Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199 ... 228  Következő
 

Belső szépség
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2015. nov. 30., hétfő 16:01 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Belső szépség

„Adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által” (Efezus 3:16)


Egy hölgy átutazott a fél országon, hogy egy beszélgetős műsorban elmondja, hogyan hagyta el őt a férje egy másik nőért. A fiatal, vibrálóan szép hölgy elővett egy fényképet, és azt mondta: „Most nézzék meg! Elhagyott engem ezért!” A műsorvezető erre megjegyezte: „Sajnos rá lettünk szoktatva, hogy a kinézetet tartsuk legfontosabbnak, pedig nem az.” Mégis mindig másokhoz hasonlítgatjuk magunkat, és ostorozzuk is magunkat, ha nem ütjük meg a képzelt mércét. Sosem leszel boldog, ha nem tudsz örülni annak, aki vagy, azért, mert nem valaki más vagy. A reklámcégek milliókat költenek arra, hogy rávegyenek minket: díszítsünk fel egy testet, mely vesztes csatát vív Természet Anyánk és Idő Apánk ellen – csak azért, hogy megteremtsünk valamit, amiről azt hisszük, mások számára vonzó. Aztán amikor mindez nem működik, depressziósak leszünk, és azon töprengünk, vajon hol rontottuk el. Természetesen fontos, hogy a tőlünk telhető legjobb formánkat hozzuk, de ha a jó megjelenés megszállottjai leszünk, akkor felszínessé válunk. Így aztán mások nem fognak tisztelni, mert rájönnek, hogy bár a doboz szépen van csomagolva, de belül üres.

Ha szeretnéd tudni, hogy végső soron mi nyeri meg a szíveket, és mi vonzza a megfelelő embereket, olvasd el ezt: „Adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy a Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig” (Efezus 3:16–19).
Ez a belső szépség titka!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Küzdj a házasságodért! (1)
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 03., csütörtök 14:35 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Küzdj a házasságodért! (1)

„Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők.” (Zsoltárok 127:1)


Arra mindannyian emlékszünk, hogy hol és mikor kötöttünk házasságot, de azt néha elfelejtjük, hogy miért. Isten azért teremtette Évát, mert tudta, hogy Ádám magányos és nem teljes nélküle. Tehát, ha a házasság célja a közelség, akkor a házasság ellensége a távolság. Gondok akkor támadnak, ha arra számítasz, hogy házastársad majd minden szükségedet betölti. Erre egyedül Isten képes! Egy férfi megkérdezte egy barátját: „Hogyhogy te sosem házasodtál meg?” „Mert az ideális nőt kerestem” – felelte a barát. „És nem találtál rá?” – kérdezte őt ismét a férfi. „Dehogynem, de amilyen az én szerencsém, ő meg az ideális férfit kereste.” Hoppá!
A Biblia azt mondja: „Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte” (Efezus 5:25). Létezik tökéletes házasság? Nem, de ha két ember elkötelezi magát arra, hogy teljesen odaadja magát a másiknak, akkor elég közel jutnak a tökéletes kapcsolathoz.

Egy több ezer házaspár között végzett felmérés során tíz okot soroltak fel, ami miatt boldogtalanok:
1) Sok dologban nem egyformán gondolkodnak.
2) Nem igazán látnak bele a másik érzéseibe.
3) Bántó dolgokat mondanak egymásnak.
4) Úgy érzik, a másik nem szereti őket.
5) Úgy érzik, házastársuk túlságosan is természetesnek veszi őket.
6) Nincs bizalmas barátjuk.
7) Mindkét házasfél úgy érzi, hogy ő többet tesz, többet ad bele a kapcsolatba, mint a másik.
8) Nagyon ritkán dicsérik meg egymást.
9) Nagyobb gyengédségre, több szeretetre vágynak.
10) Nem tudnak beszélgetni egymással.

Nos, mivel a házasságot Isten alkotta, jó kezdet lehet, ha vele beszélgetsz a saját házasságodról.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Küzdj a házasságodért! (2)
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 04., péntek 09:13 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Küzdj a házasságodért! (2)

„Drága kincs és olaj van a bölcs hajlékában…” (Példabeszédek 21:20)

A legtöbb házasság az anyagiak miatt megy tönkre. Egy kedves kis történet szerint egy templomi esküvőn körbevitték a perselyt. Amikor az egyik vendég tiltakozott, a perselyező így szólt: „Megértem, hogy így érez, de a menyasszony apjának szüksége van a pénzre.” Komolyra fordítva a szót, manapság a válások első számú oka a pénz. Ez érdekes, mert napjainkban sokkal gazdagabbak vagyunk, mint a történelem során bármikor. Akkor mi a probléma? Dióhéjban: az életmódunk. Minél többünk van, annál többet akarunk, és készek vagyunk érte még adósságba is verni magunkat.
A jó időkben ez a felfogás működik is, de az utóbbi években többször is gazdasági hanyatlást éltünk át. Például akik vettek egy lakást négymillióért, és azt tervezték, hogy majd egy-két éven belül eladják nyolcmillióért, végül mindenüket elvesztették, mert az ingatlanpiac összeomlott. Gondolj csak bele, milyen feszültséget szül ez egy házasságban! Az erősek átvészelik, a gyengék nem. Most újra meg kellett tanulnunk egy már-már elfeledett szót: mértékletesség. Azt jelenti, hogy csak annyit költünk, amennyit valóban megengedhetünk magunknak. A Biblia azt mondja: „Drága kincs és olaj van a bölcs hajlékában, az ostoba ember pedig eltékozolja azt” (Példabeszédek 21:20).
A pénzügyi tanácsadók azt javasolják, hogy legyen legalább fél évi megélhetésre elegendő vésztartalékunk. Az utóbbi évtized nagy és fájdalmas fenyítés volt számunkra. Megtanultuk belőle, hogy a boldog házasság titka nem az, hogy elköltünk mindent, hanem, hogy félreteszünk, és időt fordítunk arra, hogy élvezzük, amink van.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Küzdj a házasságodért! (3)
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 05., szombat 10:47 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Küzdj a házasságodért! (3)

„Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt… a házasságtörőket pedig ítéletével sújtja az Isten.” (Zsidók 13:4)

Clara Null számol be a következőkről: „A vasárnapi iskolai csoportommal a Tízparancsolatot tanultuk. Amikor a »Ne paráználkodj!« parancsolathoz értünk, azon töprengtem, hogyan magyarázzam el ezt a gyerekeknek. Egy hétéves kislány jelentkezett, majd megkérdezte, mit jelent az elkötelezettség? Valóban, ez a lényeg, mert ha az elkötelezettség helyett az ösztöneidre hagyatkozva élsz, azt megszenvedi a házasságod.” Az elkötelezettség szót legjobban a házassági fogadalommal lehet jellemezni. Emlékszel még rá? „Fogadod-e az itt megjelent nőt (vagy férfit) törvényes feleségedül (vagy férjedül), hogy együtt élj vele az Istentől rendelt szent házasságban… kitartasz-e mellette jó sorban és rossz sorban, egészségben és betegségben, és mindenki másról lemondva hozzá hűséges leszel?” Erre mondtál igent Isten előtt!

Egy nagy hotel hatalmas hirdetést függesztett ki ezzel a felirattal: „Legközelebb legyen a mi vendégünk a szeretőjével!” Ez nem túl vicces, ha belegondolsz a következményekbe! Egy ismert pszichiáter mondta: „Sok száz házaspár volt már a páciensem, de még soha nem találkoztam boldog házasságtörővel.” Az eredmény mindig ugyanaz: szégyen, félelem, veszteség, magány és depresszió. Ha saját becsületed ellen vétkezel, akkor nehéz lesz jól érezni magad a bőrödben. Ne engedd, hogy félrevezessenek a hírességek, akik egyik ágyból a másikba ugranak. A boldog házasság titka nem az, hogy megtalálod a megfelelő társat, hanem az, hogy te válsz megfelelő társsá. A Biblia arra tanít, hogy törődnünk kell házastársunk lelki, érzelmi, anyagi és szexuális szükségeivel. Kezdjétek hát el megbeszélni ezeket a dolgokat! Ha nehezen tudtok beszélni róla, kérjetek segítséget – a házasságotok megéri, hogy küzdjetek érte!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Küzdj a házasságodért! (4)
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 06., vasárnap 09:37 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Küzdj a házasságodért! (4)

