Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1143 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 77  Következő
 

Re: Magyar
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. nov. 22., vasárnap 20:54 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
töröltem (okafogyódás okán)

_________________
/mT


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára net2rist 2009. dec. 07., hétfő 16:12-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2009. nov. 22., vasárnap 21:08 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 19:48
Hozzászólások: 1002
Eeyore írta:
Ex, nincs időm veled üres és értelmetlen szóharcot folytatni. Nézd meg a videót, hogy tanulj egy kis okosságot és tudományos hozzáállást belőle igazi szakembertől és nem olyan idiótától, akitől a zsidó karvalytőkével való mocskolódó gyűlöletkeltést lested el.


"...mocskolódó gyűlöletkeltés....."


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2009. nov. 22., vasárnap 21:10 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 19:48
Hozzászólások: 1002
net2rist írta:
ez aztán tudományos hozzáállás volt...

komolyan... mintha TUDATOSAN rombolnád a magad "komolyanvehetőségét" :S


..nem tudományos, - "történészi."....


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2009. nov. 22., vasárnap 21:25 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Eeyore írta:
Nézd meg a videót, hogy tanulj egy kis okosságot ...

Megnéztem. Feltételezem te is. Mi az az okosság, amit eddig nem tudtam és meg lehetne tanulni ebből a videoból?
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2009. nov. 22., vasárnap 22:39 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Egyszerűbb lenne, ha mellébeszélés helyett válaszolnál a kérdéseimre, de végülis nem fontos nekünk beszélgetni. :)
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2009. nov. 23., hétfő 01:26 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
Csak ennyit Szálasiról keresztyén szemszögből.
Ítéljétek meg, hogy minémű lélek szállta meg ezt az embert.
Számomra visszataszítő amikor egy ilyen démonizált embert keresztyén akár csak be is idéz(volt erre példa honlapon), netán a rehabilitációjára tesz kisérletet.
Maga a Hungarista mozgalom is ördögi alapokon áll, sajnos ezt nem minden keresztyén látja.

Idézet:
Az önjelölt „nemzetmentő" családja német, szlovák, rutén és örmény ősökkel is rendelkezett, bár ő ezt később buzgón igyekezett eltitkolni. Sokkal nagyobb kegyben részesítette azokat a családfakutatókat, akik szerint a magyar nemzet Jézus gondváni törzséből vált ki, ezzel bizonyítva, hogy Szálasi közvetlen leszármazottja a Megváltónak. Vallási fanatizmusát, misztikumra való hajlamát édesanyjától örökölte. Különösen érdekelte a spiritizmus és a szeánszok. Egyik víziójában, állítása szerint, Krisztus a tudomására hozta, hogy neki kell a zsidóságtól megtisztítania az országot. Utolsó éveiben gyakran hagyatkozott asztrológusai tanácsaira, akik Hitler végső győzelmét is megjósolták neki. Megvilágosodásakor pattant ki fejéből meglehetősen zilált, zűrzavaros elmélete, melyet hungarizmusnak keresztelt el.

http://orszaginfo.hu/lazito/multidez/30 ... mzetveszto

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2009. nov. 23., hétfő 08:02 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 19:48
Hozzászólások: 1002
Eeyore írta:
Jézus jól mondta: ahol a dög, oda gyűlnek a keselyűk. Amikor lényeges, igazán fontos, Isten megismeréséhez tartozó témákról volt szó, az urak nagyokat hallgattak. Most, hogy csakis egyikük számára idelinkeltem egy videót, csapatostul szállták meg a topicot. Kivel vitatkoznak az urak? Karsai László egyetemi professzorral, aki egész életében fasizmus-kutatással foglalkozott? Merthogy én csak belinkeltem az ő kutatásáról szóló riportot. Karsai keresztény esetleg kereszténynemzetiszocialista vagy most mi van? Egyébként meg, hogy Szálasi miről mit gondolt, érdekesebb, minthogy a Biblia mit ír a prófétálásról, démonűzésről; és hogy a gyakorlatban ezeket ki hogyan éli meg. Ott bezzeg nem volt tülekedés.

Hála Istennek, hogy ennél sokkal érdekesebb és fontosabb dolgokon jár az agyam, mint Szálasi és a hungarizmus. De az uraknak további szentségességes röfögést, obskuráns köpködést, csiklandós vádaskodásokat és langyos tócsákat kívánok; elegem van abból, hogy permanensen hülye gyanúsítások meg ostoba gágogások ellen védekezzek. Akinek nem inge, ne vegye magára.

Kiszálltam, by.


(Amúgy ex, a te kérdésedre válaszul: nekem újdonság volt és megdöbbentő, hogy Szálasi nem akarta volna likvidálni a zsidókat, hanem "csak" kitelepíteni őket a "győzelem után". Hogy ő állíttatta le novemberben a halálmeneteket. Hogy a nyilvánosság előtt bírálta a Horthy-Sztójay-kormány deportálási politikáját: hogy ne vigyék el a zsidókat, inkább itthon dolgozzanak, vagy esetleg magyar hadifoglyokra cseréljék ki őket (nyilván nem tudta, hogy az oroszoknak sem kellenek). Hogy Szálasi hozta létre a két pesti gettót, a nemzetközit, hogy Wallenbergéknek legyen hol védett házakat megszervezniük, és a nagygettót, amit a nyilas kormányzat látott el élelemmel. Hogy Karsai azt mondta, nincs joga a szenvedések közt hierarchiát felállítani és hogy a történelmi igazság kimondása nem szezonális. Az is fura volt, hogy Horthyék nem ellenezték a zsidó deportálást. Én ezt eddig másképp tudtam, szóval Horthyt jobban zsidóbarátnak gondoltam. Az köztudott, hogy Horthyt eléggé durva nyomás alá helyezték; de végül is a sztori sokszereplős, én meg nem vagyok történész, egy csöppet se).


Ahol a DÖG...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2009. nov. 23., hétfő 08:28 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Eeyore írta:
Hála Istennek, hogy ennél sokkal érdekesebb és fontosabb dolgokon jár az agyam, mint Szálasi és a hungarizmus.
Kedves Eeyore!
Csak a jegyzőkönyv kedvéért megjegyzem, te hoztad ide Szálasit, annak ellenére, hogy van sok érdekesebb és fontosabb dolgod. :)
Idézet:
(Amúgy ex, a te kérdésedre válaszul: nekem újdonság volt és megdöbbentő, hogy Szálasi nem akarta volna likvidálni a zsidókat, hanem "csak" kitelepíteni őket a "győzelem után".
A megdöbbentő az, hogy a náci tv-be azért került be ez az anyag, mert szerintük szebbre fényezi kedvencük emlékét, aki egyébként a magyar történelem egyik legaljasabb figurája. Naplórészleteiből kiderül, hogy nem 120, csak 100%-ig volt gonosz. Bravó!
Továbbá megdöbbentő az, hogy a balosok szerint is szebbre festi a képet, ezért szerették volna eltitkolni jobb időkre.
Megdöbbentő az is, hogy te ezt idelinkeled, mert szerinted is lényeges módosítás az eddigi képen.
Hát nem.
Tudod először Hitler is csak kitelepítésre gondolt, hozzá képest Szálasi csak fáziskésésben volt, amikor leírta.
De lehet, hogy csak praktikusabb ember volt és úgy gondolta, hogy sokkal hasznosabb lenne rabszolgaként dolgoztatni őket itthon. Hát nem lett szimpatikusabb a "nemzetvezető". Ez is nettó aljasság. De bármit is gondolt akkor elméletben, amikor hatalomra került akkor a "humánus rabszolgaság" helyett gettósítás, Dunába lövetés, halálmenetek lettek.
Idézet:
Hogy ő állíttatta le novemberben a halálmeneteket.
Ó, de pozitív. mondjuk ki, egyenesen zsidómentő volt. Kérdésem, miért indította el a halálmeneteket? Hár azért, nehogy megmeneküljenek. És a leállítást sem annyira a jószivének kell betudni, hanem annak, hogy közel voltak mát az oroszok és a lehetőségei szűkültek be.
Idézet:
Hogy Szálasi hozta létre a két pesti gettót, a nemzetközit, hogy Wallenbergéknek legyen hol védett házakat megszervezniük, és a nagygettót, amit a nyilas kormányzat látott el élelemmel.
Ó de aranyember ezzel a gettósítással. Miért is kellett a gettó? Azért, hogy a zsidók ne kószáljanak szabadon, ne tudjanak elmenekülni. Vagy végülis Wallenbergéknek nem a nyilasok elől kellett menteni a zsidókat?
Idézet:
Az is fura volt, hogy Horthyék nem ellenezték a zsidó deportálást. Én ezt eddig másképp tudtam, szóval Horthyt jobban zsidóbarátnak gondoltam.
Hát ez aranyos! És engem küldtél történelem leckét venni. :D
Elmesélem, nem hogy nem ellenezték, hanem ők (Horthyék) rendelték el. A zsidó törvényeket ők hozták, fokozatosan jogfosztották, gettósították, majd deportálták a zsidókat. Ebből, hogy lehet zsidóbarátságot lederiválni az nem tudom, de neked sikerült.
Idézet:
Az köztudott, hogy Horthyt eléggé durva nyomás alá helyezték;
A nyugatiak helyezték nyomás alá, azzal, hogy megüzenték, ha nem állítja le a deportálásokat, akkor háborús bűnösként fogják kezelni. Ennek hatására, leállította a vidéki zsidóság deportálását. Ő is nagy humánus volt. Nyomás alatt.
A megdöbbentő az, hogy a "nemzeti" jobboldal ezt a korszakot követendő hagyományként tiszteli.
További megdöbbentő, hogy ehhez sok "keresztény" is asszisztál.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2009. nov. 24., kedd 22:23 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 19:48
Hozzászólások: 1002
Eeyore írta:

Elkövettem azt a hibát, hogy visszanéztem a fórumra. És alig tudom abbahagyni a röhögést. Hogy tehet valaki ilyen átlátszó módon bizonyságot önmaga ellen, ez azért ritkaság. Mert két eset lehetséges. Vagy Szálasi hungarizmusára vonatkoztatja a dögöt, ezzel azt tanúsítja, hogy a nyilas mozgalom jobban izgatja Isten igéjénél és azoknál a kérdéseknél, melyekre utaltam; vagy rám érti, ezzel pedig a személyem iránti gyülekezését bizonygatja. Ez viszont garantáltan egyoldalú marad.

Nem csupán ezt a hibát követte el, nem csupán ez a két eset lehetséges, és Jézusnak nem csupán ez az idézete igaz.

- A linkjei bizonyítják, hogy az internet dögjeire jár, és ezeket a dögöket hordja erre a fórumra.
- A röhögés talán az arcára fagyna(?), ha pl. az általa belinkelt nyilas és náci irodalmak elolvasásának hatására éppen az ő roma rokonát vernék agyon. (De hát ő akkor sem lenne hibás, hiszen nem ő írta azokat.)

- A „gyülekezés” ez esetben sajnos valóban garantáltan egyoldalú:
Jézus mondja (ma is):
„A tanítvány nem feljebbvaló a mesterénél, sem a szolga az uránál.”

Hogy a Karsai "mester" féle áltudományos Szálasi és fasizmus rajongók, és az ő emlőiken nevelkedett, őket bálványozó, magukat kereszténynek tartó „ történész szakot végzettekkel ” szemben a nyilas, fasiszta szellemiséget gyűlölni kell-e?
Hogyan is gyűlölhetné valaki a mesterét?

Az Adminnak és a Moderátoroknak:
- Szálasi idézet,
- nyilas honlapok belinkelése,
- holokauszttagadás,
- a fasiszta és nyilas eszmék rehabilitálására tett kísérlet......
Ahova dögöket visznek be, és azt a házigazda eltűri, ott büdös lesz.
Még egyszer meg szeretném kérdezni, mi a célotok ezzel a fórummal?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2009. nov. 25., szerda 05:46 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
okafogyódás okán törölve

_________________
/mT


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára net2rist 2009. dec. 07., hétfő 16:14-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2009. nov. 25., szerda 11:32 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
A személyeskedéshez ezúttal nem szólnék hozzá, de a jegyzőkönyv kedvéért meg kell jegyezni, hogy Karsai ezekkel a közlésekkel egyáltalán nem lett nácibarát és Szálasibarát. Szálasinak pedig ezek az állítások sem adnának esélyt a főtárgyaláson a túlélésre. (Az Igaz Bíró előtt meg pláne nem.)
Pusztán arról van szó, hogy a szélsőjobbos média rácsapott egy naplórészlet publikálásra, azért, mert azt hiszi, hogy nettó gyalázatos elődjükön mosdathatnak egy picit.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2009. nov. 25., szerda 12:16 
Site Admin
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 22., kedd 15:36
Hozzászólások: 301
Tartózkodási hely: Budapest
Fony írta:
Az Adminnak és a Moderátoroknak:
- Szálasi idézet,
- nyilas honlapok belinkelése,
- holokauszttagadás,
- a fasiszta és nyilas eszmék rehabilitálására tett kísérlet......
Ahova dögöket visznek be, és azt a házigazda eltűri, ott büdös lesz.
Még egyszer meg szeretném kérdezni, mi a célotok ezzel a fórummal?


Kérlek, segítsd munkánkat azzal, hogy elküldöd a felsoroláshoz tartozó hozzászólások sorszámát is.
Köszönettel, admin


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2009. nov. 25., szerda 12:46 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
viewtopic.php?f=24&t=469&p=43728&#p43728
viewtopic.php?f=24&t=500&p=48585&#p48585
viewtopic.php?f=24&t=500&p=48494&#p48494

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2009. nov. 25., szerda 16:42 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 19:48
Hozzászólások: 1002
admin írta:
Fony írta:
Az Adminnak és a Moderátoroknak:
- Szálasi idézet,
- nyilas honlapok belinkelése,
- holokauszttagadás,
- a fasiszta és nyilas eszmék rehabilitálására tett kísérlet......
Ahova dögöket visznek be, és azt a házigazda eltűri, ott büdös lesz.
Még egyszer meg szeretném kérdezni, mi a célotok ezzel a fórummal?


Kérlek, segítsd munkánkat azzal, hogy elküldöd a felsoroláshoz tartozó hozzászólások sorszámát is.
Köszönettel, admin


Kedves Admin!

Net által idézett linkeken kívül:
Privátban küldöm.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2009. nov. 25., szerda 19:48 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 19:48
Hozzászólások: 1002
Eeyore írta:
Neked mi a célod a fórummal?


Válaszolok, ha mellébeszélés helyett őszintén válaszolsz a következő kérdésre:
„…ha pl. az általad belinkelt nyilas és náci irodalmak elolvasásának hatására éppen a te roma rokonodat vernék agyon, éreznél valami felelősséget?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1143 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 77  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség