Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 228  Következő
 

Egyszerű szolgálat (5)
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2015. szept. 28., hétfő 05:39 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Egyszerű szolgálat (5)

„… szeretetben szolgáljatok egymásnak” (Galata 5:13)

Ted Engstrom írja The Pursuit of Excellence [Kiválóságra törekvés] című könyvében: „Az íróasztalfiókomat takarítottam, amikor megtaláltam egy elemlámpát, melyet már egy éve nem használtam. Próbáltam bekapcsolni, de nem lepett meg, hogy nem ad fényt. Kicsavaroztam és megráztam, hogy kiszedjem az elemeket, de azok meg sem moccantak. Végül némi erőfeszítés után ki tudtam szedni őket. Látszott, hogy kifolyt belőlük a sav, és szétmarta a lámpa egész belsejét. Az elemek újak voltak, amikor betettem őket, és a lámpát egy biztonságos, meleg helyen tároltam. Csakhogy volt egy kis gond. Ezek az elemek nem arra lettek tervezve, hogy melegben és kényelemben legyenek, hanem arra, hogy be legyenek kapcsolva, hogy használják őket. Ugyanígy van ez velünk is. Nem arra lettünk teremtve, hogy melegben, biztonságban, kényelemben legyünk. Te és én arra lettünk megalkotva, hogy be legyünk kapcsolva.”

Folyamatosan emlékeztetned kell magad arra, hogy elsősorban és legfőképp arra lettél elhívva, hogy Isten szolgája légy. Így nem fognak idegesíteni a félbeszakítások sem. „Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben” (Galata 6:10). Légy érzékeny és spontán; különben elmulasztod az Úr szolgálatának nagyszerű lehetőségeit! „Ha van mit adnod, ne mondd embertársadnak: Menj el, jöjj holnap, majd akkor adok!” (Példabeszédek 3:28). Keress olyan kis feladatokat, amiket senki más nem akar elvégezni, majd végezd el őket úgy, mintha nagyszerű dolgok lennének – mert Isten mindezt feljegyzi. Légy elérhető! Ne tömd tele napodat más dolgok hajhászásával, melyek korlátozzák hozzáférhetőségedet! Légy kész szolgálatba állni egy pillanat alatt! Engedd Istennek, hogy megváltoztassa terveidet anélkül, hogy ezen megbántódnál! Szolgaként nem te választod ki, hogy hol fogsz szolgálni. Ezt Isten mondja meg.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Ne cselekedj elhamarkodottan!
HozzászólásElküldve: 2015. szept. 29., kedd 05:33 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Ne cselekedj elhamarkodottan!

„Aki hisz, az nem fut.” (Ézsaiás 28:16 KJV)

Ahhoz képest, hogy ikrek voltak, Ézsau és Jákób nagyon különböztek. Viszont gyorsan megtanultak egyezkedni. Láttál már gyerekeket olyan alkut kötni, ahol az egyikük jobban járt a másiknál? Például az egyik elcserélte drága videojátékát egy szelet csokira. Nos, ugyanez történt Ézsau és Jákób esetében is. Ézsau vadászni volt, kimerülten és éhesen érkezett haza. Semmi sem számított neki az ennivalón kívül – legkevésbé valami olyan távoli dolog, mint egy jövőbeli örökség. Így egy gyenge pillanatában ezt mondta: „Én úgyis folyton halálos veszélyben vagyok, mire való nekem az elsőszülöttségi jog?” (1Mózes 25:32). Így adta el elsőszülöttségi jogát Jákóbnak egy tál lencséért. Olyan döntés volt, amit Ézsau egész életében bánt, de már nem tudta meg nem történtté tenni. Szenvedélybetegségből szabadulni akaróknak tanítják, hogy figyeljenek oda a négy legnagyobb rizikófaktorra: éhség, harag, magányosság és fáradtság – ha ezeket érzik, veszélyben vannak. Ugyanígy te is!
Ha elhamarkodottan döntesz, akkor
1) Olyan dolgokat fogsz megvásárolni, amikre nincs is szükséged, olyan áron, amit nem engedhetsz meg magadnak.
2) Az előtt fogsz reagálni, mielőtt még minden tényt figyelembe vettél volna, így elveszíted a tisztelet, elszalasztasz lehetőségeket, elveszítesz jó kapcsolatokat.
3) Megalkuszol, és feladod jellemedet néhány percnyi bűnös élvezetért.
4) Feladod a verseny kellős közepén, vagy ami még rosszabb: a győzelem küszöbén! A Biblia azt írja, hogy aki hisz, az nem kapkod, nem siet el semmit! Ha döntéseidet rövid távú kedvtelések érdekében hozod meg inkább, mint életre szóló meggyőződések és célok alapján, végül mindig veszíteni fogsz. Tehát ne köss alkut, ne cseréld el Istentől kapott rendeltetésedet ideig-óráig tartó élvezetekért! Légy türelmes, tarts ki! Ha így teszel, Isten valóra váltja álmaidat oly módon, ami kitünteti, nem pedig lealacsonyítja azokat.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Légy béketeremtő!
HozzászólásElküldve: 2015. szept. 30., szerda 05:46 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Légy béketeremtő!

„Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek.” (Máté 5:9)


Jézus szolgálata legnagyobb részét azzal töltötte, hogy válaszfalakat rombolt le, és hidakat épített. A szeretet cselekedeteivel tette ezt, mint például amikor megmosta azoknak a lábát, akikről tudta, hogy cserbenhagyják és elárulják; mikor olyan vámszedővel ült asztalhoz, akit a városban mindenki megvetett; amikor reményt adott egy elbukott nőnek, akit a társadalom elítélt. „A béketeremtők elvetik a békesség magvait, és igazságot aratnak” (Jakab 3:18 NLT). A békét teremtő szavak olyanok, mint a magvak. Nem hoznak termést máról holnapra, de csendben és lassan utat törnek a felszínre, szíveket, gondolkodásmódot és jövőt változtatnak meg. Egy kongresszusi bizottság megkérdezte Robert Oppenheimert, az első atombomba kifejlesztésén dolgozó tudóscsoport vezetőjét, hogy van-e valamilyen védelem az atomfegyverek ellen. „Igen, van – válaszolta elnémult hallgatóságának – a béke!” Nos, ha a béke hatástalanítani tud egy atombombát, gondold el, mit érhet el azoknak az embereknek az életében, akikkel kapcsolatba kerülsz! Jézus azt mondta: „Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek” (Máté 5:9). Minden nap találkozni fogsz rettegő, kétségbeesett, magányos, dühös emberekkel, akiknek szükségük van egy békéltető szóra. Tudsz ilyet mondani nekik?
Salamon három módot kínál a viszály elhárítására, egy feszült helyzet lecsendesítésére és jobb eredmény elérésére:
1) Türelem. „Az indulatos ember viszályt szít, a türelmes pedig lecsendesíti a perpatvart” (Példabeszédek 15:18).
2) Önuralom. „Többet ér a türelmes ember a hősnél, és az indulatán uralkodó annál, aki várost hódít” (Példabeszédek 16:32).
3) Bölcsesség. „A bölcs ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket” (Példabeszédek 19:11 NIV).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Ne sodródj el!
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 02., péntek 05:17 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Ne sodródj el!

„Ezért tehát még jobban kell figyelnünk a hallottakra, hogy valamiképpen el ne sodródjunk.” (Zsidók 2:1)

A Biblia azt mondja: „Ezért tehát még jobban kell figyelnünk a hallottakra, hogy valamiképpen el ne sodródjunk. … Hogyan menekülünk meg mi, ha nem törődünk ilyen nagy üdvösséggel?” (Zsidók 2:1,3). Figyeld meg ezeket a szavakat: „elsodródás” és „nem törődés”. E szavaknak meg kell szólaltatniuk a riasztócsengőt! Sámson bukása fokozatos volt, olyannyira, hogy nem is vette észre, mi történik. Úgy hozzászokott ahhoz, hogy Isten erejéből merítsen, és azzal győzzön le minden ellenséget és akadályt, mint ahogy mi hozzászoktunk ahhoz, hogy csak megnyomjuk a kapcsolót, és máris ég a villany. Ám aláásta életét a bűn és az, hogy önmagával szemben elnéző volt. Amikor Delila azt mondta: „»Jönnek a filiszteusok, Sámson!« Ő felébredt álmából, de azt gondolta: Kiszabadulok most is, mint máskor, csak megrázom magam! – mert még nem tudta, hogy elhagyta őt az Úr. De a filiszteusok megragadták, kiszúrták a szemét, és elvitték Gázába.” (Bírák 16:20–21).
Ha elhanyagolod az Istennel való kapcsolatodat, akkor elkezdesz elsodródni. Imáid nem nyernek meghallgatást. Nem leszel többé jó hatással a körülötted élőkre. Régi rossz szokásaid visszatérnek. Nem tudsz megbocsátani azoknak, akik megbántanak. Nem teszed jóvá, ha te okozol fájdalmat másoknak. Ahelyett, hogy azt tennéd, ami helyes, azt teszed, ami kényelmes, és szükségmegoldásokhoz folyamodsz. Félelem és neheztelés tölt be. Régi természetedet táplálod, és elhanyagolod az újat. Ezek a jelek mind arra mutatnak, hogy lelki felülvizsgálatra van szükséged. Kérd ma Istent, hogy mutasson rá azokra a viselkedésmintákra, tettekre és kapcsolatokra, amelyeknek nincs helyük az életedben, és kezdd el a gyomirtást! A jó hír az, hogy ha engedelmeskedsz Isten Igéjének és Lelke vezetésének, akkor vissza tudod nyerni lelki egészségedet, és Isten még hatékonyabban tud majd használni.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Használd ki az idődet!
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 03., szombat 05:44 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Használd ki az idődet!

„Íme, arasznyivá tetted napjaimat, életem ideje semmiség előtted.” (Zsoltárok 39:6)

Ha nincs elég óra a napodban ahhoz, hogy minden elvégezz, akkor könnyen lehet, hogy te is Dávidhoz hasonlóan érzel: „Árnyékként jár-kel itt az ember, bizony hiába vesződik. Gyűjtöget, de nem tudja, ki fogja hasznát venni” (Zsoltárok 39:7), Mark Roberts írja: „Nehéz lenne jobb leírását találni mai korunknak… azzal szembesülünk, hogy biztonsági tartalékaink eltűnnek, és a gazdasági helyzetünk egyre reménytelenebbé válik. Úgy érezzük, mintha csak tartalom nélküli, testtelen árnyékként lótnánk-futnánk.” Íme, néhány tanács ahhoz, hogy a lehető legjobban ki tudjuk használni időnket: Készíts listát: mit akarsz elérni a héten? Az egyik oszlopba írd a munkahelyi feladataidat, a másikba az otthoniakat! Így könnyen észben tudod majd tartani a dolgokat. Célkitűzéseidnél először ezzel az ütemtervet nézd át, akkor tudsz reális célokat kitűzni, ha felméred leterheltséged jelenlegi szintjét. Ha ez egy nyugis hét, akkor több dologgal tudsz foglalkozni, mint amikor minden perced szorosan be van táblázva. Állíts fel fontossági sorrendet! Emeld ki azt, amit mindenképpen el kell végezned a héten, és tegyél minden mást a másodlagos listára, csak akkor csináld, amikor időd engedi! Ruházz át feladatokat! Biztosan van olyan munkatársad, aki tudna valamiben segíteni. Ugyanez alkalmazható az otthoni feladatokra is: vállaljanak részt a házimunkából gyermekeid is! Ez neked is segítség, bennük pedig növeli a felelősségérzetet, és az elvégzett munka öröme az önértékelésükön is emel. Lásd meg az enyhítő körülményeket! Egy szerettedről való gondoskodásban hajszolod agyon magad, vagy dupla műszakot vállalsz, míg házastársad távol van? Amikor különösen nagy kihívásokkal szembesülsz, ne érezz bűntudatot, ha bizonyos dolgok kicsúsznak a kezed közül, légy elnézőbb magaddal, ha teljesítményed nem éri el a megszokott szintet! Tanuld meg elengedni a dolgokat!”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Mindig lehet újrakezdeni
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 04., vasárnap 06:41 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Mindig lehet újrakezdeni

„Az Úr az én osztályrészem… ezért benne bízom.” (Jeremiás siralmai 3:24)

Ha nem sikerül megvalósítani mindazt, amit elérni reméltél, akkor a bánkódás válhat egyik kedvenc időtöltéseddé. A számítógépes elemző inkább könyvelő szeretett volna lenni, a könyvelő arra gondol, bárcsak orvos lehetett volna, stb. Talán nemes örökséget terveztél hátrahagyni, de jelen pillanatban csak be nem teljesedett törekvések sorát tudod felmutatni. Még nincs késő újrakezdeni! De fel kell készülnöd arra, hogy álmod megvalósulásának ára van. „Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartóztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig azért, hogy hervadhatatlant” (1Korinthus 9:25). Ne hallgass a bírálgatókra és a panaszkodókra, akik kevesebbel is beérték. A te célod ne az legyen, hogy hosszú életet élj, hanem, hogy az életed számítson, jó hatással legyen környezetedre és dicsőítse Istent! Charles Lindbergh mondta: „Úgy érzem, én nagyobb téren éltem, mint a szkeptikusok odalent. Ki értékeli nagyobbra az életet, a pilóta, aki arra a művészetre szánja, amit szeret, vagy ezek a zsugoriak, akik úgy kuporgatják, mint a filléreket egész hangyányi életük során? Ha tíz évet repülhetnék, mielőtt meghalok egy balesetben, megérné elcserélni egy átlagosan leélt hosszú életre.” Nézd csak meg Mózest vagy Pált, mindketten újrakezdték. Nézd meg Winston Churchill példáját: a második világháború után nem ment nyugdíjba, hanem megnyerte az irodalmi Nobel-díjat. Amikor Heinrich Schliemann felhagyott az üzleti tevékenységgel, hogy megkeresse a homéroszi eposzok legendás városát, Tróját, meg is találta azt! Íme, egy ige, amire támaszkodhatsz: „Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! Az Úr az én osztályrészem – mondom magamban –, ezért benne bízom.” (JerSir 3:22–24). Ez azt jelenti, hogy mindig lehet újrakezdeni neked is!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Tanuld meg „rávetni”!
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 05., hétfő 05:55 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Tanuld meg „rávetni”!

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” (1Péter 5:7)
Tanuld meg te is minden gondodat Istenre vetni! Csak így tudod elkerülni azt, hogy ajtót nyiss az aggodalmaskodásnak, így tudod megelőzni, hogy beköltözzön és berendezkedjen nálad. Mi van a tízes aggodalomlistád legtetején? Egészség? Pénz? Egy bizonyos kapcsolat? A gyermekeid? A kinézeted? Ismerd fel a leggyakoribb aggodalmaidat, hogy aztán el tudj bánni velük, mint a szúnyogokkal! Amikor egy ilyen kis vérszívó rátelepszik bőrödre, nem késlekedsz, nem halogatsz. Nem mondod: „majd nemsokára elbánok vele”, hanem azonnal lecsapsz rá. Légy ugyanilyen gyors a döntésben az aggodalmak tekintetében is! Amint egy aggodalmas gondolat felbukkan, csapj le rá! Ne kezdj töprengeni rajta! Hárítsd el azonnal, mielőtt föléd kerekedne miatta a rosszabbik éned. Ne emésztődj azon, vajon mit gondol a főnököd, inkább kérdezd meg tőle, mielőtt gyomorfekélyt kapsz a szorongástól! Ne állíts fel öndiagnózist arról, hogy egy szemölcs rosszindulatú-e vagy sem, vizsgáltasd ki! Ne tételezd fel, hogy sosem fogsz kilábalni az adósságból, kérj tanácsot egy szakértőtől, készíts tervet, és vedd vissza a kezedbe életed irányítását! Amíg hajlandó vagy együtt élni az aggodalommal, addig soha nem fogod legyőzni. Ne engedd, hogy az aggodalom egy kis problémára óriási árnyékot vessen, inkább állj fel hittel, és mondd: „Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?” (Zsidók 13:6). Ki a segítőd? Isten! Add hát neki aggodalmaidat, és ne vedd vissza őket! A zsoltáros azt mondta: „Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.” (Zsoltárok 55:23). Péter azt írja: „Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” Tanuld meg tehát a „rávetést”!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hogyan legyünk boldogok? (1)
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 06., kedd 06:29 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Hogyan legyünk boldogok? (1)

„Ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek, ha így cselekesztek.” (János 13:17)

A szentség boldogságot hoz, a bűn erre sohasem képes. Ezt néha nehezen tudjuk elhinni. Egyszer egy anya ezt mondta a fiának: „Légy jó, és érezd jól magad!” A fiú így válaszolt: „Most akkor igazából melyiket akarod, anya?!” Jellemző! Manapság a „szentség” szónak nincs jó hangzása. Vannak, akik úgy tekintenek rá, mint egy listára, melyben az egyház felsorolja, mit nem szabad csinálni. Vagy olyanokra gondolnak, akik azt állítják magukról, hogy szent életet élnek, de merevek, örömtelenek, szűklátókörűek és ítélkezők. Nos, akkor mi is a szentség? A szentség a Krisztussal betöltött élet, és az élet teljességének megélése. A szentség eltűnik, ha csak beszélnek róla; csak akkor válik vonzóvá, ha megélik. „Az Úrnak áldása, az gazdagít meg, és azzal semmi nem szerez bántást” (Példabeszédek 10:22 Károli). Az egyetlen dolog, ami nem jár semmilyen fájdalommal, az Úr áldása. Jakab azt írja: „a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz” (Jakab 1:15). Az éretlen ember azt gondolja, hogy nyugodtan vétkezhet, és megúszhatja, de ahogy bölcsebbé és érettebbé válunk, megértjük, hogy ez nem így van. Egyetlen dohányos sem javasolja, hogy más is rászokjon. Ritkán találkozni olyanokkal is, akik egy tönkrement házasság után mást is házasságon kívüli viszonyra biztatnának. A vetés és aratás törvénye ez: „amit vet az ember, azt fogja aratni is” (Galata 6:7).
A bűn lerombolja a boldogságra való képességet. Egy szerető szülő nem szeretné látni, hogy gyermekét fájdalom éri – és Isten szerető szülő. Dávid, aki maga is megízlelte a bűn keserű gyümölcsét, ezt írta: „Dicsérjétek az Urat szentségének szépségében” (Zsoltárok 29:2 KJV). A szentség gyönyörű dolog, ha valóban megérted és igyekszel megélni.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hogyan legyünk boldogok? (2)
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 07., szerda 07:10 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Hogyan legyünk boldogok? (2)

„… kétszeresen visszaadta az Úr Jóbnak mindazt, amije volt.” (Jób 42:10)

Mások segítése örömöt okoz, az önzés viszont sosem hoz boldogságot. Egy rongyos utcagyerek egy édességbolt kirakatát bámulta. Egy arra járó férfi meglátta a jelenetet, bevitte a fiút, és azt mondta az eladónőnek, hogy töltsön meg egy zacskót mindenféle édességgel, amit csak a fiú kíván. A gyerek el se hitte, hogy mindez megtörténik vele. Mikor teletömte a száját egy csomó cukorkával, jótevője megkérdezte tőle: „Finom, fiam?” A gyerek lelkesen bólogatott. Aztán a férfi ezt kérdezte: „Vehetek belőle egy kicsit?” A fiú arcáról azonnal eltűnt az öröm, és tekintetében félelem jelent meg. Elrohant magához szorítva a zacskót, miközben így kiabált: „Enyém, enyém!” A boldogság nem abból fakad, ha kapunk valamit, hanem abból, ha nemcsak magunkra gondolunk, ha másokért élünk. Jób, aki a maga korának egyik leggazdagabb embere volt, elvesztette az egészségét, a vagyonát és a családját. Nehéz belegondolni, igaz? Aztán valami csodálatos dolog történt: „Az Úr jóra fordította Jób sorsát, miután Jób imádkozott barátaiért, és kétszeresen visszaadta az Úr Jóbnak mindazt, amije volt” (Jób 42:10). Kétszeresét kapta vissza annak, amit elvesztett. Hogyan? Úgy, hogy mások felé fordult ahelyett, hogy csak saját gondjain emésztődött volna. Ez az alapelv ma is működik. Jézus így figyelmeztetett: „Vigyázzatok, és őrizkedjetek minden kapzsiságtól, mert ha bőségben él is valaki, életét akkor sem a vagyona tartja meg” (Lukács 12:15). Isten egyetlen okból adja áldásait: hogy téged áldássá tegyen mások számára. Nem raktárként kell működnünk, hanem csatornaként. A Szentírás minden egyes, anyagi javakat ígérő versére jut egy másik, amely a felhalmozás veszélyeiről beszél. Ezért a mai Ige számodra ez: mások segítése örömöt okoz, míg az önzés sosem hoz boldogságot.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hogyan legyünk boldogok? (3)
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 08., csütörtök 06:25 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Hogyan legyünk boldogok? (3)

„… várjuk a mi boldog reménységünket, a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk, Jézus Krisztus dicsőségének megjelenését” (Titusz 2:13)

A remény boldogságot ad, a szkepticizmus erre nem képes. Lehet, hogy Krisztus még a te életedben visszajön, lehet, hogy feltámadva fogsz találkozni vele. Egy biztos: Jézus újra eljön! Ne engedd, hogy a kétkedők vagy a dátumokat kitűző hamis próféták ellankasszák reménységedet! Ray Bakke mondta el a következő történetet: „Ismertem egy idős glasgow-i professzort, McDonald volt a neve, aki a második világháború idején fogolytáborba került egy skót lelkésszel együtt. Az amerikaiakat a britektől magas drótkerítés választotta el, és McDonald valamiért az amerikai részbe került. Az amerikaiaknak volt egy összeeszkábált rádiójuk, amivel venni tudták a kinti híreket. McDonald minden nap elmondta a fontosabb híreket a kerítés másik oldalán lévő skót lelkésznek az ősi gael [kelta] nyelven, melyet a németek nem értettek. Egy napon megérkezett a hír, hogy a német főparancsnokság megadta magát. McDonald azonnal vitte a hírt barátjának – és látta, hogy az eltűnik a barakkok között. Egy perccel később már meg is hallotta a feltörő örömujjongást. A táborban megváltozott a hangulat. Az emberek énekelve és kiabálva járkáltak fel-alá, integettek az őröknek, és ránevettek a kutyákra. Amikor végül a német őrök három nap múlva megkapták a hírt, éjjel elmenekültek a tábor kapuit nyitva hagyva. Másnap reggel a britek és az amerikaiak szabad emberként sétáltak ki. Valójában azonban már három nappal korábbal felszabadította őket a hír, hogy a háború véget ért.” Krisztus visszajövetelének bizonyossága felszabadít a reménységre, az örvendezésre, a céltudatos életre még a legrosszabb körülmények között is. Isten megváltott népe számára a legjobb még hátra van!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Úrvacsora
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 09., péntek 12:27 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Úrvacsora

„… vette a kenyeret, megáldotta, megtörte és nekik adta.” (Lukács 24:30)

Az úrvacsoravétel lehet semmitmondó szertartás, de lehet bensőséges időtöltés is Jézus jelenlétében. Olvasd csak el Kleopás és útitársa történetét, akik hazafelé tartottak Emmausba, amikor Jézus hirtelen megjelent és csatlakozott hozzájuk. Először rányitotta szemüket arra, hogy a keresztrefeszítés nem az a tragédia volt, aminek ők gondolták, hanem a prófécia beteljesedése és Isten eszköze arra, hogy megmentse az elveszett világot – valami, amit ünnepelni kell, nem pedig szomorkodni miatta. Később asztalhoz ült velük az otthonukban és együtt vacsorázott velük. „… vette a kenyeret, megáldotta, megtörte és nekik adta. Erre megnyílt a szemük, és felismerték…” (Lukács 24:30–31). Félelemmel és kétségekkel küzdesz ma? Azon tűnődsz, vajon Isten megtartja-e, amit neked ígért? Igen, meg fogja tartani. Azon a napon korábban Kleopás és útitársa néhány asszonnyal találkozott, akik akkor érkeztek az üres sírtól, és hírül adták, hogy Jézus él. De bármennyire próbálták is, nem tudták ezt elhinni. Ez a történet bizonyítja, hogy Jézus szereti annyira a kétkedőket, hogy együtt menjen velük, elvegye félelmeiket és megerősítse hitüket. És mikor tette ezt? Amikor megtörték a kenyeret. Amikor tehát legközelebb úrvacsorát venni készülsz, állj meg, és imádkozz: „Uram, szólj hozzám! Mutasd meg akaratodat és utadat!” Erre az imádságra biztosan válaszol. Lehet, hogy gondolataid zűrzavarosak és tele vagy aggodalmakkal, de ha lelked éhes, akkor ő meg fog jelenni, és találkozni fog veled, amikor szükséged van rá.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

A minták fontossága a házasságban
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 10., szombat 05:59 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
A minták fontossága a házasságban

„Ügyelj, hogy arra a mintára készíttesd, amit a hegyen láttál!” (2Mózes 25:40)

Mi egyes esetekre összpontosítunk, de Isten, aki a teljes képet látja, a mintákra figyel. Ő úgy rendelte, hogy egy napban 24 óra legyen, egy hétben hét nap, egy évben négy évszak és egy házasságban két ember. A születést a csecsemőkor követi, aztán a gyermekkor, ifjúkor, felnőttkor majd az időskor. Képzeld el, milyen lenne az élet ezek nélkül a minták nélkül! Isten úgy teremtett minket, hogy szükségünk van a mintákra az életben. A minták kiszámíthatóságot jelentenek, az előre látható dolgok pedig biztonságot, irányítást, megnyugvást. Már az a tudat, hogy szerda után lesz majd szombat is, segít átvészelni egy kimerítő munkahetet. Sok kapcsolati problémánk is orvosolható lenne, ha jobban odafigyelnénk a negatív mintákra, és azon igyekeznénk, hogy pozitív mintákat alakítsunk ki. Ismerősen hangzik a következő párbeszéd? A férj azt kérdezi: „Miért mindig akkor hozod fel ezeket a dolgokat, mikor majd’ elalszom? Nem tudnál megfelelőbb időpontot találni?” A feleség indulatosan visszaszól: „Nincs jobb időpont, mert soha nem figyelsz rám!”

A „mindig” és a „soha” kifejezések használata csak fokozza a problémát. Amíg meg nem érted saját mintáidat, és amíg nem változtatsz rajtuk, a családi gondok kezelése mindig csak tűzoltás lesz. Azzal, ha kialakítotok egy egyszerű mintát, hogy minden héten egy-két órát együtt töltötök (egy randi esetleg?), biztosítja a feleséget afelől, hogy van egy elkülönített idő, amikor biztosan figyelni fognak rá, a férjnek pedig lehetőséget ad az odafigyelésre olyankor, amikor valóban éber és fogékony. A minták Isten ötletei. A minták előreláthatósága és a bennük rejlő ígéretek segítenek a hirtelen érzelemkitörések hatástalanításában, és olyan környezetet teremtenek, ahol mindketten érezhetitek, hogy házastársatok szeret és értékel!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Isten ilyen életet szánt neked
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 11., vasárnap 06:51 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Isten ilyen életet szánt neked

„Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja járását.” (Példabeszédek 16:9)
Íme, három fontos igazság, ami segít élvezni az életet, amit Isten neked szánt:

1) Hidd el, hogy Isten akarja, hogy sikeres légy! Felejtsd el azt a Szentírásnak ellentmondó elképzelést, hogy ennek az életnek nincs semmi értéke! Istennek különleges feladata van számodra – itt és most (ld. Jeremiás 29:11). Persze kérdés, hogy mit nevezünk sikernek? Válasz: az Isten által rendelt cél fokozatos elérését, melynek eredménye, hogy jól érzed magad. „Tartsátok meg azért ennek a szövetségnek az igéit, és teljesítsétek azokat, hogy boldoguljatok minden dolgotokban” (5Mózes 29:8).

2) Kérj tanácsot Istentől, mielőtt célokat tűzöl ki! A Biblia azt mondja, hogy készítsünk terveket, de számítsunk Isten irányítására (ld. Példabeszédek 16:9)! Ha folyamatosan feszült vagy, és azt sem tudod, hol áll a fejed, akkor lehet, hogy rossz úton jársz. Menj vissza, és vizsgáld felül a dolgaidat Istennel! Mit is mondott, mit kell tenned? Biztos, hogy az az akarata, hogy jól boldogulj a következő hat területen: a) a lelki életben, b) a kapcsolataid terén, c) egészségedben, d) értelmedben, e) társadalmilag, f) anyagilag. „Minden sikerül, amit tesz” (Zsoltárok 1:3).

3) Fektess be az életedbe! „Szerezz bölcsességet, és minden szerzeményeden szerezz értelmet!” (Példabeszédek 4:7). Ha hajlandó vagy drága éttermi vacsorákra költeni, de jó könyvek vásárlására nem, akkor a jövőd máris eldőlt. Az első könyv, amit meg kell venned, a Biblia. János azt írja: „… és Isten volt az Ige” (János 1:1). Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor Isten Igéjét olvasod, egyre többet fogadsz magadba Istenből! Hűha! Gondolj csak bele, milyen hatással lehet ez az életedre! Légy tanítható lelkületű! „Hallgat rá a bölcs, és gyarapítja tudását, az értelmes útmutatást nyer” (Példabeszédek 1:5). Ilyen életet szán neked Isten!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Amikor az imádság kemény munka (1)
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 12., hétfő 06:01 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Amikor az imádság kemény munka (1)

„… aki mindenkor küzd értetek imádságaiban…” (Kolossé 4:12)


Pál azt írja: „Epafrász … mindenkor küzd értetek imádságaiban.” Néha a másokért való imádság fáradtságos munkának tűnik. Ha megérted és elfogadod ezt, akkor nem fog elbátortalanítani, ha nem érzel „belső bizsergést”, miközben imádkozol. Mosolyogva mondhatod magadnak: „a Biblia azt mondja, hogy időnként ez ilyen.” G. Campbell Morgan mondta: „Az ember imádkozhat gyönyörű szavakkal és tökéletes számban összeállított kéréslistával, de ha ez után elégedettséget érez, akkor nem is imádkozott igazán.” Mit értett ezen? Egyszerűen ezt: lehet, hogy jól érzed magad imádkozás után, de a cél nem az, hogy elégedett légy magaddal, mert imádkoztál, vagy jól érezd magad közben.

Figyeld meg:
1) Az imádság kötelesség. Olyan, mint munkába menni. Azért teszed, mert elkötelezted magad rá, és azért a jutalomért, amit majd hoz.
2) Az imádság fegyelmezettség. A régiek szokták azt mondani: „átimádkozom magam rajta”. Min? Át az elkószáló gondolatokon, át a fáradtságon, át a félelmen, át az ellenállás és figyelemelterelés minden más formáján. Amikor belépünk az „ima zónába”, a sátán minden lehetséges alkalommal támadni fog. De ha szilárdan megállsz Jézus nevében, akkor a sötétség minden ereje meghátrál, te pedig győzni fogsz (ld. János 14:13–14).
3) Az imádság örömforrás. Nem minden alkalommal van így, de ha hűségesen kitartasz az imádságban, akkor egész lényed megérzi Isten jelenlétét, választ kapsz imáidra és útmutatást életedre. Sőt, még ha a válasz nem teljesen világos is, akkor is úgy távozhatsz jelenlétéből, hogy azt tudod mondani: „békességem van ebben a dologban.”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Amikor az imádság kemény munka (2)
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 13., kedd 06:40 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Amikor az imádság kemény munka (2)

„Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok.” (Jakab 4:8)


Mind szeretnénk mindazt, amivel a sikeres emberek rendelkeznek, csak éppen nem vagyunk hajlandók megfizetni az árat, amit ők megfizettek érte. Ha látunk valakit szobor szép testalkattal, kidolgozott izmokkal, nos, ő valószínűleg sokat izzadt az edzőteremben. Pál okkal beszél úgy az imádságról, hogy az fáradságos munka (ld. Kolossé 4:12). Amikor imádkozol, azt szenvedéllyel, kitartóan és pozitív hozzáállással kell tenned, számítva arra, hogy jó dolgokat fogsz kapni Istentől. Szívvel-lélekkel kell tenned, és hinned kell, hogy Isten megteszi, amit megígért. Nem könnyű a figyelemeltereléseknek ellenállva csak Istenre összpontosítani. Ne várd, hogy tested majd készségesen együttműködik, sőt, rúgkapálva ellenkezni fog. Arra se számíts, hogy gondolkodásod imádságra fog lelkesíteni; önelégült természetünk általában csak utolsó mentsvárként tekint az imádságra. Isten viszont késztetni fog az imádságra, ellenállhatatlan vágyat kelt benned, így vonz jelenlétébe. „Ha közeledsz hozzám, én is közeledni fogok hozzád” – mondja.

Egy ismeretlen szerző írta: „Egyik reggel korán keltem, és sietve kezdtem a napot. Olyan sok elintéznivalóm volt, hogy nem volt időm imádkozni. Mindenféle nehézségbe botlottam, minden feladat egyre nehezebb volt. »Miért nem segít Isten?« – tűnődtem. »Mert nem kértél rá« – válaszolta. Most minden reggel korán kelek, és kis szünetet tartok, mielőtt elkezdeném a napomat. Annyi sok elintéznivalóm van, hogy feltétlenül időt kell szakítanom az imádságra.” Sok probléma megoldható, sőt megelőzhető, ha időt szánunk az imádságra, és bevonjuk Istent napunk minden részébe. „Gyakran nyugtalan a lelkünk, tévesek az útjaink, mert nem vittük hő imában Isten elé ügyeink.” (Ó, mily hű barátunk Jézus… írta: Joseph M. Scriven 1855.)
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 228  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség