Erika írta:
Sziasztok!
Elsősorban azoknak a házaspároknak szeretnék ajánlani egy filmet, akikre érvényes a topik címe, átéltek már sok-sok szép évet együtt, s lehet, hogy egyszercsak aktuálissá válik a házassági eskü egyik régen elrebegett sora:
"...sem betegségében hitetlenül el nem hagyom, hanem hűséges segítőtársa/gondviselője leszek.."
valóban keresi-e az ehhez szükséges erőt az egészséges fél, vagy a könnyebb utat választva kisétál a házasságból?
A film címe: Az eskü/A Vow to Cherish/
Ezzel kapcsolatban van egy nagyon pozitív tapasztalatom, nem hívő! házaspárral kapcsolatban.
Kisgyerekkorom óta ismertem őket. Egészségesek voltak és szépek mindketten, amikor összeházasodtak, de az asszony 40 év körül lebetegedett valami gerincproblémával (a pontos diagnózist nem tudom), amikor én megismertem, már nehezen, bottal járt; fokozatosan romlott az állapota, míg végül lebénult, tolókocsis lett.
A férje kb. 20 éven keresztül látta el helyette hűséggel és kitartással a háztartást, és látta el őt magát is (fürdetés, öltöztetés, WC-re vitel stb.), egészen a szeretett társa haláláig. (Ő maga teljesen belesoványodott, de sosem panaszkodott.)
Megfogalmazhatatlan, mennyire tisztelem ezt az embert.