„… feleségük magaviselete szavak nélkül is nyerje meg őket” (1Péter 3:1)

A közös hit olyan ragasztó, amely nagy gondok idején is összetartja a házasságot, de ha az egyik fél nem hívő, az a másik számára nagyon nehéz lehet. Jézus azt mondta a házasságról: „Amit tehát az Isten egybekötött, ember azt el ne válassza” (Máté 19:6). Figyeld meg ezeket a szavakat: „amit az Isten egybekötött”. Minden olyan kapcsolat, amit Isten köt össze, hosszú távon is működőképes. Pál az özvegyasszonyokról ezt írja: „ha a férje meghal, szabadon férjhez mehet ahhoz, akihez akar, de csak az Úrban” (1Korinthus 7:39). Ha házastársad nem osztja hitedet, az olyan, mintha kötélhúzásnál a kötél két különböző végén lennétek. Egy idős vidéki lelkipásztor egyenesen megmondta: „Ha Isten gyermeke olyan emberrel köt házasságot, aki az ördög gyermeke, akkor mindkét oldalról gondok lesznek az apóssal!”

Nos, ez nem azt jelenti, hogy nem hívő házastársadat kevésbé kellene szeretned. Sőt, igazából azt jelenti, hogy még jobban kell szeretned! Nem hívő házastársakról Péter ezt írta: „… ha közülük egyesek nem engedelmeskednek az igének, feleségük magaviselete szavak nélkül is nyerje meg őket, felfigyelve istenfélő és tiszta életetekre” (1Péter 3:1–2). A betegségeket lehet megelőzni vagy kezelni. Amikor Pál azt mondja, hogy ne kössünk házasságot hitetlenekkel, akkor a megelőzésről beszél. Amikor Péter arról tanít, hogyan éljünk együtt úgy egy hitetlennek, hogy megnyerjük őt Krisztusnak szeretetünk és életmódunk által, akkor a már fennálló helyzetet kezeli. Végeredményben egyetlen dolog van, aminek sikere garantált: „a szeretet soha nem vall kudarcot” (1Korinthus 13:8 NKJV).
Tehát küzdj a házasságodért!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Küzdj a házasságodért! (5)
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 07., hétfő 09:52 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Küzdj a házasságodért! (5)

„Sok víz sem tudja eloltani a szeretetet” (Énekek éneke 8:7)
Nagyon hamar felismerheted, hogy a házasság legnagyobb ellensége az önzés. Egy anya megpróbálta elmagyarázni kisfiának az önzetlenség előnyeit. Magyarázatát azzal zárta: „Azért vagyunk ezen a világon, hogy segítsünk másokon.” Alapos megfontolás után a kisfiú megkérdezte: „Jó, de akkor mások miért vannak?” Amikor mindkét ember a saját szükségeit és akaratát teszi első helyre, akkor egyenes úton vannak az összeütközés felé.

Nézzük meg az önzés néhány megjelenési módját a házasságban:
a) Após-anyós. Önzésre és éretlenségre mutat az, ha folyamatosan azt magyarázod, hogy szüleid mit mondtak, és hogy bizonyos dolgokat ők hogy szoktak csinálni. Ez igazságtalanság társaddal szemben, és árt a kapcsolatotoknak.
b) Pornográfia. A zsoltáros ezt írta: „Nem vetem a tekintetemet haszontalan dolgokra” (Zsoltárok 101:3). A pornográfia éppúgy függőséget okoz, mint a heroin, számtalan házasság futott már zátonyra miatta. Egyrészt szégyenérzetet kelt, másrészt házastársad önértékelését rombolja.
c) Veszekedések. Ne légy olyan, mint az az asszony, aki azt mondta egy barátnőjének: „Már húsz éve vagyunk házasok, de még soha nem vitatkoztunk. Ha valamiben nézeteltérésünk támad, és nekem van igazam, a férjem megadja magát.” A barátnő visszakérdezett: „És amikor neki van igaza?” „Olyan még nem volt!” – felelte habozás nélkül az asszony.
d) Imaélet hiánya. A keresztyén házaspárok kilencven százaléka nem olvas együtt Bibliát, és nem imádkoznak együtt. Ti hogy vagytok ezzel? Ha Krisztus a legfontosabb életetekben, akkor neki kellene lennie a kedvenc közös témátoknak. Amikor elmúlik a szenvedély és a szépség elhomályosul, Krisztus iránti szeretetetek az, ami megtart az élet viharaiban. Tehát: küzdj a házasságodért!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Indulj Isten erejével!
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 09., szerda 13:32 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Indulj Isten erejével!

„Menj, és a te erőddel szabadítsd meg Izráelt Midján markából! Én küldelek téged!” (Bírák 6:14)

Valaki egyszer azt mondta: „Nincs furcsább az embereknél, de nincs náluk fontosabb sem!” Jézus megértette ezt az alapelvet. Életét úgy élte le, „mint aki szolgál” (Lukács 22:27). Szolgált a társadalom kivetettjei felé. Megkereste az egy elveszett bárányt, míg a másik kilencvenkilenc várakozott (ld. Lukács 15:4–6). Még a kereszten sem arra gondolt, milyen hatással volt szolgálata e földön, nem próbált elvarrni szálakat. Azzal volt elfoglalva, hogy megbocsásson a mellette keresztre feszített bűnözőnek, hogy Atyja bocsánatát kérje kivégzőinek, és hogy intézkedjen arról, legyen, aki gondoskodik édesanyjáról mennybemenetele után. Gondolod, hogy Jézus elintézendő ügyei nem voltak olyan sürgetőek, mint a mieink? Vagy talán tudott valamit, amit mi nem? Például ahelyett, hogy teleírjuk határidőnaplónkat, talán többet kellene törődnünk kapcsolatainkkal, jobban beleadni magunkat a körülöttünk lévők életébe.

Gondolj bele, mi történne, ha Jézushoz hasonlóan tudatosan elhatároznánk, hogy időnket és talentumainkat befektetjük tizenkét ember életébe! Elképesztő lehetőségek! Talán félelmetesen hangzik számodra az az elképzelés, hogy hatással lehetsz az egész világra. Ne hagyd, hogy saját erőd vagy gyengeséged határolja be azt, hogy mit tartasz elképzelhetőnek vagy megvalósíthatónak! Isten „mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint” (Efezus 3:20). Egyetlen vélemény számít: Istené! Ő azt mondta Gedeonnak: „Menj, és a te erőddel szabadítsd meg Izráelt Midján markából! Én küldelek téged!” (Bírák 6:14). A küldő ereje, nem a küldött gyengesége az, ami megváltoztatja az erőviszonyokat és győzelmet szerez.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Mit értékelsz legjobban?
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 10., csütörtök 07:05 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Mit értékelsz legjobban?

„Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.” (Máté 6:21)

Ha égne a házad, és csak egyetlen dolgot menthetnél ki, mi lenne az? Minden nap megtörténik valakivel, hogy meg kell hoznia ezt a cseppet sem könnyű döntést. Mindig lesznek dolgok, amiről nehezen tudunk lemondani, aminek elvesztését fájlaljuk, mert fontos értéket adnak hozzá életünkhöz. Ha tudni akarod, hogy számodra mi a legfontosabb, vess egy pillantást arra, mivel töltöd idődet, és mire költöd a pénzed. Ez egyértelmű árulkodó jel. Jézus azt mondta: „ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.” A kincs lehet egy kapcsolat, amit mindenáron meg akarsz tartani, egy karrier, mely meghatározza identitásodat, vagy egy befektetés, amivel meg akarod alapozni a jövődet. Nincs is ezekkel semmi baj. Sőt, a Biblia is azt mondja, hogy a bölcs emberek előrelátóak, és terveket készítenek (ld. Példabeszédek 21:20). De igazán az számít, amit az örökkévalóság számára fektetsz be. „Egy előkelő ember megkérdezte Jézustól: »Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?« Jézus… így szólt hozzá: „Add el minden vagyonodat, oszd szét a szegényeknek, és kincsed lesz a mennyben; azután jöjj, és kövess engem!« Az pedig, mikor ezt meghallotta, nagyon elszomorodott, mert igen gazdag volt.” (Lukács 18:18–23 NKJV).

Lényegében Jézus azt kérdezte ettől a gazdag és sikeres embertől: „Kész lennél mindezt feladni azért, hogy engem kövess? Hajlandó lennél lemondani róla néhány évre azért, hogy az örökkévalóságban sokkal többet nyerj? A karriered építése helyett hajlandó lennél az én országomat építeni?” Jézus szeretne az életed központjában lenni; ha engeded, akkor azt ígéri: „ezek is mind ráadásul megadatnak nektek” (Máté 6:33). Mi lenne, ha próbára tennéd?
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Cserék (1)
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 11., péntek 08:20 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Cserék (1)

„… kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért.” (Filippi 3:8)

Bármennyire erőlködsz is, mindent nem tudsz megszerezni. Az élet túl rövid. Bizonyos dolgokat el kell engedned. Máté evangéliuma 19. részében olvasunk egy emberről, aki követni akarta ugyan Krisztust, de nem volt hajlandó feladni életmódját. A másik oldalon ott van Pál, aki ezt mondta: „kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért.”

Nézzünk meg néhány dolgot, amit az életben érdemes elcserélni valami jobbért:
1) Az elismerést az eredményért. Azoknak, akik mindig az emberek kedvében akarnak járni és „dicséretfüggők”, ez azt jelenti, hogy megértik: a vállon veregetések gyorsan elszállnak, mint a füst. A díjakat megeszi a rozsda. Az anyagi hasznot hamar el lehet költeni, vagy akár elveszíteni. El kell jutnod odáig, ahol már többet jelent számodra, ha jót teszel, mint az, ha jól nézel ki.
2) A biztonságérzetet a jelentőségteljes életért. A nagyszerűség nem abban van, amit megkeresel vagy birtokolsz, hanem abban, mit teszel hozzá az élethez. Ne csak arra koncentrálj, hogy jó megélhetésed legyen, kérd Istent, hogy életed hatással lehessen környezetedre!
3) A kíváncsiskodást a szakértelemért. Túl sokan szeretnek belekóstolni mindenbe. A gond csak az, hogy ha sok dologba belekontárkodunk, akkor soha nem leszünk igazán nagyszerűek semmiben. Igaz, hogy érdemes kipróbálni új dolgokat, amíg fiatal vagy, hogy meglásd, mik az erősségeid, és mi az, ami valóban érdekel, de ahogy idősebb leszel, meg kell tanulnod összpontosítani. Sokra viheted az életben, ha szakosodsz valamire. Nagy emberek életét tanulmányozva kiderül, hogy kitűztek maguk elé egy célt, arra összpontosítottak, és kitartottak.

Tehát, ha már rájöttél, mire teremtett és mire hívott el Isten, akkor tarts ki amellett, minden mást pedig nyugodtan engedj el!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Cserék (2)
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 12., szombat 08:18 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Cserék (2)

„Minden munkának megvan a maga haszna, de akinek csak a szája jár, az ínségbe jut.” (Példabeszédek 14:23)

Miközben előrejutsz, és egyre többet gyűjtesz, rá fogsz jönni, hogy nehezebb elengedni azt, amiért megdolgoztál. Ezért van, hogy sokan csak félútig másznak lehetőségeik hegyén, és ott megállnak. Nem vagyunk hajlandóak feladni azt, amink van, annak érdekében, hogy megszerezzünk valami újat. Ezért aztán lelassítunk – néha végleg megrekedünk.

Késznek kell lennünk arra, hogy lecseréljük:
1) Az elfogadhatót a kiválóra. A középszerűért nem fizetnek az emberek. Nem fog rájuk benyomást tenni az, ami éppen csak elfogadható. Ha valamit érdemes csinálni, akkor add bele a tőled telhető legtöbbet, vagy egyáltalán ne is csináld! Salamon azt írta: „A kemény munka hasznot hoz, de akinek csak a szája jár, az ínségbe jut” (Példabeszédek 14:23 NIV). Ha tündökölni szeretnél, ahhoz bizony égetni kell a gyertyádat!
2) Az első félidőt a második félidőre. Bob Buford írja Halftime [Félidő] című könyvében, hogy sok ember, aki sikeres élete első felében, gyakran megpróbálja ugyanúgy leélni élete második felét is. Ez azonban nagy hiba. Ha életed második félidejében vagy, akkor bizonyára már sok idővel fizetted meg sikered árát. A maradékot ne pazarold! A siker helyett az értelmes, jelentőségteljes életre törekedj! Olyan dolgokat csinálj, melyek tovább élnek akkor is, ha te már nem leszel itt. Ne csak végrendeletet hagyj hátra, hanem valódi örökséget
3) Istenért végzett munkádat az Istennel való közösségre. Nem számít, mennyire értékes a szolgálatod, nem ér fel az Istennel való kapcsolattal. A szolgálat egyik legnagyobb csapdája, hogy Istenért dolgozunk, de nem töltünk elég időt vele. Vigyázz, nehogy így járj te is!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Befejezett munka
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 13., vasárnap 07:58 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Befejezett munka

„Elvégeztem azt a munkát, amelyet rám bíztál.” (János 17:4)

A lezáratlan ügyek elszívják az energiáinkat anélkül, hogy észrevennénk. William James mondta: „Nincs semmi olyan kimerítő, mint az elvégezetlen munka.” Az Internet csak elmélyítette ezt a problémát, mert most egy nap több üzenetet kapunk, mint régen egy hónapban. Amire nem tudunk összpontosítani, azt nem tudjuk befejezni. Ettől frusztráltak leszünk, úgy érezzük, hogy soha semminek nem érünk a végére. Ha nem tartod kezedben az idődet, akkor az erőszakos emberek és a sürgető helyzetek fognak irányítani. Mielőtt Jézus kiválasztotta tizenkét tanítványát, vagy mielőtt lecsendesítette a Genezáret-tava felett tomboló vihart, egész éjszakát töltött imádságban. „… visszavonult ismét a hegyre egymagában” (János 6:15).
Észrevetted az „ismét” szót? Jézus rendszeresen elvonult a követelőző tömeg elől, hogy értékrendjét ne tudja befolyásolni semmilyen külső kényszer.
Mac Anderson mondta: „Valami varázslatos dolog történik, amikor elfogadjuk, hogy mi vagyunk a felelősek viselkedésünkért és annak következményeiért. Persze ez nem könnyű… emberi természetünk mindig hárítani akar. Mióta idősebb (és bölcsebb) lettem, ha a dolgok rosszul alakulnak, mindig megtalálom a tettest – a tükörben. Minden esetben vissza tudom vezetni, hogy korábbi döntéseim juttattak oda, ahol most vagyok. Ha a személyes felelősségvállalás hozzáállását választjuk, akkor jobban kezünkben tudjuk tartani jövőnk alakulását… passzív nézőkből közreműködőkké leszünk… elterjed a híre, hogy problémamegoldók vagyunk. Elégedettséget érzünk, az elvégzett munka örömét. Ilyenkor csökken bennünk a harag, a frusztráció, a tehetetlenségérzet, mindez testi-lelki egészségünkre is jó hatással van. Néha a győzelem nem azt jelenti, hogy elsőnek érünk célba, hanem azt, hogy elérjük a célt!”
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Jó eredmény „Nekem Atyám dolgaiban kell foglalatosnak lennem
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 14., hétfő 08:14 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Jó eredmény

„Nekem Atyám dolgaiban kell foglalatosnak lennem.” (Lukács 2:49 NKJV)


Ha a „feladni” szó benne van a szótáradban, akkor nagy a valószínűsége, hogy a „célba érni” hiányzik belőle. Célba érni azt jelenti, hogy végigcsinálunk valamit. Elszámoltathatóság és cselekvés kell hozzá, mert még ha a helyes pályán vagy is, leelőznek, ha csak üldögélsz. Azok, akik nagy dolgokat érnek el, mind elmondhatják, hogy az életünk akkor lesz jelentőségteljes, ha felelősséget vállalunk tetteinkért, ha céltudatosan és szenvedélyesen törekszünk terveinket megvalósítani. Semmi sem hasonlítható a célvonal átlépése előtti utolsó hajrához. Az a helyzet, hogy senki sem emlékszik a második helyezettekre, csak az, aki másodikként ért célba!

B. J. Gallagher és Steve Ventura szerzőpáros azt mondják, hogy a jó eredmény eléréséhez szükséges 10 legfontosabb mondat:
10) „Nem fogok arra várni, hogy más tegye meg az első lépést.”
9) „Rajtam múlik, hogy megtörténik-e.”
8/ „Ha nem én, akkor ki? Ha nem most, akkor mikor?”
7) „Na, akkor lássunk hozzá!”
6) „Nem fogom másra hárítani.”
5) „Számíthatsz rám.”
4) „Ez az én dolgom.”
3) „Rajta!”
2) „Megteszem.”
És a legfontosabb: 1) „Én.”

A világtörténelem során Jézus fejezte be a legjobb eredménnyel életpályáját. Tizenkét éves korában ezt mondta szüleinek: „nekem Atyám dolgaiban kell foglalatosnak lennem” (Lukács 2:49 NKJV). Később tanítványainak ez mondta: „Nekem cselekednem kell annak dolgait, aki elküldött engem” (János 9:4 NKJV). A kereszttel szembenézve ezt mondta: „Én ezért születtem” (János 18:37 NKJV). Halála előtt pedig ezt mondta: „Elvégeztetett!” (János 19:30). Halálával közbenjárónkká lett, majd felment a mennybe, és ott „Isten jobbjára ült” (Zsidók 10:12). Küldetés teljesítve!

Te is törekedj arra, hogy jó eredménnyel érj célba!
http://www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Összetartozunk!
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 15., kedd 08:08 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Összetartozunk!

„Ti Isten temploma vagytok.” (1Korinthus 3:16 NLT)


Egy kisfiú odakint játszott, amikor a szomszéd megkérdezte tőle, hol van a testvére. „Bent a házban” – volt a felelet. „Négykezest játszottunk a zongorán, de én fejeztem be hamarabb!” Isten terve nem ez volt, amikor együttmunkálkodásra hívott minket! Ez nem verseny. A bibliai időkben a római katonák pajzsa úgy volt kialakítva, hogy szoros alakzatban harcolva minden oldalról és felülről is védeni tudták egymást. Minden ember úgy küzdött, hogy tudta, tőle függtek a mellette állók is. Pál felsorolja azokat, akikkel ilyen vállvetve küzdött, akiket munkatársainak nevezett (ld. Róma 16:3). A gyülekezetről ezt írta: „… ti együtt Isten temploma vagytok… minden a tietek, ti viszont a Krisztuséi vagytok” (1Korinthus 3:16,22–23 NLT).

Figyeld meg a következőket:
1) Csak közösségben élhetjük meg, hogy megvan mindenünk, amire szükségünk van.
2) A lényeg az, hogy kihez tartozunk, nem az, hogy mit birtoklunk.

A szakértők szerint mielőtt valami rögzül bennünk, legalább hétszer kell azt hallanunk. Ez különösen is igaz, ha a jellemhibáinkról vagy terveink hiányosságairól van szó. Dr. John Maxwell írta: „Miután egy ideig frusztrációval küszködtem, legyőztem a büszkeségemet, és tanácsot kértem másoktól. Olyan dolgokat mondtak, amiket nem akartam hallani. Meg kellett tanulnom hallgatni. Meg kellett tanulnom azt is, hogy odafigyeljek dolgokra, melyek érzékeny húrokat pendítettek meg bennem; ez gyakran annak a jele volt, hogy valamiben fejlődnöm kell. Általában azok a dolgok zaklattak fel legjobban, és azokat volt legnehezebb elismerni, melyeken leginkább kellett dolgoznom. Ha elegendő időt hagytam magamnak, hogy végiggondoljam, amit hallottam, és valóban törekedtem fejlődni, akkor a változás drámai volt.” Ne légy örökösen védekező, tanulj a környezetedben lévő emberektől!
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Mi jár a fejedben? (1)
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 16., szerda 11:00 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Mi jár a fejedben? (1)

„Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet!” (Példabeszédek 4:23)

Sokat hallunk manapság a jó időbeosztásról, a helyes pénzkezelésről és az egészséges táplálkozásról – és mi a helyzet a gondolatainkkal? Nem kellene sokkal inkább odafigyelnünk arra, hogy mi jár a fejünkben, mint bármi másra? Jézus így tett.
Őrizte szíve kapuját, és nem engedte, hogy a következő dolgok befolyásolják:
1) Más emberek elvárásai, akik saját céljaikra akarták őt felhasználni. „Amikor pedig Jézus észrevette, hogy érte akarnak jönni, és el akarják ragadni, hogy királlyá tegyék, visszavonult ismét a hegyre egymagában” (János 6:15). A legtöbbünknek tetszene az ötlet, hogy királlyá tegyenek. Még ha el is utasítanánk a koronát, élveznénk a tudatot, hogy számításba jöttünk! Jézus nem így volt ezzel.
2) Azok naivitása, akik meg akarták őt kímélni. Amikor Jézus elmondta tanítványaink, hogy kereszthalált fog szenvedni, Péter tiltakozott. Nem értette a kereszt szükségességét. Ekkor hallhatta Jézus legszigorúbb helyreutasítását: „Távozz tőlem, Sátán, botránkoztatsz engem, mert nem az Isten szerint gondolkozol, hanem az emberek szerint” (Máté 16:23).
3) Azok gúnyolódása, akik nem ismerték őt vagy nem hittek benne. Mielőtt egy halott lányt feltámasztott volna, azt mondta a házban tartózkodóknak: „nem halt meg, csak alszik” (Lukács 8:52). Mi volt erre az emberek válasza? Kinevették őt. Hozzánk hasonlóan Jézus is sokszor ki volt téve gúnyolódásnak. De ő nem úgy reagált, mint mi szoktunk, nem vette magára. Figyeld meg reakcióját: „mindenkit kiküldött” (Márk 5:40 RSV). Kétségeknek, bírálatnak és gúnyolódásnak nem volt helye abban a házban – sem Krisztus gondolataiban.
Na, és te mit engedsz beférkőzni gondolataidba?
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Mi jár a fejedben? (2)
HozzászólásElküldve: 2015. dec. 17., csütörtök 10:53 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Mi jár a fejedben? (2)

„Foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre.” (2Korinthus 10:5)

Vigyázz, milyen gondolatokat engedsz beférkőzni elmédbe, mert életedet a gondolataid irányítják! „De hiszen gondolatok mindenfelől jönnek – mondod –, otthonról, a munkahelyről, a médiából, a kapcsolatainkból, saját belső világunkból. Hogyan tudnám mindezt jól kezelni?” A válasz meglepően egyszerű. A változást az hozza el, ha eldöntöd, hogy gondolataidat alárendeled Krisztus tekintélyének. Könnyen elsiklunk Krisztus ezen állításának jelentősége felett: „Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön” (Máté 28:18). Mennyen és földön mindent Jézus irányít. Ez azt jelenti, hogy mindenben az övé a végső szó: beleértve a gondolataidat is. Nagyobb hatalma van, mint például a szüleidnek. Lehet, hogy a szüleid azt mondták rád, hogy semmire sem vagy jó, de Jézus értékesnek tart, és neki hatalma van a szüleid felett is. Fölötted is nagyobb a hatalma, mint neked önmagad felett. Lehet, hogy te azt mondod magadnak, hogy túl nagy a bűnöd ahhoz, hogy bocsánatot nyerj, de Jézusnak más a véleménye. Ha megbánod, amit tettél, és átadod neki életed irányítását, akkor ezeknek a régi kárhoztató gondolatoknak nincs többé helyük! Jézusnak hatalma van ötleteid felett is. Tegyük fel például, hogy eszedbe jutna kirabolni a kisboltot. Jézus már korábban világosan megmondta, hogy a lopás bűn, és mivel te neki adtad a gondolataid feletti irányítást, így nem időzöl el a lopás ötleténél. Ahhoz, hogy helyes mederben tudd tartani gondolataidat, csak annyit kell tenned, hogy Krisztus hatalma alá rendeled őket. Meg fog történni egyik napról a másikra? Nem, de ha elkötelezed rá magad, és gyakorlod, akkor egyre jobban fog menni.
www.maiige.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199 ... 228  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség