Cikkek

Jubileum

Kettős ünnepre hívogatott a harangszó a Kazincbarcika-alsói gyülekezet templomába 2006. október 8-án délelőtt 10 órára. Egyházközségük fennállásának 430. évfordulójára emlékeztek a hívek ünnepi istentisztelet keretében.

Fazekas Ágnes, a tornaljai testvérgyülekezet lelkipásztora hirdette az igét, majd Dr. Dienes Dénes teológiai professzor tartott előadást a reformáció koráról, annak sajókazinci vonatkozásairól.
Az ünnepi hangulatot Kerek Gábor és Tóth Marica művésztanárok korabeli zeneművek megszólaltatásával színesítették; a gyülekezet Kálvin kórusa Selényi Gyuláné karnagy vezetésével zsoltárfeldolgozások előadásával szolgált az ünnepi alkalmon.
A gyülekezet történetét - a kezdetektől napjainkig - Tóth Sándor lelkipásztor tekintette át abban a meggyőződésben, hogy a múlt ismerete tovább erősíti a mai gyülekezet hitét, elszántságát a jövő kihívásaival, nehézségeivel szemben.
Az ünnepi istentisztelet végén az evangélikus hívek nevében Balázs Tibor lelkipásztor köszöntötte a gyülekezetben immár 10 éve szolgálatot teljesítő lelkészházaspárt, majd a tornaljai gyülekezet küldöttsége tolmácsolta a határon túli magyar testvérek jókívánságait.
A gyülekezet nevében Andrássy Kálmánné; a presbitérium nevében Vattay József köszöntötte a lelkészházaspárt, és kérte Isten áldását további életükre és szolgálatukra.
A ünnepi istentisztelet a Szózat eléneklésével zárult; majd ezt követően szeretetvendégségre volt hivatalos a gyülekezet minden tagja.
/PPL/

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél