Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197 ... 228  Következő
 

Túlnőni a csüggedésen
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 14., szerda 05:54 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Túlnőni a csüggedésen

„Így hát mit várhatok, Uram? Egyedül benned reménykedem!” (Zsoltárok 39:8)

Íme, négy javaslat, ami segíthet túlélni az olyan zűrzavaros helyzeteket, mint például egy váratlan elbocsátás, egy szerettünk halála, egy tönkrement házasság vagy egy súlyos betegség:
1) Ismerd el az érzéseidet! Ez nem azt jelenti, hogy csak üldögélsz egész nap a negatívumokba tespedve, hanem azt, hogy bízol eléggé Istenben ahhoz, hogy őszintén elismerd, hogyan érzel. Csak nehezebbé teszi a talpra állást, ha úgy teszel, mintha a dolgok rendben lennének, miközben cseppet sincsenek rendben. Mindannyian megjárunk mélységeket. A zsoltáros azt kérte Istentől, hogy segítsen legyőzni a reményvesztettséget (ld. 42. és 43. zsoltár). Pál is volt olyan helyzetben, amikor akkora volt rajta a nyomás, „hogy az életünk felől is kétségben voltunk” (2Korinthus 1:8).
2) Azonosítsd be a forrást! A csüggedés gyakran egy kudarc vagy csalódás velejárója. Lehet, hogy te magad tetted ki magad a csalódásnak? Talán reményeid eleve hamis remények voltak, nem reális elvárások? Valaki cserbenhagyott? Vagy az elkedvetlenedésedet kiégés okozza?
3) Beszélj egy megbízható tanácsadóval! Salamon azt mondta: „segítséget jelent, ha sok a tanácsadó” (Példabeszédek 11:14). Ne hagyd, hogy a büszkeség visszatartson attól, hogy megnyílj azok előtt, akik együtt érzően meghallgatnak és bölcsen válaszolnak. Ha elbeszélgetsz az erre alkalmas emberekkel, az csökkenti az elszigeteltség érzését benned, sőt mások számára is utat készít, hogy akik hasonló fájdalmakat hordoznak, szintén meg tudják tenni ezt a lépést.
4) Légy nyílt Istennel! Ő írja az utolsó fejezetet, nem a sors vagy a körülmények. Lehet, hogy szeretne megtanítani valamire, vagy új irányba terelné energiáidat. Dávid azt mondta: „Így hát mit várhatok, Uram? Egyedül benned reménykedem!” Ha Istenbe veted reménységedet, ő a csüggedés helyébe bátorságot ad, így bármin is mégy keresztül, az a lelki növekedés útjává válhat.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Légy rugalmas!
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 15., csütörtök 05:27 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Légy rugalmas!

„Az Úr irányítja annak az embernek a lépteit, akinek az útja tetszik neki.” (Zsoltárok 37:23)

A zsoltáros azt írja: „Az Úr irányítja annak az embernek a lépteit, akinek az útja tetszik neki. Ha elesik is, nem marad fekve, mert az Úr kézen fogja.” (Zsoltárok 37:23–24).

Figyeld meg a következőket:
1) Isten örül, ha látja, hogy hajlandó vagy hittel lépni és próbálkozni.
2) Nem garantálja, hogy nem fogsz elbotlani, de azt igen, hogy nem enged teljes kudarcot vallani.
3) Amikor úgy érzed, hogy már nem bírod tovább, ő megtart és erőt ad.

Mi többet kérhetnél ennél? Nos, Isten sohasem változik, az élethelyzetek viszont igen. Ezért készen kell állnod arra, hogy alkalmazkodni tudj az előre nem látható körülményekhez. Sam Waltont, a Walmart áruházlánc alapítóját úgy ismerték, mint ihletett vezetőt. Az volt az álma, hogy értéket adjon a vásárlóinak, hogy ezzel gazdagítsa életüket. Ugyanakkor az is közismert volt róla, hogy folyton változtatott a tervein és felhagyott azokkal a stratégiákkal, melyek nem működtek. Sam fia, Jim Walton elismerte: „Mind nevettünk, amikor bizonyos írók úgy látták apát, mint egy nagy stratégát, aki ösztönösen fejlesztett ki összetett terveket és azokat precízen megvalósította. Apának a változás volt a lételeme, egyetlen döntés sem volt szent nála.” Mi a jó egy jól megtervezett stratégiában, ha nem hoz jó eredményeket? Hogy Winston Churchillt idézzük: „Bármilyen csodálatos is egy haditerv, időnként meg kellene néznünk az eredményeket is.” Isten sokkal inkább elkötelezett a tőle kapott jövőképed iránt, mint te magad. Ezért, ha új irányba vezet, késznek kell lenned a követésére. Mint Izráel a pusztában, amikor a felhőoszlop elindult, nekik is indulniuk kellett. Ugyanez igaz rád is. Légy tehát rugalmas!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Krisztus felnyitja a szemet
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 16., péntek 06:02 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Krisztus felnyitja a szemet

„Jézus is melléjük szegődött, és együtt ment velük.” (Lukács 24:15)


A keresztre feszítés után néhány nappal Kleopás és társa úton voltak hazafelé Emmausba. Ekkor történt, hogy „Jézus is melléjük szegődött, és együtt ment velük.” Reményeik ott feküdtek eltemetve egy sír mélyén, hitük kétséggé vált. Mit tett tehát Jézus? Bibliaórát tartott! „Mózestől meg valamennyi prófétától kezdve elmagyarázta nekik mindazt, ami az Írásokban róla szólt” (Lukács 24:27). Jézus tudja, hogy amikor a kétségek útján jársz, akkor a Szentírásra van szükséged, megfelelő mennyiségű Ige-bevitelre. Ha így teszel, három dolog történik:
1) Megnyílik a szemed. „Erre megnyílt a szemük, és felismerték” (Lukács 24:31). Vannak dolgok, amiket csak akkor látunk meg, ha Isten felfedi előttünk Igéje által. Ezért a bibliaolvasás legyen az egyik legfontosabb dolog az életedben!
2) Lángolni fog a szíved. „… így szóltak egymásnak: »Nem hevült-e a szívünk, amikor beszélt hozzánk az úton, amikor feltárta előttünk az Írásokat?«” (Lukács 24:32). Ha engeded, hogy Isten Igéje munkálkodjon benned, és elkezdesz aszerint élni, ez erővel tölt fel, és megváltoztatja az életedet.
3) El akarod majd mondani mindenkinek. „Még abban az órában útra keltek, és visszatértek Jeruzsálembe, ahol egybegyűlve találták a tizenegyet és a velük levőket. Ők elmondták, hogy valóban feltámadt az Úr…” (Lukács 24:33–34). Azt mondod, félénk vagy és nem igazán a szavak embere? Ha szeretsz valakit, megtalálod a módját szereteted kifejezésének. Keress ma alkalmat arra, hogy elmondhasd valakinek, mit tett érted Jézus!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Fentről jött utasítás (1)
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 17., szombat 07:30 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Fentről jött utasítás (1)

„… a mennyből beszéltem veletek.” (2Mózes 20:22)


