Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 682 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 46  Következő

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008. szept. 19., péntek 21:22 
Bentlakó

Kedves NemosineX!

Egyetértek, ez nem demokrácia, de hasonlít rá.

A templombajáró ember valóban nem fedi le egzaktul a Krisztus egyházába tartozókat, de ebbe kár egy hozzád hasonló korrekt keresztyénnek belekötni szerintem. Örüljünk inkább a templomba járóknak.

Exrefis mindig akkor használja ezeket a mentegető mondatait, miszerint kettős a mérce, ha a balliberális béketábort kell fedeznie. Jelenleg nemigazán érzem ezt a dilemmádat, hogy most nagyon oda kelljen figyelned az ellenzék rossz cselekedeteire, mert az igencsak marginális kérdés most. A kormányrúd több mint hat éve a balliberális oldal kezében van. Csőd felé megyen az ország, ez maga a leépülés. Az ellenzéket meg legfeljebb leverik, mint a Révészt Máriuszt, ha sokat ugrál.

A „nyakig benne vagy” kifejezést a politikára értettem, mert mindenképpen politizálsz. Azzal is politizálsz, ha nem politizálsz. Akármerre szavazol, meg ha nem is szavazol az is egy politikai állásfoglalás. Nincs, vagy kevés a vállalható erkölcsi elefántcsont torony. A vallás sem az. Nem lehet jó keresztyénként csak nézni, hogy például nincs demokrácia, és nem tenni semmit. Szinte 100 %-ig biztos vagyok benne, hogy Te is teszel valamit a változásért. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 20., szombat 02:54 
„Nincs, vagy kevés a vállalható erkölcsi elefántcsonttorony”,

ugyanakkor

nincs – számomra - vállalható párt ma Magyarországon. Ezért, amikor választásra kerül a sor, mindig az általam legkisebbnek tartott ROSSZRA szavazok, és ezt nem felejtem el. Vagyis nem ettől remélem a – lényegi – változást, hanem megteszem a mindennapi kapcsolatokban, ami rajtam múlik. Például nem engedem meg magamnak azt a luxust senkivel szemben, hogy „balliberális”, „kriptokommunista” vagy akár „szélsőjobbos” identitására fokozzam le, még akkor is, ha maga ezzel 100%-ig azonosul. Hiszen Isten-arcúsága okán annyi gazdagság, szépség van egy emberben, amit pontosan ezek miatt a magára öltött vagy mások által ráhúzott kényszerzubbonyok miatt nem tud megmutatni. A sok keserűség, félreértettség, bezárkózás, és végső soron az egyre szabadabban tomboló erőszak egy része is ebből ered.

Például imádkozom „Feri testvérért is” (copyright Böjthe Csaba), és ezt nem felejtem el. Vagyis miután felkeltem az imádságból, nem nevezem rohadt kommunistának. És Orbánt sem rohadt fasisztának. De, mint mondtam, a lényegi változást nem tőlük remélem. Bizonyos dolgoknak, itt Magyarországon is, meg kell történniük, és nem biztos, hogy az anyagi jólét lelki jólétet is eredményez, sőt! Most épp a Bírák könyvét olvassuk a Bibliaolvasó Kalauz szt. Ott látszik igazán, hogy Isten népe a szorongattatásban tudott csak Istenéhez fordulni. Az erkölcsi romlottság persze itt és most nyilvánvaló, de ezt megint csak nem a politikai vezérek csinálták, és nem is ők fogják megoldani. Az csak a hívő ember életében van úgy, hogy ha uralomváltás történt, az ERŐSEBB FEGYVERES mindent visz.
A politikus nem tudja az ember bűntől rontott természetét megváltani. Legfeljebb törvényekkel elfojt bizonyos bűnös jelenségeket, ugyanakkor szabadjára enged másokat. Pl. nem engedi hirdetni a homoszexualitást, ugyanakkor olyan politikai kontextust teremt, ahol az idegengyűlölet korlát nélkül burjánozhat. Ezért mondom, hogy a ROSSZak közül kell választanom. Nem szívesen teszem, ezért érzelmileg megpróbálok minél kevésbé belekeveredni.
üdv.
n.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 20., szombat 06:55 
Bentlakó

nemosineX írta:
„Nincs, vagy kevés a vállalható erkölcsi elefántcsonttorony”,

ugyanakkor

nincs – számomra - vállalható párt ma Magyarországon. Ezért, amikor választásra kerül a sor, mindig az általam legkisebbnek tartott ROSSZRA szavazok, és ezt nem felejtem el. Vagyis nem ettől remélem a – lényegi – változást, hanem megteszem a mindennapi kapcsolatokban, ami rajtam múlik. Például nem engedem meg magamnak azt a luxust senkivel szemben, hogy „balliberális”, „kriptokommunista” vagy akár „szélsőjobbos” identitására fokozzam le, még akkor is, ha maga ezzel 100%-ig azonosul. Hiszen Isten-arcúsága okán annyi gazdagság, szépség van egy emberben, amit pontosan ezek miatt a magára öltött vagy mások által ráhúzott kényszerzubbonyok miatt nem tud megmutatni. A sok keserűség, félreértettség, bezárkózás, és végső soron az egyre szabadabban tomboló erőszak egy része is ebből ered.

Például imádkozom „Feri testvérért is” (copyright Böjthe Csaba), és ezt nem felejtem el. Vagyis miután felkeltem az imádságból, nem nevezem rohadt kommunistának. És Orbánt sem rohadt fasisztának. De, mint mondtam, a lényegi változást nem tőlük remélem. Bizonyos dolgoknak, itt Magyarországon is, meg kell történniük, és nem biztos, hogy az anyagi jólét lelki jólétet is eredményez, sőt! Most épp a Bírák könyvét olvassuk a Bibliaolvasó Kalauz szt. Ott látszik igazán, hogy Isten népe a szorongattatásban tudott csak Istenéhez fordulni. Az erkölcsi romlottság persze itt és most nyilvánvaló, de ezt megint csak nem a politikai vezérek csinálták, és nem is ők fogják megoldani. Az csak a hívő ember életében van úgy, hogy ha uralomváltás történt, az ERŐSEBB FEGYVERES mindent visz.
A politikus nem tudja az ember bűntől rontott természetét megváltani. Legfeljebb törvényekkel elfojt bizonyos bűnös jelenségeket, ugyanakkor szabadjára enged másokat. Pl. nem engedi hirdetni a homoszexualitást, ugyanakkor olyan politikai kontextust teremt, ahol az idegengyűlölet korlát nélkül burjánozhat. Ezért mondom, hogy a ROSSZak közül kell választanom. Nem szívesen teszem, ezért érzelmileg megpróbálok minél kevésbé belekeveredni.
üdv.
n.
Bölcsen szóltál, kedves Nx. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 20., szombat 07:44 
:)
n.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 20., szombat 10:00 

[quote="exrefis"][quote="nemosineX"]„Nincs, vagy kevés a vállalható erkölcsi elefántcsonttorony”,

ugyanakkor

üdv.

Ez is egy megoldás. Az hogy ki hányszor és mennyit imádkozott emiatt, neki kell elszámolni személyesen Isten előtt. Egyet be kell vallanom, nekem nehezen megy.
Ez szép de, ha a keresztény prüdéria vakká tesz, és hagyja a dolgokat menni, nem szólal fel ellene, pedig mindennap Istent káromolják…, az igaz, hogy nem keveredtél bele, azért bármiféle hozzáállással bőven benne vagy.
A világ nem érti ezt, mert másra van berendezkedve, és tudatlan, de nekünk nem kell hasonlókká lenni. Sőt ezt Isten is kéri tőlünk.
Amint, írtad, a választásnál nekem is mindig gond, hogy kire…, én sem azért adom valakire a voksom, mert a megváltást látom bennük, hanem kevésbé arcátlanok.
Itt jön be az -Isten által elénk tartott erkölcsi mérce, amivel a világi polgár ugyancsak nem tud mit kezdeni.
Nem hiszem, hogy a megoldás kulcsa az, hogy - az idők végezetéig – folyton vissza kell mutogatni, csak azért, hogy tompuljon az általuk elkövetett bűnök áradata.
Itt is érvényes, hogy a más bűne nem fogja elfedezni, lefedni, legfőképpen nem magyarázni, és felmenteni az általuk elkövetett bűnt.
Az ország vagyonának elherdálása BŰN.
Sajnálom, hogy egy keresztény portálon kell újból és újból megerősíteni, hogy a bűn az bűn, bármelyik oldalról nézve!. Az, hogy a jelenlegi kormányra jobban rá jár a rúd emiatt, nem véletlen, hiszen ők toporognak 8 éve. Gyakorlatilag hozzák a formájukat.
Speciel nem tudom, hogy ti hogy vagytok ezzel, de nekem a változás szele inkább reményt ad, mintsem az általuk folyton falra festett démonizáló jövőt. Az elmúlt 8 év ámokfutásával szemben, most már világosan látszik, hogy mire - nem – képesek!
Persze mindenkinek van joga – nem – észrevenni.

Ugye nem baj, ha nem menetelek, asszisztálok ehhez?
És a akkor GYF és KO - féle - véletlen egybeeső???? – mai erőltetett menetekről nem is beszéltünk…

Ugyan már érzelem mentes., az Úr se kíván tőlünk fakírságot, csak egy a fontos, hogy ne az érzelem uralkodjék fölöttünk.
Ebbe is mindenkinek máshol van a határ, mint minden másban. Még a hívők között is. Szóval: ’Ne ítélj, hogy ne ítéltess!”
De nevezd néven a bűnt!
Főleg ne falazz a bűnnek, bármelyik oldalról ered!
Csak ezért, mert jaj hát a másik is…, akkor az is, és határolódjál el tőle.

Azért a menny kapuja előtt érdekesen fog hangzani, hogy a mit tettél kérdésre a kitérő válasz:
„_De Uram, a szomszéd nagyobban hibázott…, mert nem ő lett megkérdezve”
Erre jövőt építeni igencsak labilis dolog.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 20., szombat 11:09 
Kedves Dezi!

Írod:
"Főleg ne falazz a bűnnek, bármelyik oldalról ered!"
Aláírom.
De vajon mért próbálod rámhúzni azt, hogy én falazok?
Miért magyarázod félre a szavaimat?
Miért gondolod, hogy próbálom az egyik oldal bűneit mentegetni a másik bűneinek felemlegetésével?

Nem érzelemmentességről beszéltem, ami képtelenség, hanem arról, hogy a politikai (de az egyéb) választásokban sem jó, ha az érzelmek vezérlik az embert. A gyereknevelésben bizonyára ti is tapasztaljátok, hogy az érzelmek vakká teszik, és rossz döntésre vezérlik az embert.
„Ne falazz a bűnnek, bármelyik oldalról ered!” – ezt csak némi érzelmi távolságtartással lehet megtenni. A korábbi hozzászólásaidat figyelve úgy látom, hogy csak az egyik oldallal foglalkozol. Ami nem pontosan ezt a felhívásodat látszik igazolni.

Az ország vagyonának elherdálása szerintem is bűn, és ezt nem lehet semmilyen más bűnnel relativizálni. Én nem is akartam.
Miért gondolod, hogy igen?

üdv szeretettel:
n.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 20., szombat 11:40 
Ja, még valami!
Az, hogy mindkettőt látom, nem jelent mást, csak azt, hogy mindkettőt látom. Hiába próbálod másképp magyarázni - nem azt jelenti, hogy csak az egyiket, és végképp nem azt, hogy egyiket sem.
Az hogy őszinte tisztelettel gondolok a zsidómentő illegális kommunistákra például nem relativizálja az átkosban hitükért börtönt, és sokszor a halált is vállaló egyszerű emberek, lelkészek stb. iránt érzett tiszteletemet. De nem tehetem meg, hogy csak az egyik félről veszek tudomást.

Üdv.
n.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 20., szombat 12:18 
Bentlakó

({)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 20., szombat 13:00 
net2rist írta:
({)

:)
szeretettel
n.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 21., vasárnap 14:29 
Bentlakó

nemosineX írta:
Kedves Dezi!

Írod:
Aláírom.
Miért gondolod, hogy próbálom az egyik oldal bűneit mentegetni a másik bűneinek felemlegetésével?

Nem érzelemmentességről beszéltem, ami képtelenség, hanem arról, hogy a politikai (de az egyéb) választásokban sem jó, ha az érzelmek vezérlik az embert. A gyereknevelésben bizonyára ti is tapasztaljátok, hogy az érzelmek vakká teszik, és rossz döntésre vezérlik az embert.
„Ne falazz a bűnnek, bármelyik oldalról ered!” – ezt csak némi érzelmi távolságtartással lehet megtenni. A korábbi hozzászólásaidat figyelve úgy látom, hogy csak az egyik oldallal foglalkozol. Ami nem pontosan ezt a felhívásodat látszik igazolni.

Az ország vagyonának elherdálása szerintem is bűn, és ezt nem lehet semmilyen más bűnnel relativizálni. Én nem is akartam.

üdv szeretettel:
n.

Kedves NemosineX!

Nemigazán tiszta ez a legkevesebb rosszra szavazok kifejezés, valószínűleg emiatt mondja Dezi, hogy ne falazz a bűnnek. Merthogy félreérthető. Például tartózkodni, meg kis pártra szavazni bizony falazás lehet a bűnösen rosszul kormányzóknak akkor, ha mondjuk csak két lehetőség van. Emiatt mondtam, hogy nyakig vagy a politikában, merthogy ha például a látszólag kisebb rossz mellett szavazol, akkor a valóságban a rossznak engedsz teret.

Dezi valóban erősen szemére veti a balliberális tábornak annak a betegesen rossz kormányzását, erkölcstelen, és bűnös tetteit. Ez szerintem a legbecsületesebb dolog ami létezik a mai helyzetben, hiszen minden el nem kötelezett külső, szakértő hozzáértő szerint ez a kormány már hat és fél éve azzal van elfoglalva, hogy letarolja az országot, és latin-amerikai roncs országot hozzon létre Európa szívében. Hozzáteszem megtagadja a elszakadt magyarokat, és most hallom, hogy az erkölcstelen politizálásra biztatja az ottani balos magyarokat is (Lásd Nyakó mostani démonizálási programját az RMDSZ aktivistáinál). Titkosszolgálattal kormányoz.

Nekem ezek után az szúr szemet, hogy valamiféle egyensúlytartás végett te megkövetelnéd, hogy a hatalmon kívül rekedt fideszt ostorozza a Dezi, és gondolom szeresse a Gyurcsányt, amikor az kormány legfeljebb összeveri az ünnepségeken a fideszt, más lehetősége az ellenzéknek most nincs semmire.

Dezi szerintem ebben a helyzetben a legjobbat teszi, a kormányt kritizálja. Szerintem aki Dezit támadja emiatt az a legrosszabbat teszi. Merthogy növeli a bajt, aki azt el akarja fedni. Az igazságtartalmat nem szabadna megkérdőjelezni, esetleg némi stílus finomításért lehetne kérni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 21., vasárnap 17:23 
Kedves Rosta!

Írod:

Nemigazán tiszta ez a legkevesebb rosszra szavazok kifejezés, valószínűleg emiatt mondja Dezi, hogy ne falazz a bűnnek. Merthogy félreérthető. Például tartózkodni, meg kis pártra szavazni bizony falazás lehet a bűnösen rosszul kormányzóknak akkor, ha mondjuk csak két lehetőség van. Emiatt mondtam, hogy nyakig vagy a politikában, merthogy ha például a látszólag kisebb rossz mellett szavazol, akkor a valóságban a rossznak engedsz teret.

Ehhez csak annyit, hogy „minden, ami nem hitből származik, az bűn.” (Róma 14:23b)

Te tégy a te hited szerint, én is aszerint teszek. Mindketten felnőtt, gondolkodó emberek vagyunk. S ha te másként gondolkodsz, mint én, nyugodj meg, attól én nem akarlak egy kanál vízben megfojtani. Mindnyájan Isten színe előtt állunk, és neki tartozunk elszámolással.

"Nekem ezek után az szúr szemet, hogy valamiféle egyensúlytartás végett te megkövetelnéd, hogy a hatalmon kívül rekedt fideszt ostorozza a Dezi, és gondolom szeresse a Gyurcsányt, amikor az kormány legfeljebb összeveri az ünnepségeken a fideszt, más lehetősége az ellenzéknek most nincs semmire. "

Nem követelek meg semmit, csak gondoltam, kissé árnyalom az igencsak egyoldalú képet. Ha figyeltél, azzal kezdtem, hogy milyen nehéz annak a hibáit látni, aki rokonszenvesebb, mint az ellenfélét, aki nem. Itt jött képbe a Gyurcsány, akit, megjegyzem, nem imádok, mint a Dezi sugallja, de megvallom, jobban szeretem, ha a politikusok is felnőtt módjára viselkednek, és nem hazaárulózzák le egymást, nem fojtják belé a szót a másikba, csak azért, mert nem azt hallják tőle, amit szeretnének. Mert ugye, azt felnőtt ésszel elég nehéz elképzelni, hogy valaki csak azért akarjon miniszterelnök lenni, hogy elárulja, tönkretegye az országot. (Ettől függetlenül, lehet persze, hogy tönkreteszi, de talán nem ez a szándéka.)
Persze azt is sejtem, hogy a szép, kifinomult beszéd, az elegáns európai modor mögött milyen véres valóság van. És ez már a hatalom démoni vonásához, a csábításhoz tartozik, amikor azt fogja meg bennünk, amire fogékonyak vagyunk. Van, akinél a „nemzeti érzés” ez a hívószó, van, akinél az „európaiság”. Csak azt akartam mondani, hogy aki a „nemzeti érzés kártyáját” játssza ki, adott esetben lehet ugyanakkora gazember, mint az, aki az „európaiságét”. Hogy egyik sem garancia semmire. Így gondoltam árnyalni a dolgot az érzelmi távolmaradással, de látom, nem sikerült, előkaptad a sípot:
„Dezi szerintem ebben a helyzetben a legjobbat teszi, a kormányt kritizálja. Szerintem aki Dezit támadja emiatt az a legrosszabbat teszi. Merthogy növeli a bajt, aki azt el akarja fedni. Az igazságtartalmat nem szabadna megkérdőjelezni, esetleg némi stílus finomításért lehetne kérni.”

Ne haragudj, hogy idehozom, de közben újra elolvastam, amit a kis szöszi gárdáslányról írtál.

„Valamelyik nap láttam munkába menet egy ilyen gárdista lánykát. Helyes 160 centi magas 20 éves szöszi volt, a 103-ra szálltunk fel. Olyen fiatalos szerelésben volt, fel sem tünt volna, hogy gárdista ruhája van, ha nem lett volna rávarva a pajzs alakú árpádsávos jelvény. Az anyukájával utazott, nagyon helyes, kedves jelenség volt, egyáltalán nem lehelt kénkövet.”

Csak emlékeztetnélek, hogy a Hitlerjugend tagjai is olyan helyes, kedves szöszi gyerekek voltak.
A németek egy – sajnos nagyobbik - részében semmi rossz érzést nem keltett egyikőjük sem. De vajon a zsidókban sem? Vagy ők nem számítanak? (Ajánlom elolvasásra Shylock monológját A velencei kalmárból).
A behelyettesítés módszere jó ahhoz, hogy át tudd érezni pl., hogy mit érez egy cigány, ha a MG-t látja. Képzeld el, hogy erdélyi magyar vagy (hogy hazabeszéljek!), és a román szélsőjobb a Vasgárda zászlaját lengetve, magyarellenes jelszavakat skandálva, a magyarokat kollektív bűnösnek nevezve stb. vonulna fel időről-időre rendet rakni a magyarlakta vidékeken.
Akkor is ilyen kedves, helyes (meglehet, nem szöszi) gyerekeknek tartanád őket?
Üdv. még mindig szeretettel:
n.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 21., vasárnap 17:57 
Bentlakó

Magamat ismétlem,
megint bölcsen szóltál, kedves Nx. :)
üdv
ex

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 21., vasárnap 18:35 
Bentlakó

nemosineX írta:
Kedves Rosta!

