Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1492 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100

Re: Mit olvastam?
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2026. feb. 12., csütörtök 11:24 
Bentlakó

"Ez a silány test nem jelent semmit, ha a lelkemet megtartja az Úr. Az én fájdalmam semmi, összehasonlítva azzal a fájdalommal és gyalázattal, melyet a mi Megváltónk ártatlanul szenvedett, hogy bennünket az örökké tartó kínoktól megszabadítson".

Michiel de Ruyter (1607-1676), holland tengernagy

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. feb. 17., kedd 10:45 
Bentlakó

"... Hans Urs von Balthasar egykor úgy fogalmazott: jaj annak a kereszténynek, akit nem döbbent meg minden egyes nap Krisztus titka, jaj annak, aki magától értetődőnek tartja Krisztus csodáját..."

internetről (magyar kurir)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. feb. 19., csütörtök 07:55 
Bentlakó

"... Óvnunk kell magunkat a moralizálás csapdájától is.
Nem lehetünk a világ csendőrei, senki nem tett azzá bennünket. Istent követni akarók, de magunk is sok-sok hiánnyal küszködő, esendő emberek vagyunk. Éppen ezért nagyon óvatosan kell reagálnunk a világban zajló különböző negatív mozgalmakra, tendenciákra.
Fontos, hogy külön tudjuk választani a bűnöst és a bűnét. A bűnös emberre az Isten szeretetével kell gondolnunk, és felé nyitottnak kell lennünk, ugyanakkor óvni kell a szívünket, lelkünket a beszennyeződéstől.
A bűnnel való harcba pedig bele kell állni, de ez nem moralizálás. Nekünk kötnünk kell magunkat az evangélium alapvető igazságaihoz: Jézus nélkül nem megy sem az új élet, sem a szent élet..."

Papp János (MBE elnöke) - internetről, Igeidők Magazin

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. feb. 19., csütörtök 16:23 
Bentlakó

"... mindent megkaptam, amire vágytam, de kiderült, hogy nincs is rá szükségem. Nem lett az életem teljesebb...
Egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy mindaz, amiért küzdöttem, valójában nem fedezi a valódi szükségleteimet. „Nyugtalan mindaddig a szívünk, míg meg nem nyugszik benned, Istenünk” – mondta Szent Ágoston. Ezt éreztem..."

Busch Péter (internetről - parokia)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. feb. 19., csütörtök 17:01 
Bentlakó

"... Akkor értettem meg és tudtam értelmezni másként a rádiózást. Új értelmet nyert és egyfajta szakmai alapgondolattá lett a Római levél azon kijelentése, hogy a hit hallásból van. Akkor állt össze, hogy a hanggal való kommunikálásnak milyen tétje van. Ami ott kezdődik, hogy a beszéd a teremtés eszköze, hiszen a szó által teremtett Isten. Miután az Ő képmásai vagyunk, a mi beszédünk is épít vagy pusztít. Ez a képességünk leginkább egymás felé nyilvánul meg.

Az, hogy a világot beszéddel formálni lehet, benne rejlik az audió műfajában..."

Horváth Gergely rádiós műsorvezető (internetről - parokia)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. feb. 20., péntek 17:58 
Bentlakó

"... A kortárs klíma nem segíti a keresztényeket az eltájékozódásban, mert sok evidensnek vett téves meggyőződés van forgalomban. Az is igaz, hogy sok időt és energiát igényel mindennek utána nézni. Jó lenne, ha a képzettebbek – papok, hittanárok, stb – választ tudnának adni ezekre az aggodalmakra, de ideális helyzet sosem lesz.

Szerintem a fő baj épp nem a szembenézés hiánya, hanem a deffenzivitás, az állandó bocsánatkérés.

Lehet kritizálni a középkort, a kulturális rárakódásokat, a történelmi bűnöket, a botrányokat, de látni kell, hogy tökéletes állapot sosem lesz, mindig vándorok leszünk, akik pengeélen táncolnak, egyszer erre, másszor arra elhajolva, lepotyogva. A pengeélen nem lehet tartósan megmaradni. Minden helyzetet, minden felállást, minden rendszert, akarjuk akármennyire is kiküszöbölni a bajt, meghatároz az esendőség. És persze lehet mondani, hogy jó dolgokat kéne szintetizálni, és a rosszakat elhagyni, de vajon nekünk jut-e ez először eszünkbe, és nem csinálták volna már meg a történelem folyamán, ha lehetséges volna? Szerintem nem lehetséges..."

Szilvay Gergely - internetről, 777blog

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. feb. 21., szombat 07:18 
Bentlakó

"Oda és azért,
amiről úgy tudom: nincs,
de érzem, hogy van."

Fodor Ákos: Vakrepülés

...........................................

"... Kierkegaard azt mondja, hogy „a hit éppen ott kezdődik, ahol a gondolkodás megszűnik”. Ebből jött az a megállapítás is, hogy a hit az egy nagy ugrás az ismeretlenbe, végtelenbe. Ezalatt nem azt érti, hogy a hit fatalista, nem gondolkozik, nem tervez, nincs jövőképe, nem alapoz a tapasztalatokra és a megszerzett tudásra. Hanem arra, hogy felismeri, hogy most az eddigi tapasztalatok, tudás, logisztika, gondolkodás az előtte álló életszakaszra nem érvényes, nem tudja modellezni, nem tudja tervezni, irányítani, végső soron nincs a kezében. Végtelen számú megoldása vagy kimenetele lehet az előtte álló életszakasznak.

Ha az előttünk álló utat nem tudjuk feltérképezni az eszközeinkkel, nem észleljük, akkor mondhatjuk, hogy vakrepülésben vagyunk. Ilyen pillanatokban csak a cél biztos, ahová jutni akarunk. Ha azt mondom, hogy van mennyország, akkor az a vakrepülésben pont jó cél."

Soós Szilárd (internetről, megvanirva)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1492 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100

Időzóna: UTC + 1 óra