Amikor Isten a Tízparancsolatot adta népének, akkor ezt mondta: „a mennyből beszéltem veletek.” Másként fogalmazva: „fentről jött az utasítás.” Téma lezárva, vitának nincs helye. Csak tedd meg! Miután ezt leszögeztük, fordítsuk a következő néhány napot arra, hogy megnézzük, hogyan alkalmazható a Tízparancsolat ránk.
1) „Ne legyen más istened rajtam kívül!” (2Mózes 20:3). Láttál már „minden alkalomra” szóló képeslapot? A megnevezése: „általános üdvözlő lap”, a felirata: „Boldog akármit!” Az első parancsolat azért adatott, hogy visszatartson attól, hogy úgy éljük le az életünket, hogy azt tesszük, amihez épp kedvünk van. Az első parancsolat vállon ragad minket, és azt mondja: „Állj csak meg! Ha azt állítod, hogy Jézus az életed Ura, akkor őt tedd az első helyre!”
2) „Ne csinálj magadnak semmiféle istenszobrot!” (20:4). Nos, a legtöbben bizonyára nem is álmodunk arról, hogy bálványszobrot akarnánk imádni. De mi van akkor, amikor olyan dolgoknak hódolunk, melyek nem bírnak örök értékkel, mint például az élvezetek, a hatalomvágy, a rangkórság vagy a birtoklás? Ez talán nem bálványimádás? Bármi, ami az életünkben megelőzi Istent, az bálvány.
3) „Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak a nevét!” (20:7). Ám az, ha nem káromkodsz, és nem beszélsz csúnyán, még nem jelenti, hogy valóban tiszteled az Úr nevét. Hívőként beszédeddel, viselkedéseddel, tetteiddel tisztelned kell Istent. Igazság szerint sok ember számára te vagy az egyetlen Biblia, amit olvasnak.
Pál azt írja: „nyilvánvaló, hogy ti Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, amely nem tintával, hanem az élő Isten Lelkével van felírva; és nem kőtáblára, hanem a szívek hústábláira” (2Korinthus 3:3).
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Fentről jött utasítás (3)
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 18., vasárnap 06:43 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Fentről jött utasítás (3)

„Tiszteld apádat és anyádat!” (2Mózes 20:12)

Az ötödik parancsolatban Isten azt mondja: „Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú ideig élhess azon a földön, amelyet Istened, az Úr ad neked!” (2Mózes 20:12). Ez azt jelenti, hogy a gyermekeknek tisztelniük kell szüleiket, a szülőknek pedig tiszteletre méltóknak kell lenniük. Ábrahám és Lót rokonok voltak, de nevelési stílusuk nagyban különbözött. Ennek eredménye aztán meg is mutatkozott Sodoma pusztulásakor. Ábrahámról Isten azt mondta: „őt választottam ki arra, hogy megparancsolja fiainak és háza népének is, hogy őrizzék meg az Úr útját, cselekedjenek az igazságnak és jognak megfelelően, hogy az Úr is beteljesítse, amit megígért Ábrahámnak” (1Mózes 18:19). Mielőtt Isten elpusztította volna Sodomát, ezt olvassuk: „Akkor ezt kérdezték a férfiak [angyalok] Lóttól: Ki van még itt hozzád tartozó? Vődet, fiaidat és leányaidat, meg mindenedet, ami a tied a városban, vidd el erről a helyről! Mert mi el fogjuk pusztítani ezt a helyet… Lót tehát kiment, és beszélt a vőivel, akik leányait el akarták venni, és ezt mondta: Keljetek föl, menjetek ki erről a helyről, mert az Úr el fogja pusztítani ezt a várost. De a vőinek úgy tűnt, hogy csak tréfál.” (1Mózes 19:12–14). Hiteles vagy gyermekeid szemében? Komolyan vesznek? Íme, két idézet, amelyen minden szülőnek hosszan és alaposan el kell gondolkodnia. Az első Billy Sunday evangélistától származik: „Életem tragédiája, hogy bár ezreket vezettem Jézus Krisztushoz, a saját fiaim nem tértek meg.” A másik Lord Houghtontól: „A keresztyén otthon a Mester műhelye, itt történik a jellemformálás csendben, szeretettel, hűségesen és sikeresen.”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Fentről jött utasítás (4)
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 20., kedd 07:05 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Fentről jött utasítás (4)

„Ne ölj!” (2Mózes 20:13)

A hatodik parancsolat így hangzik: „Ne ölj!” Nos, a legtöbbünknek nincs szüksége figyelmeztetésre a gyilkosság tekintetében, ezért beszéljünk most valami közelebbi, de nagyon valóságos dologról: a nyelvről. A nyelv képes ölni, mert le tudja rombolni egy ember önértékelését és jövőbe vetett reményeit. Pál azt írja: „Mert az egész törvény ebben az egy igében teljesedik be: »Szeresd felebarátodat, mint magadat.« Ha pedig egymást marjátok és faljátok, vigyázzatok: el ne emésszétek egymást!” (Galata 5:14–15).

Biztosan sokan hallottunk már a streptococcus baktériumról, melynek több csoportja is ismert, és sokféle betegséget okozhat (tüszős mandulagyulladás, tüdőgyulladás, agyhártyagyulladás, szívbelhártya-gyulladás, ótvar, reumás láz stb.) A streptococcusok A-csoportjába tartozik az, melyet hétköznapibb szóhasználattal „húsevő baktérium” néven ismerünk, ez okozza a nekrotizáló lágyrészfertőzést, amikor is a beteg húsa elhal. A fertőzés óránként több centiméternyit terjed, közben toxikus sokk lép fel, amitől leállnak a szervek, és mindez végül halált okoz. Ez a baktérium nagyon gyorsan szaporodik, közben toxinokat termel. Az első három napban a betegség tünetei lehetnek a megnagyobbodott nyirokcsomók, magas láz és kínzó fájdalom a fertőzés helyén. Ebben a szakaszban a penicillin még megállíthatja a támadást, de negyedik napra a fertőzött szövetek kezdenek elhalni. A baktérium bekerül a véráramba, roncsolja az izmokat és a szerveket, a test sokkos állapotba kerül, és a halál órákon belül beáll. Az invazív streptococcus ritka, de kegyetlen. „Fuj, de undorító!” – mondod. Igen, épp így a pletyka vagy a rágalmazás is. Ezek is halálosak! Annyira lerombolják az emberek önértékelését, egész életüket annyira aláássák, hogy a megtámadottak úgy érzik, már nem is érdemes élni. Tanuld meg tehát féken tartani a nyelvedet, és csak életet adó szavakat mondj, ne halált hozókat!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Fentről jött utasítás (5)
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 21., szerda 05:45 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Fentről jött utasítás (5)

„Ne paráználkodj!” (2Mózes 20:14)

A hetedik parancsolat kimondja: „Ne paráználkodj!” De Jézus még egy lépéssel továbbmegy, amikor ezt mondja: „Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében. Ha a jobb szemed visz bűnre, vájd ki, és dobd el magadtól, mert jobb neked, ha egy vész el tagjaid közül, mintha egész tested vettetik a gyehennára.” (Máté 5:28–29). Nem vagy felelős azért, hogy mit látsz, de azért igenis felelsz, hogy mit nézegetsz folyamatosan. Pál azt mondta Timóteusnak: „Az ifjúkori kívánságot pedig kerüld!” (2Timóteus 2:22), Jakab pedig ezt írja: „a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz” (Jakab 1:15).

Az erkölcstelen tettek vagy akár csak gondolatok halált okozhatnak, a házasságod, az önbecsülésed, a másokra gyakorolt hatásod és az örömöd halálát. Mike Yaconelly teológus írta: „Susan Howatch egy vagyont keresett regényeivel… Több országban is volt háza, Porschével járt, a válása után pedig számos futó kapcsolata volt. De harmincévesen ezt mondta: »Isten nyakon ragadott, és úgy megrázott, hogy a fogaim belekoccantak.« Most, immár keresztyénként így tekint vissza: „A szabad szerelem híve voltam, de egy napon arra ébredtem, hogy azt kérdezem magamtól, ugyan mit akarok bizonyítani és kinek? Pontosan tudtam, hogy mit – azt, hogy bár a házasságom tönkrement, még mindig vonzó vagyok a férfiak számára. Összetört egómat erősítette a tudat, hogy még mindig irányítani tudom a férfiakat.« Milyen következtetést vont le ebből? A promiszkuitás annak a jele, hogy sem Istennel, sem önmagaddal nem vagy jóban.”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Fentről jött utasítás (7)
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 23., péntek 06:53 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Fentről jött utasítás (7)

„Ne tanúskodj hamisan felebarátod ellen!” (2Mózes 20:16)

A kilencedik parancsolat ez: „Ne tanúskodj hamisan felebarátod ellen!” Miért szoktunk hazudni? Sok okunk lehet rá: így próbáljuk megúszni tetteink következményeit; így próbáljuk elkerülni, hogy tartozásainkat megfizessük; hamis képet akarunk festeni magunkról, meg akarunk győzni másokat, hogy mások vagyunk, mint valójában. Csakhogy ez nem működik. Az idő felszínre hozza az igazságot! 1996-ban az Arlingtoni hősök temetőjében eltemették az Egyesült Államok korábbi svájci nagykövetét. A gránittömbön felirat hirdette: „az Egyesült Államok Kereskedelmi Flottájának elsőosztályú matróza”. De később megjelent Don Van Natta Jr. és Elaine Sciolino oknyomozó cikke a New York Times egy 1997-es számában, miszerint a sírásók eltávolították a sírkövet, és kihantolták a holttestet. Miért? Mert a férfi hazudott. Éveken át azt mondta, hogy a második világháború alatt a Parti Őrség Horace Bushnell nevű hajóján szolgált. Azt mondta, hogy a németek megtorpedózták a hajót, ő a vízbe zuhant és fejsérülést szenvedett. Csakhogy a dokumentumok azt mutatták, hogy abban az időben, amire azt mondta, hogy a Kereskedelmi Flottánál szolgált, valójában a chicagói Wilbur Wright College hallgatója volt. A Parti Őrségnél semmilyen nyoma nem volt annak, hogy valaha is a Kereskedelmi Flottánál szolgált volna, vagy kiérdemelte volna az elsőosztályú matróz besorolást. Furcsamód a hazugság nem derült ki akkor, amikor a Külügyminisztérium a hátterét vizsgálta, és kinevezte nagykövetnek. Végül a hősök temetőjében temették el, és sírkövére egy hazugságot véstek. Az igazság azonban kiderült, mint ahogy mindig kiderül, és az utókor megismerte a valóságot. Gondolj erre, amikor legközelebb elő akarsz állni valami olyan történettel, ami nem teljesen igaz!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Fentről jött utasítás (8)
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 24., szombat 16:52 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Fentről jött utasítás (8)

„Ne kívánd!” (2Mózes 20:17)

A Tízparancsolat utolsó parancsában Isten ezt mondta népének: „Ne kívánd felebarátod házát! Ne kívánd felebarátod feleségét, se szolgáját, se szolgálóját, se ökrét, se szamarát, és semmit, ami a felebarátodé!” A megkívánás azt jelenti, hogy olyan dolgokra áhítozunk, olyasmit akarunk megszerezni, ami nem a miénk. Haddon Robinson mondta: „A megkívánás vétke az, amikor többre áhítozunk abból, amiből már így is van nekünk elég.” Ezért írja Pál: „Valóban nagy nyereség a kegyesség megelégedéssel” (1Timóteus 6:6). Dr. Clovis Chappell írja Feminine Faces [Női arcok] című prédikációs kötetében: „Amikor Pompeji romjait feltárták, sok olyan holttestet találtak, melyeket a Vezúv forró hamuja konzervált. Az egyik közülük egy nő volt. A lábfeje a városkapu felé mutatott, de arca a másik irányba volt fordulva, amerre kinyújtott karjai is – egy zacskó igazgyöngy felé. Lehet, hogy ő maga ejtette el menekülés közben. Lehet, hogy ott találta őket, mert valaki más ejtette el a zsákocskát. De akárhogy is volt, bár a halál már ott volt a nyomában, és az élet integetett felé a városkapu irányából, ő mégsem tudta lerázni magáról a gyöngyök igézetét. Megfordult, hogy felvegye őket, és a halál volt a jutalma. De nem a Vezúv kitörése tette értékesebbé számára a gyöngyöket az életénél is – a vulkánkitörés csak rögzítette kapzsi hozzáállását.” Semmi rossz nincs abban, ha többet szeretnénk az élettől, amíg élvezni tudjuk mindazt, amit Isten már megadott nekünk, és megosztjuk azt másokkal is.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hogyan építsünk jó házasságot?
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 26., hétfő 11:09 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Hogyan építsünk jó házasságot?

„Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, mint az Úrnak… Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte” (Efezus 5:22,25)

Ha jó házasságot szeretnél, akkor minden nap dolgoznod kell rajta.

