Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 228  Következő
 

Műszerrepülő jogosítás (3)
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2015. ápr. 09., csütörtök 11:20 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Műszerrepülő jogosítás (3)

„Igéd kijelentése világosságot gyújt, értelmessé teszi az együgyűeket.” (Zsoltárok 119:130)

A műszerrepülő kiképzésen egy oktató van a pilóta mellett a repülések során. Az oktató egy olyan sisakot tesz a kiképzésen részt vevő pilóta fejére, amitől az semmi mást nem lát, csak a műszerfalat. Azért teszi ezt, mert viharban repülve a pilóta nem is lát mást úgysem. Meg kell tanulnia a műszerek és a rádió használatát, tudnia kell, hogyan tegye földre biztonságosan a gépet sok fordulás után is. Úgy kell mindezt végrehajtania, hogy nem látja, hol van, érzékszervei nem nyújtanak segítséget. Ez a szimulált vakság, amely egy átlagos embert összezavarna, fegyelmezett tréninggel hamar leküzdhető. A „csuklya alatt” végzett repülések – ahogyan ezt a repülősök nevezik – puszta rutin repülésekké válnak. Mi történik, ha egy felkészületlen keresztyén bekerül az élet megpróbáltatásainak sötétségébe? „Mi történik velem?” – kérdezi. Eddig minden jól ment, amerre csak nézett, tiszta kék eget látott maga előtt. De most elveszítette irányérzékét, mert nem töltött elég időt Isten Igéjével. Nem tanult meg bízni Istenben, bármit is lát vagy érzékel, ezért elcsügged, meghátrál, néha egyenesen Istent hibáztatja és elmerül a keserűségben. Pál azt írja Timóteusnak: „Igyekezz kipróbált emberként megállni az Isten előtt, mint olyan munkás, aki nem vall szégyent, hanem helyesen fejtegeti az igazság igéjét” (2Timóteus 2:15).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Műszerrepülő jogosítás (4)
HozzászólásElküldve: 2015. ápr. 10., péntek 06:28 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Műszerrepülő jogosítás (4)

„… E világon nyomorúságtok lesz…” (János 16:33 NIV)

A műszerrepülő kiképzés a problémás helyzetekre készít fel. A lelkipásztorok és lelkigondozók folyamatosan olyan emberek összetört életének darabkáit szedegetik össze, akik azt hitték, hogy sohasem fogja őket baj érni az életben, ezért aztán nem is készültek fel rá. Pál azt írta: „Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe” (2Korinthus 4:8). A hívők ugyanabban a világban élnek, mint a nem hívők, csak éppen máshogy kezelik azt. Azért mert nekik más forrásuk, más stratégiájuk, más lelkületük van. Isten ezt ígérte: „Ha kiált hozzám, meghallgatom, vele leszek a nyomorúságban, kiragadom onnan, és megdicsőítem őt” (Zsoltárok 91:15). Vannak emberek, akik megtelepednek a bajokban. Mások viszont a szabadulásban élnek. A győzelem titka, ha elfogadjuk, hogy bajok mindig lesznek, de közben tudjuk, hogy megvan a megfelelő műszervizsgánk ahhoz, hogy túljussunk rajtuk, mert vettük a fáradságot és rászántuk az időt a kiképzésre, hogy a problémákat a Szentírás szerint tudjuk kezelni. Az emberek gyakran mondják: „Bárcsak tudtam volna, hogy ez következik, akkor felkészültem volna rá.” Ostobaság a bajt keresni, de még nagyobb ostobaság készületlennek lenni. Egy feleségnek azt mondja a férje: „Beleszerettem valaki másba.” Másvalakit felhívnak a rendőrségtől, hogy a fiát letartóztatták egy drograzzia során. Egy tinédzser zokogva mondja el szüleinek, hogy gyermeket vár. Készülj fel a gondokra, mert a gondok felkészültek rád! Ilyen időkben a műszerrepülő vizsgával rendelkező hívő ahhoz a műszerhez fordul, amely sosem hagyja cserben: Isten Igéjéhez. „Hatszor is megment a nyomorúságból, hetedszer sem ér veszedelem. Éhínségben megment a haláltól, háborúban a fegyveres kéztől. Nyelvek ostorától rejtve leszel, nem kell félned, hogy pusztulás szakad rád. Nevetsz a pusztuláson és éhségen, nem kell félned a föld vadjaitól” (Jób 5:19–22)
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Műszerrepülő jogosítás (5)
HozzászólásElküldve: 2015. ápr. 11., szombat 05:34 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Műszerrepülő jogosítás (5)

„Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened!” (Ézsaiás 41:10)

Műszerrepülő jogosítás depresszió esetére. A depresszió, ha nem kezeljük, bizony őrült dolgokra tud rávenni, például arra, hogy otthagyj egy jó állást, egy jó házasságot, hogy alkoholhoz vagy drogokhoz fordulj. Az Idegen szavak szótára szerint a depresszió „levert lelkiállapot, nyomott hangulat, búskomorság”. Ez okozza, hogy néha ahhoz sincs kedved, hogy reggel felkelj az ágyból. Maga a „depresszió” szó nincs benne a Szentírásban, de van hozzá hasonló, például a csüggedés, levertség vagy elnehezült lélek. „Aki aggódik szívében, az levertté lesz, a jó szó viszont felvidítja” (Példabeszédek 12:25). A legnagyobb küzdelmeket nem a csatatereken vívjuk, hanem a gondolatainkban. Mi a megoldás? Kezdd el Isten Igéjét mondani – mondd ki hangosan! „Mert ő mondta: »Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged.« Ezért bizakodva mondjuk: »Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?«” (Zsidók 13:5–6). Sarah Utterbach lelkész rámutat: „Az emberek azt mondják: »Az Úr azt ígérte, hogy sosem fog elhagyni«, aztán tovább folytatják problémáik felpanaszlását. Ezzel érvénytelenítik Isten szavának erejét. A Szentlélek akkor fog cselekedni az életedben Isten Igéje szerint, ha elkezded te is azt mondani, amit Isten mondott.” Ha a problémáiddal foglalkozol, az olyan, mint amikor egy pilóta az érzékszerveire hagyatkozva repül – amikor azonban egyetértesz Isten Igéjével, és arra alapozod az életedet, akkor a műszerekre támaszkodsz. Merülj hát bele Isten Igéjébe, szívd magadba, és kezdd el kimondani helyzetedre. „…az én igém… amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem” (Ézsiás 55:11).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Műszerrepülő jogosítás (6)
HozzászólásElküldve: 2015. ápr. 12., vasárnap 21:01 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Műszerrepülő jogosítás (6)

„… igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának.” (János 4:23)

Műszerrepülő jogosítás csüggedés ellen. Isten azt ígérte: „Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket” (Ézsaiás 61:3). A sátán ki nem állhatja, ha valaki rajta kívül dicsőséget és tiszteletet kap, ezért a csüggedés lelke eltávozik, ha elkezded dicsőíteni Istent. Ami addig rád nehezedett, lecsúszik a válladról, mint egy régi köntös, súlya nem nyomaszt többé. Az önsajnálat helyére beköltözik az öröm illata. Íme, valami rendkívüli: Jézus azt mondta: „… az igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának. Az Isten Lélek, és akik imádják őt, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk.” (János 4:23–24). Amikor dicsőíteni kezded Istent, már nem csak te keresed őt, ő kezd keresni téged! Márpedig ő mindig tudja, hol találhat meg, megáld, megerősít és segít felülemelkedni csüggedéseden. A dicsőítéssel szó szerint túl tudsz jutni a viharokon! Amikor egy repülésoktató egy újonc pilótát oktat, folyamatosan emlékezteti tanítványát, hogy felemelve tartsa a gép orrát. Az újoncok hajlamosak arra, hogy lefelé engedjék a gép orrát, mert így jobban látják, merre tartanak. Ráadásul a gépnek is természetes hajlama, hogy lezuhanjon – ha engedjük. Ha felemeled a fejed, és tekinteted Jézuson tartod, szíved örvendezni kezd még a legnehezebb próbákban is. Ehhez ugyan erőfeszítés kell, de megéri. Ne feledd, nem minden küzdelmet az első körben nyerünk meg – de ha kitartasz, és minden alkalommal dicsőítéssel felelsz a menet végét jelző gongra, akkor végül győzni fogsz. Miért? Mert ezt a meccset Jézus már réges-rég előre lerendezte.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Műszerrepülő jogosítás (7)
HozzászólásElküldve: 2015. ápr. 13., hétfő 09:34 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Műszerrepülő jogosítás (7)

„Vezess, Uram, igazságodban, mert ellenségeim vannak, egyengesd előttem az utat!” (Zsoltárok 5:9)

Műszerrepülő jogosítás a helyes irány felismerésére. Az iránytű mindig is a pilóta legjobb barátja volt. A legtöbb gépen két iránytű van, mert a felszereléshez tartalék iránytű is tartozik. Hogyan ismerhetjük fel Isten akaratát? „… lejött Júdeából egy Agabosz nevű próféta. Odajött hozzánk, levette Pál övét, megkötözte vele saját kezét és lábát, és ezt mondta: »Így szól a Szentlélek: Azt a férfit, akié ez az öv, így kötözik meg Jeruzsálemben a zsidók, és pogányok kezébe adják.« Amikor ezt meghallottuk, a helybeliekkel együtt arra kértük Pált, hogy ne menjen fel Jeruzsálembe. De Pál így felelt: »Miért sírtok, és miért keserítitek meg a szívemet? Hiszen én nemcsak megkötöztetni, hanem meghalni is kész vagyok Jeruzsálemben az Úr Jézus nevéért.« Amikor pedig nem hagyta magát meggyőzni, megnyugodtunk és azt mondtuk: »Legyen meg az Úr akarata!«” (ApCsel 21:10–14). Figyeld meg: nem Isten akaratát illetően voltak zavarban, az világos volt – csupán Pál életét féltették. Tökéletes példája ez annak, amikor engedjük, hogy érzelmeink a lelkünk útjába álljanak. Isten útmutatását nem az agyunkkal, főképp nem érzelmeinkkel, hanem lelkünkben értjük meg. „Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai” (Róma 8:14). Ne hagyd, hogy hangok, álmok vagy „gyapjú” (ld. Bírák 6:37–40) vezessen! Ezek néha támogathatják vagy megerősíthetik, amiről lelkedben már érzed, hogy Isten akarata, de sosem lehetnek az egyedüli döntő tényező. Az igazi iránytű mindig Isten Igéje!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Műszerrepülő jogosítás (8)
HozzászólásElküldve: 2015. ápr. 14., kedd 05:24 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Műszerrepülő jogosítás (8)

„Élvezd az életet feleségeddel együtt, akit szeretsz…” (Prédikátor 9:9)

Műszerrepülő jogosítás a házasságra. Manapság a keresztyének között csaknem ugyanakkora a válások aránya, mint a nem keresztyének között. Azoknak pedig, akiknek tönkrement a házasságuk, szeretetünkre van szükségük, nem arra, hogy ítélkezzünk fölöttük. Nyilvánvaló azonban, hogy valami nagyon elromlott, és ezt helyre kell hozni! A válások okai között az első helyen állnak az anyagi nehézségek és a pornográfia. Amikor tovább nyújtózkodunk, mint ameddig a takarónk ér, olyan dolgokat vásárolunk, amiket nem engedhetünk meg magunknak és igazából nincs is szükségünk rájuk, akkor egyenes úton vagyunk a katasztrófa felé. Ha megnyitjuk elménket a szexuális fantáziálás előtt, akkor olyan képeket dédelgetünk magunkban, melyekhez társunk nem tud felnőni, ez pedig rombolja kapcsolatunkat. Salamon azt írja: „Fogjátok meg a rókákat, a kölyökrókákat, mert pusztítják szőlőinket, virágzó szőlőinket!” (Énekek éneke 2:15). Ha nem bánunk egymással gyengéden, nagylelkűen, szeretettel, körültekintően és tisztelettel, akkor házasságunk repülőgépe zuhanórepülésbe kezd. Az elhanyagolt partner sebezhetővé és kísérthetővé válik, ha bárki más feltűnik. Ilyenkor előtör a neheztelés, és átveszi a hatalmat. Ha Isten Igéje nem végzi munkáját otthonodban és házasságodban, akkor nem fogja máshol sem! A műszerrepülő jogosítással rendelkező keresztyén tudja, hogy a jó házasság titka nem abban rejlik, hogy megtaláljuk a megfelelő társat, hanem, hogy mi magunk válunk azzá. Ez pedig csak akkor történhet meg, ha naponta elkötelezzük magunkat arra, hogy Isten Igéjének alapelvei szerint élünk, és megteremjük a Lélek gyümölcsét (ld. Galata 5:22–23). Egyszer valaki azt mondta a házastársának: „Nem tudtam, mi az igazi boldogság, amíg össze nem házasodtunk – de most már túl késő!” Ha nem akarod, hogy a te történeted is erről szóljon, akkor kezdd el ápolni házasságodat, ne hagyd kihunyni a tüzet!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Műszerrepülő jogosítás (9)
HozzászólásElküldve: 2015. ápr. 15., szerda 05:56 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Műszerrepülő jogosítás (9)

„… neveljétek az Úr tanítása szerint…” (Efezus 6:4)

Műszerrepülő jogosítás a szülői hivatásra. Ma a szülők olyan egyedülálló problémákkal néznek szembe, amelyekkel egyetlen korábbi nemzedéknek sem kellett szembesülnie. Isten Igéje azonban időtlen útmutatást ad, tehát:

1) Fegyelmezz! „Mert akit szeret az Úr, azt megdorgálja…” (Példabeszédek 3:12). Egy híres evangélista elmondja, hogy gyermekkorában otthonuk falára egy szíj volt akasztva, fölé pedig ez volt felírva: „minden órában szükségem van rád”. Tanítsd meg gyermekednek, hogy minden döntése következményekkel jár. Ne mentsd fel ezek alól a következmények alól, mert az élet sem fogja csak úgy elnézni nekik, ha valamit elrontanak.
2) Tanítsd meg nekik Isten útjait! „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól” (Példabeszédek 22:6). Ha már gyermekkorban megízlelik Isten dolgait, később sem lesz ínyükre való, amit a világ kínál.
3) Add őket Istennek! Ez nem könnyű. Olyan, mint mikor először engeded, hogy az autódat vezessék. Ám eljön az idő, amikor Isten fog beszélni hozzájuk, ő fog irányt mutatni nekik, nem te. Vagy megtanulják könnyen az engedelmességet, vagy megtanulják a maguk kárán. Még ha el is térnek az útról, Isten azt ígéri, hogy visszajönnek majd (ld. Jeremiás 31:16–17). Imádkozz tehát így: „Uram, ők a tieid. Tanítottam őket és példát mutattam nekik, most pedig neked adom őket. Bánj velük a te tökéletes akaratod szerint.” Azt jelenti ez, hogy mostantól minden rendben lesz? Talán igen, talán nem. De a műszereire támaszkodó pilótához hasonlóan neked is Isten Igéjére kell támaszkodnod a gyermeknevelés kérdéseiben.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2015. ápr. 15., szerda 05:59 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
--


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Műszerrepülő jogosítás (11)
HozzászólásElküldve: 2015. ápr. 17., péntek 14:02 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Műszerrepülő jogosítás (11)

„Az Úr áldása gazdagít meg…” (Példabeszédek 10:22)

Műszerrepülő jogosítás az anyagiak kezelésére. Amikor végre kicsit jobban mennek a dolgok, elromlik az autónk, ki kell cserélni a házunkon a tetőt, és a kazán is felmondja a szolgálatot. Mind átéltünk már ilyet. A műszerrepülő jogosítással rendelkező hívő azonban át tud repülni a pénzügyi viharokon is, mert teljesen megbízik műszereiben és rádiójában. Ha a műszereire nézve kétségei támadnak azok pontosságát illetően, akkor bizony nagy bajban van. Mindezt még a földön ellenőrizni kell, végighaladva az ellenőrzőlistán. Nem szabad felszállnia egyenest bele a viharba, ha nincs minden rendben. Ha pénzügyekről van szó, ellenőrizd a gépedet! Tudod, mit mond a Biblia az anyagiakról? Ahhoz hogy át tudj repülni a pénzügyi problémákon, vagy fölébük tudj emelkedni, gyakorolnod kell a Szentírás szerinti sáfárságot*, tudva, mit ígért neked Isten, és hitben arra alapozva. „Adjatok, és adatik nektek” (Lukács 6:38). Az adakozás az engedelmesség cselekedete. Ezzel tiszteljük Istent. Vannak azonban dolgok, amiket Isten nem fog megtenni. Nem lesz nagylelkű veled, ha te fukar voltál vele vagy másokkal. A Biblia azt mondja: „Az Úr áldása gazdagít meg…” (Példabeszédek 10:22). Azt kérdezed, milyen gazdaggá akar tenni Isten? Ez négy dologtól függ: a lelki érettségedtől, az Istentől kapott megbízatásodtól, attól, hogy hajlandó vagy-e őt az első helyre tenni életedben az anyagiak vonatkozásában is, és attól, mennyire valósul meg a hited cselekedetekben. Az adakozás olyan, mint a vetés (ld. 2Korinthus 9:6). Az elvetett magból lesz az aratás. A földművesnek azonban ki kell mennie a termést learatni. Hasonlóképpen a hit és az engedelmesség hozza meg Isten áldásainak aratását az életünkben.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

