eszter írta:
Azért az Isten is elvár dolgokat tőlünk, nem gondoljátok? Mennyi parancs és utasítás áll a Bibliában? Lehetetlen elvárások (szeretni mindenkit, és emberi természetünktől totál eltérően viselkedni). Ha ezeket nem tartjuk be, akkor nincs békesség!! Mik ezek az elvárások az emberek csacska kis udvarias elvárásukhoz, számlájukhoz képest, amit nem is muszáj teljesíteni, mert kit érdekel, ha már megadták, amit adtak, de Isten nem adja ám csak úgy!!! Azért keményen meg kell dolgozni!! Mennyit találgatjátok itt, hogy mit is kell, hogyan is van? Egymástól kérdezgetitek, értelmezitek a Bibliát (nem rossz szándékkal írom, higgyétek el)!
Azt gondolom, békés természettel vagy születik az ember, vagy nem. Ha valaki tud változtatni magán és tudatosan megkínlódni valamilyen lelki egyensúlyt, minden elismerésem. Akinek van, annak adatik, akinek nincs, attól az is elvétetik, amije van.
Sziasztok.
Kedves Eszter!
Nem szeretnélek megbántani,- de sajnos annyi ambivalenciát találok soraidban, hogy már arra gondoltam,-
egyáltalán nem veszel bennünket komolyan, hanem csak üres fecsegőknek... -Egyet említek.- leveledben írtak teljesen ellentétesek az -eddig használt- aláírás megerősítéssel:
Idézet:
"Éneklek az Úrnak egész életemben, zengedezek az én Istenemnek amíg csak vagyok."
-Ez a szépséges zsoltárvers Isten dicséretéről szól, -nekem legalábbis- amit olyan ember mond, aki békességben van Istennel, sőt boldog az Úrban.-
-Ezzel ellentétben leveled felhangja egy törvényeskedő zsarnokról szól, aki teljesíthetetlen feltételeket szab az ember felé, amelyeket ha nem teljesít, nem ad ám békességet !!! -
-Már megbocsáss, az ÚJ szövetség nem erről szól, hanem arról, hogy Isten szeretet, és kegyelmes, irgalmas az emberhez Krisztusban, aki által megbékéltette ÖNMAGÁVAL a világot.
---Ezért nem "megdolgozni" kell, hanem "kérni" és "elfogadni"... Persze, ez
megalázó az ember számára... Itt lenne a baj ?
"
Nekem a kérés nagy szégyen, adjon úgy is, ha nem kérem." Ezzel értesz egyet ?-- Hát igen,- az alázat valóban nehéz dolog, az "ÉN"-t kell halálba adni,... pedig a "bűnbocsánat" kérése és annak "elfogadása" nélkül valóban nem megy, vagyis nem kapható az "Isten békessége"...
Nem prédikálni akartam,- csak ellentmondani keserű kifakadásodnak, mert van annak értelme,- hogy arról beszélgetünk, ki hogyan "értelmezi a Bibliát."
Szeretettel
Loisz