Cikkek

Imádság kampány idején

Pál apostol felszólította fiatal munkatársát, Timóteust, hogy gyülekezete könyörögjön a kormányzatért, hogy csendes és békés életet élhessünk mindenkor istenfélelemben. Szeretném közreadni a kampány idején született imádságomat. Aki szeretné, nyugodtan imádkozhatja velem:

Atyánk, hisszük, hogy nem véletlenül kerülnek emberek a kormányzatba. Fiad szerint még Pilátus is „felülről" kapta hatalmát, s nem csak a szeszélyes császártól vagy a néptől. Ennek alapján erősen hisszük, hogy Téged az idén sem ér meglepetés a választásokkal kapcsolatban, mert Te mindenkor a trónodon ülsz, s mindennek ideje kezedben van. Mégis, mindezt tudva köszönjük, hogy szabad akarattal is felruháztál bennünket, és felelős döntést vársz tőlünk most is népünk sorsát illetőleg. Add, hogy ne kíméljük magunkat a gondolkodástól, sőt szent személyed előtt segíts mindent bölcsen mérlegelnünk és örök igéd üzenete alapján döntenünk. Atyánk bocsásd meg, hogy a kampány során is inkább csak önmagunkat adjuk. Még nem tanultuk meg, hogy ellenfeleinket is tisztelnünk kell, s tudnunk kell észrevenni a szemünkben lévő gerenda és szálka összefüggéseit is. Fáj, hogy embergyermekeidet a jó szándék helyett könnyen megkísérti az elvakult hatalomvágy, sőt az önismeret nélküli messiás-komplexus is.

Dicsőítünk Téged, hogy egykor országoddal eljössz közénk. Az lesz majd az igazi és örök rendszerváltás, mert akkor a szívekben béke fog lakozni és telve lesz földünk igazsággal. Így tehát nekünk egy kérésünk marad: Kegyelmeddel ne olyan kormányzatot adj nekünk, mint amilyet bűneink miatt megérdemelnénk, hanem olyant, amelyre most szükségünk van. Ámen.         (T.I.)

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 14, összesen: 291203