pauler írta:
Ha komolyan veszik Jézus Krisztust akkor semmi elválasztó különbség sincs közöttük.
Ez egy idealis helyzetre vonatkozó kívánság. Rendben is van, de a gyakorlat szöges ellentétben áll ezzel.
Én tudom, hogy komolyan veszem Krisztust és rólad is elhiszem, hogy komolyan veszed, mégis nagy szakadék tátong közöttünk. Erről beszélgetünk évek óta.
De ezt még át lehet hidalni bizonyos mértékben.
Idézet:
Egy forró katolikus és egy forró pünkösdista is remekül megélhetik a testvéri közösséget, de ez nem emberi szint, nem teológia!
Ha forrón szőnyeg alá söprik az összeegyeztethetetlen témákat. Akkor viszont értelmét veszti az egységről beszélni.
pauler írta:
Idézet:
Vannak nem megköthető kompromisszumok (Jézus/Béliál)
Melyik a Béliál, melyik felekezet Krisztus Egyházában?
Itt nem beszéltem felekezetről, hanem azt akartam aláhúzni, hogy vannak összeegyeztethetetlen dolgok az ige szerint is.
pauler írta:
Minden felekezetben kialakulhat bálvány imádás és ki is alakul. Ne gondold, hogy a szobor egyedül a bálvány! Sokkal több minden válhat bálvánnyá, azaz Istent helyettesítő dologgá.
Itt egész másról beszélsz. Persze sokminden válhat bálvánnyá az embereknek, de az egészen más kategória, amikor egy felekezet teológiájába van beépítve. Ilyen pedig csak a katolicizmusban van, a kereszténységen belül. Az ilyennel pedig semmilyen szellemi közösséget nem lehet felvállalni, ha valaki komolyan veszi Isten igéjét, és annak testben megjelent személyét, Krisztust.
üdv
ex