tavasz írta:
Emilien írta:
Öööö...nos, teljesen igazad van. Sehogy nem kéne, hoyg megférjen a kettő egymással.
Az a helyzet, hoyg a hozzászólásaim kb. felét az óemberem "írja", a felét meg az "újemberem". Ez van
. Tudom, hogy nem túl korrekt dolog, hogy itt tombolom ki magam, és itt üvöltöm ki magamból a lelki fájdalamaimat is. De az a helyzet, hogy máshol nemigen tudok ezekről a problémákról beszélni
De gondolkodom rajta, hogy eltüntetem a gáz hozzászólásaimat...Leht, télleg jobb lenne...., nem tom.
Üdv:Emilien
Félreértesz. Az nem baj, ha az óemberedet kiadod, LEGALÁBB TE BEVALLOD, csak amíg az óember ügyködik, addig nem tudom elfogadni, hogy az üdvösség már egy lejátszott ügy - bocs, nem szoktam így kifejezni magam, de most ez jött.
Én erről másképp gondolkodom, persze én nem vagyok HIVATALOSAN megtért, újjászületett ember
... meg különben is
szóval az én véleményemre ne adj
Sziasztok!
Szia tavasz!
Az óember valóban meghalt a kereszten Jézussal együtt, de az a helyzet, hogy úgynevezett "utómozgása" szokott lenni
. Nem állítom, hogy mindenkinél íg yvan, lehet, hogy csak ekveseknél. Apukám mesélte egyszer, hogy volt gyerekkorában egy olyan helyen, ahol úgy vágták le a kakast, hogy levágták a fejét
, fúj....Ne, mindegy, a lényeg a lényeg. Nem volt elég erősen összekötve szegény baromfinak a lába, és ezért mikor levágták a fejét, állítólag felpattant, és elkezdett néhány másodpercig rohangálni
. Szóval a kakas gyakorlatilag halott volt, de mégis mozgott még egy darabig
. Az óember is ilyen az a helyzet. Ha az ember elkövet valami gáz dolgot már megtérése után, akkor felerősödik az óember sajnos.
Erről a dologról ír Pál:Róma 7:14-25. Jelen időben ír erről a küzdelméről, ezért feltételezem(sőt, tapasztalatból tudom
), hogy ilyesmiket olyan is átél, aki már megvan térve, sőt, tulképp csak az él át ilyesmit. Aki mondjuk még nem régen tért meg, vagy erős a hite, annak valószínűleg kevés ilyen küzdelme volt(még).
Viszomt az igaz, hogy beláttam, helytelen, ha egy internetes fórumon adok ki ilyesmiket magamból, mert nem hívők is olvashatják, és ennek hatására, vagy elmegy a kedvük az egésztől, vagy esetleg megbotránkoznak.
Net, nem arról van szó, télleg nem jó, ha az ember elfojtja az ilyen dolgokat, csak lehet, hogy nem egy fórumon kéne...hm..ahol bárki olvashatja.
Üdv:Emilien
ui: lehet, hogy majd beszélek a modival, megkérdezem, ő hogy látja ezt, érdemes-e néhány hozzászólásomat bennhagyni, aztán közös megegyezéssel, lehet törlünk néhányat.