pauler írta:
NEM!
Erről szerettem volna írni!
A predesztinációnak, annak hogy Isten választ (MIT MONDOTT JÉZUS A TANÍTVÁNYAINAK ERRŐL? KI VÁLASZTOTT KIT? HOGY SZÓL AZ IGE?) van ereje és van pozitív oldala.
Aki ezt nem fogadja el, MAGÁT és a tanítványait lopja meg!
Az Ige, amit Figyelő írtál IGAZ, mert Isten JÓ! Az embert nem arra teremtette, hogy nélküle éljen és haljon meg.
De az embert ez nem érdekli, mert halott.
A választott nép MI VAGYUNK! Ennek erejét szintén lehet tagadni és nem élni vele, de megint csak MAGADAT lopod meg és azokat akik rád hallgatnak.
És Krisztus egyházában vannak zsidók, sőt a zsidóságra épül ez a templom, hiszen Krisztus maga is zsidó származású, mint Szegletkő!
A zsidó nép maradéka meg fog térni, ha Isten leveszi róluk a vakságot, de mi nem azzal vagyunk Isten szolgái, munkatársai ebben, hogy fegyveres harcra buzdítsuk őket, hogy azzal megyünk nekik, hogy még egy kis idő és végük a palsztínoknak, hiszen a palesztínok között is vannak olyanok, akik a lelki Izrael részesei, az egyház tagjai.
És azzal, hogy ki épeszű, meg ki nem, KÉRLEK ne játsz!
A zsidó állam mögött ott állt/áll egy hatalmas nép és fegyverzet és pénz.
Az USA. A győzelem jelentős része ennek is köszönhető.
Igen, Isten látja a múltat, jelent és jövőt egyszerre, ne akarjunk ilyenné válni, mert eleve bukás a vége.
Református felekezetű az, aki annak vallja magát, aki BECSÜLI és ÉL azokkal az értékekkel, amiket ez a felekezet hordoz!
És vannak akik nem azért jöttek ide, hogy tanulják ezt a jót és ezzel gazdagítsák magukat, hanem rombolási szándékkal és ez baj, nagyon nagy baj.....
És én is szeretném, hogy ha valaki itt VENDÉG, akkor így viselkedjen.
Sajnálom Péter, de csupa csacsiság, amit írsz.
Senki sem vitatta, hogy mindig, mindenben
Isten a kezdeményező Az ember - ha akar, ha van benne alázat, ha belátja, hogy saját érdeke -, akkor pozitívan válaszol. De Isten Választása, kiválasztása messze
nem predestináció, hanem feladat, megbízás, küldetés - amihez megadja a muníciót is...
A választott nép változatlanul a földi, testi Izrael. Teológiai belemagyarázás a
mi vagyunk, a lelki Izrael tévelygése. Idéztem Pál apostolt, vagyis Isten változatlan Igéjét Izraelre nézve. De láthatóan téged ez nem zavar...
S hogy Izraelt az USA fegyverei, s a pénz tartotta életben? Ez a közvélekedés, a nemzetközi antiszemitizmus agymosása, ami benned is végbement. (A jelek szerint azt a Zimányi kazettát éppen nem hallgattad, ahol Józsi bácsi is Istennek tulajdonítja Izrael el-nem-tűnését a történelem színpadáról. Én nem őt szajkózóm, csupán hasonló véleményen vagyok). De már Napóleonnak is egyik tisztje Isten létének bizonyságára a zsidókat említi. Ugye ismered a
sok lúd disznót győz közmondást?
A szovjet csapatok nem azért győztek a németek ellen, mert nekik fejlett haditechnikájuk volt, hanem mert százezerszám jöttek és jöttek a katonái a mégoly technikai-taktikai fölény ellenére. Ilyen módon, miért nem győztek az arabok a százszoros túlerejükkel? Vagy Hitlernek miért nem sikerült végbevinnie a "tökéletes és végleges megoldását" a zsidókérdésnek? Csakis azért, mert Isten azt mondta:
eddig, és ne tovább.
Távol legyen tőlem, hogy ilyen kérdésben bármivel is játsszam! Tehát e tekintetben a valakiknek az épeszűsége sem lehet vitatéma. Nem orvosi esetnek gondolom, de úgy mindenképp, ahogy Jézus mondja:
"ha vaKOK LENNÉTEK, NEM LENNE BŰNÖTÖK, DE MERT AZT MONDJÁTOK; LÁTUNK, AZÉRT MEGMARAD A VÉTKETEK"
Így megismétlem: aki vitatja, hogy a zsidók jelenleg is létező állapota mögött nem Isten vigyázó keze van, az nem épeszű.