A tékozló fiú példázata (1)
HozzászólásElküldve: 2015. ápr. 18., szombat 06:28 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
A tékozló fiú példázata (1)

„Egy embernek volt két fia.” (Lukács 15:11)


A tékozló fiú példázatának igazi főszereplője az apa. Két fia volt. Az egyik lázadó, a másik vallásos. Ő azonban mindkettőt egyformán szerette. Soha nem mondott le róluk, hiszen a családjához tartoztak. Amíg a fiatalabb testvér távol volt és bűnben leledzett, a bátyja otthon volt, és önigazultságában kéjelgett. Az egyik a test bűneiben volt vétkes (ami szemel látható), a másik a lélek bűneiben (ami első ránézésre nem feltűnő). A fiatalabb csak akkor ismerte fel, hogy az apja irányítása alatti élet a legbiztonságosabb és legnagyobb beteljesedést adó, miután már mindenét elvesztette. Az idősebb testvér pedig csak miután felismerte a különbséget a szabályok betartása és a szeretetkapcsolat között, akkor értette meg igazán apja szavait: „… mindenem a tied” (Lukács 15:31). Az egyik egy szánalmas szabálykövető volt, a másik egy szánalmas szabály-áthágó. (Te melyik vagy?) A probléma az volt, hogy egyik fiú sem ismerte apja szívét, mert mindketten saját magukkal voltak elfoglalva. Ez azonban megváltozott akkor, amikor felfedezték, hogy apjuk szereti őket minden gyarlóságuk ellenére is, és áldásokat tervez számukra. Értsd meg ezt: lehet, hogy eljársz templomba, olvasod a Bibliát, betartod a szabályokat – mégsem ismered igazán Isten hűségét, szeretetét és életedre vonatkozó tervét. Amíg nem ismered igazán Istent, nem lesz horgonya életednek, ide-oda fogsz hánykolódni a körülmények, érzelmek és kísértések hullámain. Ám, ha tudod, hogy kinek a gyermeke vagy, akkor elkezded megérteni, ki vagy, mit kell tenned, és hol van a helyed.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

A tékozló fiú példázata (2)
HozzászólásElküldve: 2015. ápr. 19., vasárnap 08:38 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
A tékozló fiú példázata (2)

„Ekkor magába szállt…” (Lukács 15:17)


Néha el kell jutnunk a legmélyebb pontra ahhoz, hogy megértsük, kicsoda Isten, és mire képes értünk. Amikor a kisebbik fiú a disznóvályúig süllyedt, „… magába szállt és ezt mondta: Az én apámnak hány bérese bővelkedik kenyérben, én pedig itt éhen halok! Útra kelek, elmegyek apámhoz, és azt mondom neki: Atyám, vétkeztem az ég ellen és teellened.” (Lukács 15:17–18). Amikor így tett, apja visszaállította őt jogos helyére a családban. Bátyjának is szüksége volt azonban az apa bocsánatára. Mi volt az ő bűne? Féltékenység és ítélkezés: „Amikor pedig megjött ez a fiad, aki parázna nőkkel tékozolta el vagyonodat, levágattad neki a hízott borjút” (Lukács 15:30). Úgy akarta magát jobbnak feltüntetni, hogy öccsét leszólta. Jó pontokat szerezve próbálta kiérdemelni apjuk szeretetét. Ezzel csak egy gond volt, apja már enélkül is szerette őt, csak ő nem tudott róla, ezért akart folyton bizonyítani. Te is ezt teszed? Isten megváltott gyermeke vagy, ő már elfogadott, igaznak tekint, Krisztus igazságába öltöztetett. Mennyei Atyád ma azt mondja: „… te mindig velem vagy, és mindenem a tied” (Lukács 15:31). Ez a két fiú nagyon különböző módon volt vétkes, de a megoldás mindkettőjük számára ugyanaz volt: helyreállítani kapcsolatukat atyjukkal. Jakab azt írja: „minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás…” (Jakab 1:17). Figyeld meg, Isten nem csupán azt tudja, mi „jó” számodra, azt is tudja, mi „tökéletes”. Meg is fogja adni, amikor eljutsz a lelkileg megfelelő szintre, és olyan kapcsolatban leszel vele, amilyet ő szeretne.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