A Biblia megadja hozzá Isten tervrajzát:
„Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében. Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, mint az Úrnak; mert a férfi feje a feleségnek, ahogyan Krisztus is feje az egyháznak, és ő a test üdvözítője is. De amint az egyház engedelmeskedik Krisztusnak, úgy engedelmeskedjenek az asszonyok is a férjüknek mindenben. Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte, hogy a víz fürdőjével az ige által megtisztítva megszentelje, így állítja maga elé az egyházat dicsőségben, hogy ne legyen rajta folt, vagy ránc, vagy bármi hasonló, hanem hogy szent és feddhetetlen legyen. Hasonlóképpen a férfiak is szeressék a feleségüket, mint a saját testüket. Aki szereti a feleségét, az önmagát szereti. Mert a maga testét soha senki nem gyűlölte, hanem táplálja és gondozza, ahogyan Krisztus is az egyházat, minthogy tagjai vagyunk testének. »A férfi ezért elhagyja apját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté.« Nagy titok ez, én pedig ezt Krisztusról és az egyházról mondom. De ti is, mindenki egyenként úgy szeresse a feleségét, mint önmagát, az asszony pedig tisztelje a férjét.” (Efezus 5:21–33).

Így lehet jó házasságot építeni!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Légy erős az Úrban!
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 27., kedd 14:26 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Légy erős az Úrban!

„Erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében!” (Efezus 6:10)


A Biblia azt mondja, hogy Isten erős, és azt akarja, hogy te is erős légy. Tehát ragadj meg mindent, amit a Mester számodra készített, a legjobb alapanyagból készült, mesterien megformált fegyvereket! Vedd őket használatba, hogy ki tudd védeni az ördög minden támadását. Ez nem egy könnyű délutáni akadályverseny, amiről aztán hazasétálunk, és néhány óra múlva már el is felejtjük. Ez nem játék, ez élet-halál harc a végsőkig az ördög és angyalai ellen. Készülj fel! Sokkal többel állsz szemben, mint amennyivel egyedül elboldogulnál. Vegyél igénybe minden segítséget, amihez hozzájuthatsz, minden fegyvert, amit Isten rendelkezésedre bocsát, hogy amikor minden csatazaj elült, és már csak a győztes ujjongása hallatszik, akkor még mindig talpon állj! Igazságszeretet, megigazulás, békesség, hit és üdvösség – ezek nem csupán szavak. Tanuld meg alkalmazni őket! Egész életedben szükséged lesz rájuk. Isten igéje nélkülözhetetlen fegyver. Ugyanígy az imádság is elengedhetetlen a folyamatos hadviselésben. Imádkozz elszántan és kitartóan! Imádkozz testvéreidért! Tartsd nyitva a szemed! Bátorítsd társaidat, hogy senki ne maradjon hátra, ne szakadjon le a csapattól (ld. Efezus 6:10–18)! Úgy tudsz visszavágni, ha talpra állsz, és továbbmész. A győzelem lényege, hogy eggyel többször állj fel, mint ahányszor kiütöttek. Booker T. Washington mondta: „A siker nem azzal mérhető, hogy milyen magasra jutunk fel, hanem, hogy milyen akadályokat küzdöttünk le, amíg odajutottunk.” Isten, akit szolgálsz, nagyobb, mint az akadály, mellyel szembesülsz. Az erő, amit ő ad, nagyobb, mint az ellened mozgósított seregeké. Tehát légy erős az Úrban!
http://www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Szeresd a lelkipásztorodat!
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 29., csütörtök 06:23 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Szeresd a lelkipásztorodat!

„Ő adott némelyeket… pásztorokul.” (Efezus 4:11)

A lelkipásztoroknak nehéz dolguk van. Több rúgást kapnak, mint simogatást. Ha a pásztor fiatal, akkor nincs elég tapasztalata; ha már őszül a haja, akkor túl öreg. Ha öt gyereke van, akkor túl nagy a családja; ha nincs gyermeke, akkor rossz példa a gyülekezetének. Ha a felesége énekel az énekkarban, akkor előtérbe helyezi magát; ha nem énekel, akkor nem elég odaszánt. Ha jegyzetből prédikál, akkor száraz; ha rögtönöz, akkor felszínes. Ha sok időt tölt bibliatanulmányozással, akkor elhanyagolja a híveket; ha látogatja az embereket, akkor rossz az időbeosztása. Ha figyelmet fordít a szegényekre, akkor a népszerűséget keresi; ha a gazdagokkal foglalkozik, akkor be akarja hízelegni magát. Ha fejlesztéseket javasol, akkor diktátor; ha nem tesz javaslatokat, akkor nincs jövőképe. Ha túl sok illusztrációt használ, akkor elhanyagolja a Bibliát; ha nem mond az életből vett példákat szemléltetésül, akkor homályosan fogalmaz. Ha fellép a bűnösök ellen, akkor törvényeskedő; ha nem, akkor megalkuvó. Ha egy óra hosszat prédikál, akkor felfuvalkodott, ha rövid a prédikációja, akkor nincs mondanivalója. Ha az igazságot mondja, akkor támadó; ha nem, akkor semmitmondó és üres. Ha nem tud mindenkinek kedvében járni, akkor sértegeti a gyülekezetet; ha igyekszik mindenkinek kedvében járni, akkor nincs meggyőződése. Ha a tizedadásról prédikál, akkor pénzéhes; ha nem, akkor elmulasztja hívei nevelését. Ha nagy a fizetése, akkor haszonleső; ha nem, azzal azt bizonyítja, hogy nem is érdemel többet. Ha rendszeresen prédikál, akkor az emberek beleunnak abba, hogy mindig csak őt hallgatják; ha vendég szolgálattevőket hív, akkor kivonja magát a feladata alól. Ajjaj! És még azt gondoltad, hogy a lelkipásztorok élete könnyű! Cserélnél vele? A lényeg: szeresd a lelkipásztorodat!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Három létfontosságú kérdés
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 30., péntek 06:40 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Három létfontosságú kérdés

„Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt…” (Efezus 5:15–16)

Amikor terv szerint járunk el, az olyan, mintha a GPS útmutatásait követnénk. A műholdas navigációs rendszer tudja, hol vagyunk, és ha beírjuk, hogy hova szeretnénk menni, megtervezi oda a személyre szabott utat. A különbség közted és a GPS között az, hogy neked saját magadnak kell betervezned minden kanyart. Mark Twain mondta: „Az előrejutás titka, hogy el kell indulni. Az elindulás titka, hogy a lehetetlenül nagynak tűnő feladatot fel kell bontani kis, kezelhető részfeladatokra, aztán el kell kezdeni az elsőt.”

Ahhoz, hogy eljuss a célba, fel kell tenned magadnak három kérdést:
1) Hol vagyok most? Nem lehet sikert elérni, ha közben figyelmen kívül hagyjuk a jelen realitását, azt, hogy hol tartunk most. A General Electric egy korábbi vezérigazgatója megjegyezte: „A stratégiai menedzsment azt jelenti, hogy próbálod megérteni, hol lesz a helyed a jövő világában, nem pedig hol reméled, hogy lesz a helyed. Fel kell mérni, hová akarunk eljutni, és hová tudunk eljutni.”
2) Mi a vágyott úti célom? Írd le, milyen lesz álmod, ha megvalósul! Henry J. Kaiser, a Kaiser-Permanente* egészségügyi hálózat alapítója mondta: „Meggyőző bizonyítékok támasztják alá, hogy nem lehet elérni a tőlünk telhető legjobbat, ha nem tűzünk ki célokat az életben.”
3) Mik a közbeeső lépések? Ne várd, hogy könnyen és gyorsan fog menni! Az ötletgazdagság néha zűrzavarnak tűnik. Távol áll az egzakt tudománytól. De ha nem tudod, hová akarsz eljutni, és nem határozod meg az odavezető lépéseket, akkor tíz év múlva is csak ott fogsz tartani, ahol most vagy. Ezért a mai ige számodra ez: „Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt” (Efezus 5:15–16).

*A legnagyobb egészségbiztosító és betegellátó rendszer az Egyesült Államokban.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Az imádság ereje
HozzászólásElküldve: 2015. okt. 31., szombat 07:20 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Az imádság ereje

„Szüntelenül imádkozzatok!” (1Thesszalonika 5:17)

Amikor a Biblia azt mondja: „szüntelenül imádkozzatok”, ez azt jelenti, hogy imádkozz minden nap, ne csak időnként, ne csak akkor, ha bajban vagy. „Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.” (Jakab 5:16). A buzgó azt jelenti: odaadó, kitartó és eltökélt. Nem az imák mennyisége számít, nem is az, hogy milyen szép szavakat mondunk, nem is a jól szerkesztettség, vagy, hogy milyen hosszan imádkozunk; nem számít, hogy milyen hangon vagy milyen hanghordozással mondjuk, sem az, hogy van-e bennük logikus érvelés; nem a módszer számít, a rendszerezettség vagy a teológiai tudás, Isten nem erre válaszol. Neki a buzgóság számít, annak van nagy ereje. A leghatásosabb dolog, amit tehetsz, hogy imádkozol! Sőt, ha még imatársad is van, az erő megsokszorozódik. „Bizony, mondom néktek azt is, hogy ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám” (Máté 18:19).

Így működik ez: minél kevesebbet imádkozol, annál kevesebbet akarsz imádkozni; minél többet imádkozol, annál többet akarsz imádkozni. Semmi sem ösztönöz úgy az imádságra, mint az imameghallgatás. De nem azzal kezdődik, hogy választ kapsz imáidra – először imádkoznod kell! Van egy nagy igazság az életben: csak azt vagyunk hajlandóak folyamatosan tenni, aminek jutalmát látjuk. Ezért a jó imaélet kialakításának lényege: imádkozz, amíg választ nem kapsz! Gondolj bele, milyen mélyen bele van gyökerezve a kétség szívünkbe, ez abból is látszik, hogy meglepődünk azon, ha imáink meghallgatást nyernek! Imádkozz hittel, és számíts arra, hogy Isten válaszolni fog!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Platformok
HozzászólásElküldve: 2015. nov. 01., vasárnap 15:18 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Platformok

„Az írástudó Ezsdrás erre a célra készült szószéken állt.” (Nehémiás 8:4)

Ezsdrás, az írástudó egy külön e célra készített emelvényen állt Jeruzsálem újonnan épült falainál, és hat órán át olvasta a népnek Isten Igéjét. Miközben olvasta, hallgatói sírtak, majd dicsőítették Istent, és végül örvendezve mentek haza. Gondolj bele: Isten Szavának olyan ereje van, hogy csupán ki kell tenned a hatásának az embereket, és már láthatod is, ahogy megváltoztatja az életüket. Figyeld meg ezeket a szavakat: „Ezsdrás erre a célra készült szószéken állt”! Amikor a könyvnyomtatást feltalálták, az első könyv, amit kinyomtattak, a Biblia volt. Ez segítette elő a reformáció születését, hatással volt az ipari forradalomra, és megváltoztatta a világot.

Ugorjunk most előre pár évszázadot az internet koráig: ma is rendelkezésünkre áll olyan platform, melynek segítségével a társadalom minden rétegét elérhetjük, a világ legtávolabbi sarkában élőket is. Ahelyett, hogy panaszkodnál a sok szemét miatt, ami betölti a világhálót, légy inkább internet-evangélistává, tanítóvá, tanácsadóvá, bátorítóvá! Ne engedd, hogy az ellenség monopolizálja! „Az okosok fényleni fognak, mint a fénylő égbolt, és akik sokakat igazságra vezettek, mint a csillagok, mindörökké” (Dániel 12:3). Egy misszionáriust, aki korábban geológusként dolgozott, felkért egy nagy olajtársaság, hogy dolgozzon nekik abban az országban, ahol misszionáriusként szolgált. Az éves fizetése több lett volna, mint amennyit misszionáriusként egész élete során megkereshet. Ő azonban nemet mondott. Megkérdezték, hogy talán nem elég magas a fizetés, amit ajánlottak? Ő így felelt: „A fizetés elég magas, a munka nem az.” Jézus azt mondta: „ha felemeltetem a földről, magamhoz vonzok mindeneket” (János 12:32). Rendelkezésünkre áll egy olyan platform, amellyel elérhetjük az egész világot – használjuk hát ki!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197 ... 228  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség