Kedves Loisz, és Többiek!
Válaszolnék
net2rist írta:
-Ki minősít és kit (MB.zsidó filozófus) "hülyeséget mondott" ?
Én minősítettem MB mondását, mert ahogy megmutattam, az ige tükrében hülyeség. Az, hogy valaki filozófus, a mondandóját ez nem teszi automatikusan igazsággá. Elég sok hülyeséget mondtak már filozófusok, az Ige viszont rendíthetetlenül áll mióta ki lett jelentve.
Az a továbbiakban is meg tudom ígérni, hogy akár filizófus, akár topictárs hoz ide elméleteket, tanítást, fogalmat, ha az szerintem ütközik igével, akkor nem fogom szó nélkül hagyni. Ezen meg tessenek nem megsértődni, mert ha elvileg az igazságot keressük, akkor éppen az ilyen dolgokat kellene itt megbeszélni. Az én idehozott gondolataimat is lehet vitatni, csak egyet kérek, hogy szigorúan igével kóstolgassátok ne emberi elgondolásokkal, pláne előítéletekkel.
Idézet:
-Kiről van szó ilyen megalázó módon: "szegény"
-Ki sértődött meg "megint" ?
A "szegény" jelző nem megalázás volt, nem NX volt a célpont, semmi bajom vele, csak a céltábla elé keveredett és ezért sajnáltam hogy megint őt érte egy személyes bántás emiatt. Ne haragudj NX, nem te vagy a céltábla, nem akartalak megbántani.
Idézet:
-Kinek szól ez a "minősítő" válasz, aki a "gondolatot" egy másik aspektusból nézve,idehozta ?
Továbbra is a gondolatnak szól a minősítés. Erika nem is sértődött meg. (kérek egy megerősítést
).
Idézet:
-Ki keveri bele az ószövetségi törvénybe (MB.zsidó (!) ) az újszövetségi kijelentést ?
Ez ügyben te keversz.
Erika egy kifejezetten újszövetségi szituációba(ujjászületett szülő) gondolta bele a mondatot, ami úgy még félig-meddig el is ment volna, de a szerző zsidó származása kizárja az ilyen értelmezést. Remélem így már érthető.
Idézet:
-Ki szólt be (saját elismerése szerint) és kinek ?
Az én voltam és ígéretem szerint be is fogok szólni mindig a fenti feltételek fennállása esetén.
üdv
ex