Írod:

Ehhez csak annyit, hogy „minden, ami nem hitből származik, az bűn.” (Róma 14:23b)

Te tégy a te hited szerint, én is aszerint teszek. Mindketten felnőtt, gondolkodó emberek vagyunk. S ha te másként gondolkodsz, mint én, nyugodj meg, attól én nem akarlak egy kanál vízben megfojtani. Mindnyájan Isten színe előtt állunk, és neki tartozunk elszámolással.

"Nekem ezek után az szúr szemet, hogy valamiféle egyensúlytartás végett te megkövetelnéd, hogy a hatalmon kívül rekedt fideszt ostorozza a Dezi, és gondolom szeresse a Gyurcsányt, amikor az kormány legfeljebb összeveri az ünnepségeken a fideszt, más lehetősége az ellenzéknek most nincs semmire. "

Nem követelek meg semmit, csak gondoltam, kissé árnyalom az igencsak egyoldalú képet. Ha figyeltél, azzal kezdtem, hogy milyen nehéz annak a hibáit látni, aki rokonszenvesebb, mint az ellenfélét, aki nem. Itt jött képbe a Gyurcsány, akit, megjegyzem, nem imádok, mint a Dezi sugallja, de megvallom, jobban szeretem, ha a politikusok is felnőtt módjára viselkednek, és nem hazaárulózzák le egymást, nem fojtják belé a szót a másikba, csak azért, mert nem azt hallják tőle, amit szeretnének. Mert ugye, azt felnőtt ésszel elég nehéz elképzelni, hogy valaki csak azért akarjon miniszterelnök lenni, hogy elárulja, tönkretegye az országot. (Ettől függetlenül, lehet persze, hogy tönkreteszi, de talán nem ez a szándéka.)
Persze azt is sejtem, hogy a szép, kifinomult beszéd, az elegáns európai modor mögött milyen véres valóság van. És ez már a hatalom démoni vonásához, a csábításhoz tartozik, amikor azt fogja meg bennünk, amire fogékonyak vagyunk. Van, akinél a „nemzeti érzés” ez a hívószó, van, akinél az „európaiság”. Csak azt akartam mondani, hogy aki a „nemzeti érzés kártyáját” játssza ki, adott esetben lehet ugyanakkora gazember, mint az, aki az „európaiságét”. Hogy egyik sem garancia semmire. Így gondoltam árnyalni a dolgot az érzelmi távolmaradással, de látom, nem sikerült, előkaptad a sípot:
„Dezi szerintem ebben a helyzetben a legjobbat teszi, a kormányt kritizálja. Szerintem aki Dezit támadja emiatt az a legrosszabbat teszi. Merthogy növeli a bajt, aki azt el akarja fedni. Az igazságtartalmat nem szabadna megkérdőjelezni, esetleg némi stílus finomításért lehetne kérni.”

Ne haragudj, hogy idehozom, de közben újra elolvastam, amit a kis szöszi gárdáslányról írtál.

„Valamelyik nap láttam munkába menet egy ilyen gárdista lánykát. Helyes 160 centi magas 20 éves szöszi volt, a 103-ra szálltunk fel. Olyen fiatalos szerelésben volt, fel sem tünt volna, hogy gárdista ruhája van, ha nem lett volna rávarva a pajzs alakú árpádsávos jelvény. Az anyukájával utazott, nagyon helyes, kedves jelenség volt, egyáltalán nem lehelt kénkövet.”

Csak emlékeztetnélek, hogy a Hitlerjugend tagjai is olyan helyes, kedves szöszi gyerekek voltak.
A németek egy – sajnos nagyobbik - részében semmi rossz érzést nem keltett egyikőjük sem. De vajon a zsidókban sem? Vagy ők nem számítanak? (Ajánlom elolvasásra Shylock monológját A velencei kalmárból).
A behelyettesítés módszere jó ahhoz, hogy át tudd érezni pl., hogy mit érez egy cigány, ha a MG-t látja. Képzeld el, hogy erdélyi magyar vagy (hogy hazabeszéljek!), és a román szélsőjobb a Vasgárda zászlaját lengetve, magyarellenes jelszavakat skandálva, a magyarokat kollektív bűnösnek nevezve stb. vonulna fel időről-időre rendet rakni a magyarlakta vidékeken.
Akkor is ilyen kedves, helyes (meglehet, nem szöszi) gyerekeknek tartanád őket?
Üdv. még mindig szeretettel:
n.

Kedves Nemosinex!

Köszönöm a hozzászólást, mert egyértelmű, nem bujkál, elmondja, hogy mi a politikai gondolkodásodnak a rugója.

Az egyetlen észrevételed a kormányzat által műveltekkel, okozottakkal kapcsolatban ennyi:

nemosineX írta:
Mert ugye, azt felnőtt ésszel elég nehéz elképzelni, hogy valaki csak azért akarjon miniszterelnök lenni, hogy elárulja, tönkretegye az országot. (Ettől függetlenül, lehet persze, hogy tönkreteszi, de talán nem ez a szándéka.)

A hozzászólásod többi részében szépen sorban végigmész azokon a problémákon, amelyeket Gyurcsány, és médiája felajánl.

Részemről értelek, sőt megértelek. Tudomásul vettem, és sajnálom. Ezzel élünk együtt.

Szeretettel:
rosta

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 21., vasárnap 21:43 
Bentlakó

Ha netán nem volt érthető a fenti beírásom, hát magyarázom:

A családom színtiszta kálvinista család velem együtt négy generációra legalább. A család egységesen jómódú volt, a kommunisták ennek megfelelően mindenét elvették. Egyeseket kórházba, temetőbe, másokat börtönbe, megint másokat tsz-be küldtek, mint fullajtárt. Megszenvedtük a kommunista érát.

Az utódoknak csak suttogva lehetett továbbadni ezeket a dolgokat, és a gyerekek mást láttak az újságokban, a rádióban mást hallgattak, majd mást láttak a tv-ben. Az iskolában mást tanultak, majd megnőttek, felnőttekké váltak. Egészen 90-ig nem lehetett tudni, kiben mi lakik, ki hogyan befolyásolható, ki mire képes. Aztán 90 után már látható volt.

A szín református, kezdetben egyformán politizáló családomból lettek aztán thürmer, gyurcsány, mdf, kisgazda, miép, fidesz, szdsz pártiak. Akik nem jobboldaliak, azok természetesen felhagytak a vallással, így a szín református, nemzeti, antikommunista családból multikulti lett.

A multikulti világnak mi vagyunk a legjobb ismerői, mert nem kívülről látjuk egymást, hanem belülről, közelrő. Bizony saját testvéreinknek, unokatestvéreinknek kellene ajtót mutatni például egy december 5-i választás után. Nem tesszük, és annak ellenére szeretjük egymást, hogy a másik politikai nézetét megvetjük. Együtt kell így élnünk. Természetesen ütközünk is egymással, van akivel nem szívesen találkozunk.

Meggyőződésem, hogy az ország lakossága hasonló utat járt be. Ez egy multikulti társadalom, ahol 1940 körül a lakosságnak tízed %-a volt csak komcsi. Most meg fele lakosság pártol egy milliárdos kisz titkárt azután, amit a fél évszázad alatt történt, és ma is történik. Ezt a tényt, és terhet az ország fele békésen viseli. Ez az egyik legtoleránsabb társadalom Európában.

A fentiek a Parókiára is értendőek. Együtt kell élnünk, mégha a másik politikai nézetét meg is vetjük.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 21., vasárnap 22:10 

nemosineX írta:
Kedves Dezi!

Írod:
Aláírom.

üdv szeretettel:
n.

Kedves NemosineX!

Mindenek előtt bocsánatot szeretnék kérni, hogy miután beírtam, közbejött valami, és nem reagáltam a kérdésedre.
Most újból itt vagyok.
Nem szerettem volna félremagyarázni szavaidat, bocsánat, ha félreérthető voltam.

Végigolvastam az utóbbi reakciókat, és ? miért a te hozzászólásodhoz biggyesztettem a bennem lévő gondolatokat.
Ezt elsősorban nem neked személyesen címeztem, hiszen nem is ismerlek, hanem azoknak szól, akik falaznak egy beteg embernek, és nem veszik észre, hogy ezzel egy országot tesznek tönkre.

Igen, itt a parókián is beásták magukat, és megy a kimagyarázó gépezet.
Kérem, csak azok reagáljanak a fenti mondatomra, akik bemerik vallani ezt a tévedésüket.
:o)

De válaszodból kiderült, hogy ez nem vonatkozik rád, ezért aztán nem is tudnám rád húzni. Egyébként senkire sem szeretném, csak jelezni, hogy a szimpátia mennyi mindent elfedezhet, amiről éppen te is írtál. Miért beszéljünk a fideszről, ha GYF nem akar távozni.
Nemhiába a topik címe: GYF.

Ez az, ami évek óta nagyon átlátszó, és főleg kevésnek bizonyul az ország előrehaladásában.
És itt akkor rögtön meg lehetne említeni, mint segítő platformokat, a médiát és sajnos az értelmiség egy bizonyos részét is. Ezek az igazi nagy falazók, persze régből gyökerező érdekek mentén.

Ugyancsak oldaltól függetlenül sajnos, sokan vannak, akik a kétes múltjuk miatt nem lehetnének ott a parlamentben. Ezért nem is csodálkozom, hogy a régi reflexek visszalopództak a mindennapokban. GYF is felelős ezért, mert nem csak beleszületett, hanem kihasználja ezt, sőt most már vissza is él ezzel!!! A párton belül is nagy feszültséget okoz ez, csak egy szerencséje van, hogy az mszp tagjai nem tudnak felülkerekedni az OV fóbián. Nyilván ezeket én könnyebben le tudom írni, mert nem szimpatizálok annyira vele.

Igen, jelenleg valóban csak egyik oldal foglalkoztat, mert a jelenlegi kormány, és főleg annak vezetőjének látjuk a 8 éves ámokfutását.
És közben újból és újból jön a megmentő, jól bevált, de a fidesz bezzeg blabla...
És ennyi elég, megmozdul a tömeges gyűlöletkeltés, vudu politika.
Szomorú, hogy mire képes a szimpátia.
Aki, farizeusként, arra lenne kíváncsi, hogyha OV követné el ezeket aktuális kormányfőként, mint szólnék…, megnyugtatom őket, ugyanezt, mert itt nem az én erkölcsi mércémről van szó.
Vannak, akik ezt a mércét - holmi politikai magyarázkodással – tágítani, a saját bölcselkedésükkel tágítani szeretnék. (Ez nem neked szólt. :o))
Nem vagyok naiv, meggyőződésem, hogy a parókia fórumon nem csak megtért tagok vannak.
Ennek gondolom, mindnyájan örülünk, nem is megítélni szeretném ezt a tényt, csak rámutatni, hogy bizonyos dologban így aztán nem is tudunk egyek lenni. Reménység szerint egy darabig..
És ez így is van rendjén, mert: „-Jaja a langymelegnek...”
Persze: „-Aki áll, vigyázzon, hogy el ne essék…”

Remélem egy fokkal érthetőbb voltam?
A stilusomat kritizálhatod, az mindi jól jön, de tényleg...

Üdv.: szeretettel,
d

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 682 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 46  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra