nemosineX írta:
Kedves Dezi!
Írod:
"Főleg ne falazz a bűnnek, bármelyik oldalról ered!"
Aláírom.
De vajon mért próbálod rámhúzni azt, hogy én falazok?
Miért magyarázod félre a szavaimat?
Miért gondolod, hogy próbálom az egyik oldal bűneit mentegetni a másik bűneinek felemlegetésével?
Nem érzelemmentességről beszéltem, ami képtelenség, hanem arról, hogy a politikai (de az egyéb) választásokban sem jó, ha az érzelmek vezérlik az embert. A gyereknevelésben bizonyára ti is tapasztaljátok, hogy az érzelmek vakká teszik, és rossz döntésre vezérlik az embert.
„Ne falazz a bűnnek, bármelyik oldalról ered!” – ezt csak némi érzelmi távolságtartással lehet megtenni. A korábbi hozzászólásaidat figyelve úgy látom, hogy csak az egyik oldallal foglalkozol. Ami nem pontosan ezt a felhívásodat látszik igazolni.
Az ország vagyonának elherdálása szerintem is bűn, és ezt nem lehet semmilyen más bűnnel relativizálni. Én nem is akartam.
Miért gondolod, hogy igen?
üdv szeretettel:
n.
Kedves NemosineX!
Mindenek előtt bocsánatot szeretnék kérni, hogy miután beírtam, közbejött valami, és nem reagáltam a kérdésedre.
Most újból itt vagyok.
Nem szerettem volna félremagyarázni szavaidat, bocsánat, ha félreérthető voltam.
"Főleg ne falazz a bűnnek, bármelyik oldalról ered!"
Végigolvastam az utóbbi reakciókat, és ? miért a te hozzászólásodhoz biggyesztettem a bennem lévő gondolatokat.
Ezt elsősorban nem neked személyesen címeztem, hiszen nem is ismerlek, hanem azoknak szól, akik falaznak egy beteg embernek, és nem veszik észre, hogy ezzel egy országot tesznek tönkre.
Igen, itt a parókián is beásták magukat, és megy a kimagyarázó gépezet.
Kérem, csak azok reagáljanak a fenti mondatomra, akik bemerik vallani ezt a tévedésüket.
)
De válaszodból kiderült, hogy ez nem vonatkozik rád, ezért aztán nem is tudnám rád húzni. Egyébként senkire sem szeretném, csak jelezni, hogy a szimpátia mennyi mindent elfedezhet, amiről éppen te is írtál. Miért beszéljünk a fideszről, ha GYF nem akar távozni.
Nemhiába a topik címe: GYF.
Ez az, ami évek óta nagyon átlátszó, és főleg kevésnek bizonyul az ország előrehaladásában.
És itt akkor rögtön meg lehetne említeni, mint segítő platformokat, a médiát és sajnos az értelmiség egy bizonyos részét is. Ezek az igazi nagy falazók, persze régből gyökerező érdekek mentén.
Ugyancsak oldaltól függetlenül sajnos, sokan vannak, akik a kétes múltjuk miatt nem lehetnének ott a parlamentben. Ezért nem is csodálkozom, hogy a régi reflexek visszalopództak a mindennapokban. GYF is felelős ezért, mert nem csak beleszületett, hanem kihasználja ezt, sőt most már vissza is él ezzel!!! A párton belül is nagy feszültséget okoz ez, csak egy szerencséje van, hogy az mszp tagjai nem tudnak felülkerekedni az OV fóbián. Nyilván ezeket én könnyebben le tudom írni, mert nem szimpatizálok annyira vele.
Igen, jelenleg valóban csak egyik oldal foglalkoztat, mert a jelenlegi kormány, és főleg annak vezetőjének látjuk a 8 éves ámokfutását.
És közben újból és újból jön a megmentő, jól bevált, de a fidesz bezzeg blabla...
És ennyi elég, megmozdul a tömeges gyűlöletkeltés, vudu politika.
Szomorú, hogy mire képes a szimpátia.
Aki, farizeusként, arra lenne kíváncsi, hogyha OV követné el ezeket aktuális kormányfőként, mint szólnék…, megnyugtatom őket, ugyanezt, mert itt nem az én erkölcsi mércémről van szó.
Vannak, akik ezt a mércét - holmi politikai magyarázkodással – tágítani, a saját bölcselkedésükkel tágítani szeretnék. (Ez nem neked szólt.
))
Nem vagyok naiv, meggyőződésem, hogy a parókia fórumon nem csak megtért tagok vannak.
Ennek gondolom, mindnyájan örülünk, nem is megítélni szeretném ezt a tényt, csak rámutatni, hogy bizonyos dologban így aztán nem is tudunk egyek lenni. Reménység szerint egy darabig..
És ez így is van rendjén, mert: „-Jaja a langymelegnek...”
Persze: „-Aki áll, vigyázzon, hogy el ne essék…”
Remélem egy fokkal érthetőbb voltam?
A stilusomat kritizálhatod, az mindi jól jön, de tényleg...
Üdv.: szeretettel,
d