Igen, így egyszerűbb, ha külön választod ezen szavak segítségével a "csodát".
Az a csoda, amit te írsz (öröm, békesség, harmónia) csak Jézus Krisztus által valósul meg. Az a csoda ebben a Csodában, hogy nem függ semmilyen külső körülménytől, mert nem ebből a világból adatik, hanem a Mennyekből, Isten Országából, egy másik valóságból.
Ezért lehetett öröme, békessége, harmóniája a latornak a kereszten, miközben testileg szenvedett, az emberek gúnyolták, elítélték és az élete utolsó óráit élte.
Érthetetlen ez, ha abból a szempontból nézem, hogy mi ad örömöt, békességet, harmóniát a világból.
Az ördög nem tud ilyet adni, mert Ő a szétdobáló. Amit ad, az a keserűség, békétlenség, diszharmónia Isten és ember, ember és ember viszonylatában.
Világosság angyala:
Korinthusbeliekhez írt II. levél 11. rész
1. Vajha elszenvednétek tőlem egy kevés balgatagságot! Sőt szenvedjetek el engem is.
2. Mert isteni buzgósággal buzgok értetek; hisz eljegyeztelek titeket egy férfiúnak, hogy mint szeplőtlen szűzet állítsalak a Krisztus elé.
3. Félek azonban, hogy a miként a kígyó a maga álnokságával megcsalta Évát, akként a ti gondolataitok is megrontatnak és eltávolodnak a Krisztus iránt való egyenességtől.
4. Mert hogyha az, a ki jő, más Jézust prédikál, a kit nem prédikáltunk, vagy más lelket vesztek, a mit nem vettetek, vagy más evangyéliomot, a mit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek. 5. Mert én azt gondolom, hogy semmiben sem vagyok alábbvaló a fő-fő apostoloknál.
6. Ha pedig avatatlan vagyok is a beszédben, de nem az ismeretben; sőt mindenben, mindenképen nyilvánvalókká lettünk előttetek.
7. Avagy vétkeztem-é, mikor magamat megaláztam, hogy ti felmagasztaltassatok, hogy ingyen hírdettem néktek az Isten evangyéliomát?
8. Más gyülekezeteket fosztottam meg, zsoldot vévén, hogy néktek szolgáljak; és mikor nálatok voltam és szűkölködtem, nem voltam terhére senkinek.
9. Mert az én szükségemet kipótolták a Macedóniából jött atyafiak; és rajta voltam és rajta is leszek, hogy semmiben se legyek terhetekre.
10. Krisztus igazsága bennem, hogy én ettől a dicsekvéstől nem esem el Akhája vidékén.
11. Miért? Hogy nem szeretlek titeket? Tudja az Isten.
12. De a mit cselekszem, cselekedni is fogom, hogy elvágjam az alkalmat az alkalomkeresők elől; hogy a mivel dicsekesznek, olyanoknak találtassanak abban, mint mi is.
13. Mert az ilyenek hamis apostolok, álnok munkások, a kik a Krisztus apostolaivá változtatják át magukat.
14. Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává. Azt látom, hogy vannak, akik más Jézust hirdetnek, mint amit mi megismertünk az Igéből, vannak csatornák, amikből idegen lélek árad a hívő ember felé is, vagy van még sok örömhír ebben a világban, aminek nincs köze a bűnbocsánathoz, örök élethez.
Ezek emberek által érhetnek el hozzánk is, ezekre mondja az Ige, hogy hamis apostolok, álnok munkások, akik magukat változtatják el Krisztus apostolaivá.
(Milyen más az, amikor látom, hogy Jézus Krisztus változtat meg, Ő az aki szolgájává fogadott, aki kifizette a rabszolgaként értem kért árat, aki ezek után felövez, megmos, tiszta ruhát ad, megtanít dolgozni, szolgálni)
Itt jön a csoda szó
de mint "nem csoda", hiszen a Sátán, ezen dolgok szellemi gyökere is képes erre, hogy megváltoztassa a KÜLSEJÉT, csak hogy becsapja akit lehet.
Ezért mondja Jézus, hogy mindig nézzük meg a gyümölcsöket egy tanító élete mögött, van-e és ha igen, akkor ez bogáncs, vagy ehető valami, mert a külsejéből sokszor egész mást láthatunk, mint ami belül van.
Ez nem jelenti azt, hogy egy hívő ember élete tökéletesen tiszta, makulátlan, de hiszem, hogy kell lennie rajta gyümölcsnek, olyannak, ami mások számára tápláló és nem bogáncs.
Szerinted?