A tékozló fiú példázata (3)
HozzászólásElküldve: 2015. ápr. 20., hétfő 17:25 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
A tékozló fiú példázata (3)

„… ez a te testvéred meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott.” (Lukács 15:32)

A tékozló fiú nem igazán ismerte apját, nem tudta, hogyan érez iránta, amíg el nem hagyta a szülői házat. Visszatekintve azt gondolta: „elhagytam azt, ami egész életemben a legjobb volt számomra”. Miután a disznóvályúig süllyedt, „… magába szállt” (Lukács 15:17). Körülnézett, és arra gondolt: „nekem nem így kellene élnem”. Ezen a ponton élete drámai fordulatot vett. Amikor hazatért, apja hatalmas ünnepséget rendezett. Amikor a tékozló fiú rájött, hogy kicsoda is az ő édesapja, azt is megértette, hogy ki ő maga – ekkor tudott igazán ünnepelni. Amíg rá nem jössz, kicsoda Isten, és ki vagy te, addig nincs mit ünnepelni. Addig folyamatosan azzal fogsz próbálkozni, hogy szeretetet vásárolj, hogy rávedd az embereket, hogy kedveljenek, hogy elnyerd barátságukat, hogy összeköttetéseid legyenek, hogy a megfelelő helyen legyél a megfelelő időben, hogy eljuss célodhoz stb. Ám ha egyszer megismered Atyádat, és rájössz, ki vagy te, akkor hazatérsz és elnyered jogos helyed az asztalnál. Nincs többé magányosság, nincs többé bűntudat, nincs többé hiány. Hallgasd csak az Atya szavait: „Vigadnunk és örülnünk kell, mert ez a te testvéred meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott” (Lukács 15:32 NIV). Amikor elment otthonról, a tékozló fiú azt mondta: „add ki nekem a vagyon rám eső részét” (Lukács 15:12). De aztán rájött, hogy a világ minden kincse a miénk lehet, mégsem ér semmit, ha nincs biztosítékunk az Atya szeretetéről. Érted már a lényeget?
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

A tékozló fiú példázata (4)
HozzászólásElküldve: 2015. ápr. 21., kedd 05:45 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
A tékozló fiú példázata (4)

„… mindenem a tied.” (Lukács 15:31)


Az idősebb testvér nem tudott örülni öccse hazatértének, mert neheztelt rá. Azt mondta apjuknak: „Látod, hány esztendeje szolgálok neked, soha nem szegtem meg parancsodat, és te sohasem adtál nekem még egy kecskegidát sem, hogy mulathassak barátaimmal. Amikor pedig megjött ez a fiad, aki parázna nőkkel tékozolta el vagyonodat, levágattad neki a hízott borjút.” (Lukács 15:29–30).

Három dolgot tanulhatunk meg az idősebb testvér példáján.
Az első a hozzáállás. Bár ő is meg volt hívva az ünnepségre, haragja távol tartotta. Te miért vagy haragos? Nem állsz szóba senkivel, nem bocsátasz meg senkinek. Félsz szeretni, félsz nyitni mások felé, vagy tanulni másoktól. Mindig másokat hibáztatsz mindenért, most pedig egyenesen Istent hibáztatod. Ne engedd, hogy haragod kizárjon, megfosszon áldásaidtól, megmérgezze lelkedet és elpusztítsa örömödet! Bocsáss meg, ünnepelj együtt testvéreddel, élj közösségben mennyei Atyáddal!
A második a bővölködés. „Fiam… mindenem a tied” (Lukács 15:31). Figyeld meg ezt a szót: „mindenem”. Isten a bővölködés Istene, ha megáldja testvéredet, téged is meg fog áldani. Hiszen attól, hogy őket megáldotta, még bőven van miből megáldania téged is.
A harmadik az Atyával való kapcsolat. Isten megváltott gyermekeként bármikor bátran közeledhetsz hozzá, kérhetsz tőle bármit, amire szükséged van, és biztos lehetsz abban, hogy válaszolni fog. „Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk” (Zsidók 4:16). Azt kérdezed, mikor fog Isten válaszolni imádra? „…amikor segítségre van szükségünk.”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Találkozás Istennel
HozzászólásElküldve: 2015. ápr. 22., szerda 06:26 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Találkozás Istennel

„… láttam az Urat, magasra emelt trónon ülve…” (Ézsaiás 6:1)

Ézsaiás leírja azt az egész életét megváltoztató találkozást, amikor szolgálata megkezdése előtt Istennel találkozott: „… láttam az Urat, magasra emelt trónon ülve… Szeráfok álltak mellette… Így kiáltott egyik a másiknak: Szent, szent, szent a Seregek Ura, dicsősége betölti az egész földet! A hangos kiáltástól megremegtek a küszöbök eresztékei, és a templom megtelt füsttel. Ekkor megszólaltam: Jaj nekem! Elvesztem, mert tisztátalan ajkú vagyok, és tisztátalan ajkú nép között lakom. Hiszen a Királyt, a Seregek Urát látták szemeim! És hozzám repült az egyik szeráf, kezében parázs volt, amelyet fogóval vett le az oltárról. Számhoz érintette, és ezt mondta: Íme, ez megérintette ajkadat, bűnöd el van véve, vétked meg van bocsátva. Majd az Úr szavát hallottam, aki ezt mondta: Kit küldjek el, ki megy el követségünkben? Én ezt mondtam: Itt vagyok, engem küldj! Ő válaszolt: Menj, és mondd meg e népnek…” (Ézsaiás 6:1–9).

Az Istennel való találkozás mindig három dolgot hoz magával:
1) A szentség megtapasztalását és a magunk kicsiségének érzetét.
2) Hiányosságaink elismerését.
3) Alázatot, és éhséget arra, hogy jobban megismerjük őt.

A mindennapi élet nehézségei eltompítják lelki érzékenységünket. Ha a magunk szentségét a körülöttünk élőkéhez hasonlítgatjuk, akkor abba a tévedésbe ringatjuk magunkat, hogy odaszánt életet élünk, pedig nem. Ezért hív Isten találkozásra vele, hogy megtisztítson, megerősítsen és kiküldjön szándékai megvalósítására.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Változásra várva (1)
HozzászólásElküldve: 2015. ápr. 23., csütörtök 06:23 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Változásra várva (1)

„Meddig kell még kiáltanom, Uram, miért nem hallgatsz meg?” (Habakuk 1:2)

Várod, hogy Istentől kapott látásod elkezdjen megvalósulni, vagy, hogy megoldást találj egy problémádra, vagy az első jelére annak, hogy megvalósul, amit Isten ígért neked? Nem te vagy az első ember, akinek nehezére esik a várakozás, és nem is te vagy az utolsó. Sőt, ha megkapod azt, amire most vársz, elkezdesz majd várni valami másra. Ha egy szóval össze lehet foglalni a keresztyén életet, akkor ez a szó a várakozás. Isten azt mondta Habakuk prófétának: „… ez a kijelentés meghatározott időre vonatkozik, hamarosan célhoz ér, és nem csal meg; ha késik is, várd türelemmel, mert biztosan bekövetkezik, nem marad el” (Habakuk 2:3). Miért mondta Isten ezt? Így válaszolt a próféta korábbi kérdésére: „Meddig kell még kiáltanom, Uram, miért nem hallgatsz meg?” (Habakuk 1:2).
Nézd csak meg Jób pátriárkát. Testét fekélyek borították, minden vállalkozása csődbe ment, ő pedig ezt mondta: „Ha meghal a férfiú, életre tud-e kelni? Akkor egész küzdelmes életemen át is tudnék várni, míg csak be nem következik a fordulat” (Jób 14:14). Nem könnyű arra várni, hogy megváltozzanak a dolgok. Mit kellene tehát tenned, amíg várakozol? Vesd bele magad abba a munkába, ami a kezed ügyébe esik, különben a saját jövődet lopod meg. Jakab azt írja: „Legyetek tehát türelemmel… Íme, a földművelő várja a föld drága gyümölcsét, és türelmesen várja, amíg az korai és késői esőt kap. Legyetek tehát ti is türelemmel, és erősítsétek meg a szíveteket…” (Jakab 5:7–8).

Amit Isten neked tartogat, arra megéri várni, bármekkora árat kell is fizetni érte, bármilyen várakozási időszakon kell is átmenni érte.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 228  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség