Kedves Péter!
Most reagálnék tegnapelőtti beírásodra. Én sem mindig érek rá.
pauler írta:
Idézet:
Konkrétan, magyarul, jelenleg a Jobbik a magyar nemzet igazi legnagyobb ellensége.
nem így van, Magyarország legnagyobb ellensége a bűn, a bűn kivetítése a "másik" párta/felekeztre/emberi csoportra.
Mit mond a Biblia, mit tett pl. Ninive, hogy megmaradjon?
Egy konkrét ügyben nem lehet a válasz feltolni az általánosságba.
Persze, hogy a főbaj a bűn, de a konkrét megjelenését nem lehet csak úgy az általánosságban feloldani.
Olyan mintha azt mondanád, nem a prostitúció a probléma, hanem a bűn.
Idézet:
részben így van, egy hazafi az nacionalista a szó JÓ értelmében
A nacionalista nem lehet JÓ értelemben soha. És noha hasonlít, nem lehet öszemosni a hazafiassággal (patriotizmus).
A hazafiság az pozitív fogalom, a nacionalizmus az negatív.
A hazafi szereti hazáját és nemzetét, tesz érte, amennyit tud és semmiképpen nem tesz ellene.
A nacionalista viszont nem nemzetét szereti, hanem azt a fantaszta képet, ami csak az ő elméjében létezik a nemzetről. És minél komolyabban veszi ezt a képet, annál több embert kénytelen kirekeszteni a nemzetből. Ugyanis a valós, létező nemzetnek nem sok köze van, az ő fejében lévő "ideálhoz". A nacionalista egy lúzer, aki magéárt sem képes tenni, nehogy a nemzetért. Önértékelése teljesítmény híjján, abból származhat, ha tagja egy olyan csoportnak amelyik értékes önmagában, értékesebb másnál. Ezt úgy tudja elérni, hogy felértékeli saját nációját, másokat meg letapos. Ettől érzi magát értékesnek, holott nem tett semmit a hazájáért. Ellene viszont tesz folyamatosan mert pont az ilyenek miatt támad rosszhíre egy országnak. Lejáratják az országot. A nacionalista mindig a másiktól várja el, hogy hozzon áldozatot, tegyen valamit a nemzetért. Ő maga pedig kárt okoz valójában. Ebből a sérült lelki állapotból következik, hogy számára csak magyar és hazaáruló létezik. Ugyanis egy tökéletes nép nem hibázhat, bajainak nem lehet oka a saját viselkedése, tehát egy ilyen tökéletes okos ügyes szorgalmas, jószívű nép csak úgy kerülhet bajba ha valami külső ármány összeesküdött ellene, az árulókkal együtt.
Ezért van az is, hogy általában gyorsan egymást lehazaárulózó részekre bomlanak.
Ezt írhattam volna a Magyar topicba is, de ide is való.
Idézet:
az elhagzik a szószékről, hogy az Isten szíve szerinti legnagyobb király, az nem Mátyás király volt, hanem Dávid a zsidók királya, az is elhagzik, hogy Jézus Krisztus a zsidó Messiás, az is elhagzik, hogy az ember bűne, hogy nem hisz Istennek
Renben van, akkor azt kérdezném, szerinted 100 megkérdezett istentiszteletre/misére járó emberből hány van tisztába azzal, hogy az antiszemitizmus a magyarságra átkot hozó bűn és nem csupán egy szalonképtelen illetlenség?
Idézet:
nem gondolom, hogy a bűn, az egy párt lenne továbbra sem, ez túl egyszerű, mert akkor csak fel kell számolni, likvidálni a benne élőket, de akkor minek halt meg Jézus Krisztus a kereszten?
Likvidálásról én sem beszéltem, de ha az embereket felvilágosítanák, hogy mit támogatnak, ha egy antiszemita nacionalista pártot támogatnak, akkor most is sokkal jobb lenne a helyzet.
üdv
ex