:
újabb kérdés, hogy akik ugye Uram-uramoztak, de nem kapták meg a beszállókártyát, azokkal mi van...
Most provokállak, éppen ennek a beszállókártyának a mivoltjára lennénk kíváncsiak a te látásodban. Mit mondasz egy egy tudatlan friss megtérőnek a tennivalókról és a várható dolgokról?
ez egyszerű kérdés, mert csak idézni kell a választ:
Idézet:
[Mt. 7.20] Tehát gyümölcseikről ismeritek fel azokat is.
[Mt. 7.21] Nem mindenki fog a mennyek királyságába bemenni, aki nekem azt mondja: Uram, Uram! Csak, aki mennybéli Atyám akaratát teszi.
[Mt. 7.22] Azon a napon sokan szólnak majd így hozzám: Uram, Uram! Hát nem a te neveddel prófétáltunk-e? Nem a te neveddel űztünk-e ki démonokat? Nem a te neveddel tettünk-e sok hatalmas csodát?
[Mt. 7.23] Én akkor ilyen vallomást fogok nekik tenni: Sohasem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem ti, akik a törvény megrontásán munkálkodtok.
[Mt. 7.24] Így hát mindenki, aki meghallgatja beszédeimet és megteszi azokat, hasonló lesz az olyan eszes emberhez, aki házát sziklára építette.
NEM arról van szó, hogy "nem is űztétek ki! nem is tettetek csodát, legfőképp nem az én nevemmel!"
"csupán" arról, hogy a GYÜMÖLCS nem volt összhangban az AJÁNDÉKkal... és ez a helyzet nem igazán ismeretlen azt hiszem egyikünk előtt sem...
exrefis írta:
Idézet:
én csak egyet tudok: láttam már nem egy életet tönkremenni amiatt, hogy pl rásütötték az illetőre, hogy nincs újjászületve, mert nem szólt nyelveken...
Ebben én nem hiszek, mert azt mondja az írás:
38. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők,
39. Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban. Nos ha ezek az erősségek nem tudnak lepattintani Krisztusról, akkor egy "brutális" "nem vagy újjászületve" beszólás sem. Aki ettől tönkrement az nem ettől ment tönkre, hanem attól, hogy tényleg nem volt újjászületve, vagyis a történetedben a beszólónak igaza volt. Egy ilyen beszólás sértheti a lelket, ha igaz, de egy újjászületet szellemet nem. Szerintem.
üdv
ex
oké, rendben...
akkor rövid eset-ismertetés:
a srác profi énekhanggal és lelkesen vett (volna) részt a dicséretben, mígnem valaki "ki nem szúrta", hogy nem szól nyelveken...
nos, ez az adott - pünkösdi - közegben eléggé főbenjáró hiányosságnak számít, úgyhogy letiltódott villámgyorsan a szolgálatból
TÉNYszerűen annyit lehet hozzátenni (ok-okozati feltételezések nélkül), hogy UGYANEBBEN AZ IDŐSZAKBAN a házassága is tönkrement, elvált
és
most jön a
meglepő fordulat:
átment a HitGyülibe, ahol "új életet kezdett", színpad, új feleség... hogy most szól-e nyelveken, arról nincs információm...
a történet szomorú, a "happy end" ellenére is... és nem csak a 3 gyerekkel "ottmaradt" ex-feleség szemszögéből...