Kedves Eeyore!
Igyekszem egyre rövidebb lenni, mert az életem egyéb területe sorvad, azok, amiket az Úr rám bízott.
Nagyon nehezen kommunikálunk, nagyon sok idővel és energiával jutunk nagyon kis lépésekkel közelebb egymáshoz, tartok tőle erre az Úr nem hív....
Idézet:
Pauler, ha te imádkozol betegekért, akkor nem értem, mi a problémád? Miért ellenzed a betegekért való imát?
Nem ellenzem, kérlek olvasd el figyelmesen, amit eddig írtam, hol írtam azt, hogy nem szabad, TILOS a betegek gyógyulásáért imádkozni, sőt!
Idézet:
Remélem, nem csak a levegőbe imádkozol, hanem úgy, hogy abból valódi gyógyulás legyen...
A levegőbe való imádság nem imádság, az imádság lényege, hogy hiszem az ÚR hallja, amit mondok (nem biztos, hogy meg is adja, amit kérek, de attól még hallja), de ezt te is tudod, kár erre megint az időt tékozolni.
Idézet:
Akikről írtam, azért hittek az igének vagy a megtérésről való prédikációnak, mert előtte már megtapasztalták, hogy a világmindenség Ura képes beavatkozni az életükbe és olyat tenni, amire ember nem képes.
Erről is írtam már korábban, hiszem, hogy a csoda, mint a zene képes az IGÉT erősíteni. A csoda célja, hogy fel hívja az emberek figyelmét arra, hogy több a világ, mint amit látnak, DE....... és ezt már nem írom le, mert értelmetlennek tartom, mert annyiszor leírtam már.
Idézet:
1.Kor.2:1. Én is, mikor hozzátok mentem, atyámfiai, nem mentem, hogy nagy ékesszólással, avagy bölcseséggel hirdessem néktek az Isten bizonyságtételét.
2. Mert nem végeztem, hogy egyébről tudjak ti köztetek, mint a Jézus Krisztusról, még pedig mint megfeszítettről.
3. És én erőtlenség, félelem és nagy rettegés közt jelentem meg ti köztetek.
4. És az én beszédem és az én prédikálásom nem emberi bölcseségnek hitető beszédiben állott, hanem léleknek és erőnek megmutatásában:
5. Hogy a ti hitetek ne emberek bölcseségén, hanem Istennek erején nyugodjék.
Idézet:
2. Mert nem végeztem, hogy egyébről tudjak ti köztetek, mint a Jézus Krisztusról, még pedig mint megfeszítettről.
...
4. És az én beszédem és az én prédikálásom....
Kevés az ékesszólás úgy Istenről általában, mert a teológizálás nem gyógyít. Krisztusról kell beszélni, mint megfeszítettről.
Mit prédikált Péter, amikor annyian megtértek Jeruzsálemben?
TI FESZÍTETTÉTEK MEG JÉZUST! SAJÁT KEZETEKKEL!
Ezt hírdetted az ismerősödnek? Én nem merem sajnos még ezt úgy hírdetni, olyan tisztán, ahogyan ezt Péter megtette.
Idézet:
A hit csakis Isten személyes megtapasztalására alapulhat. És az lehet gyógyítás is, de lehet akármi más.
Az üdvözítő hit az Igére (Jézus Krisztusra) épít és ebből aztán megtapasztalások lesznek.
Ha ebből a tanításból kimozdulnék elmennék valamelyik katolikus, vagy pünkösdi gyülekezetbe, de én maradok reformátusnak.
Idézet:
Ha ezzel egyetértesz (remélem) - akkor az nem világos, hogy min vitatkozunk?
A sorrenden.
Én azt hiszem, hogy az ember Atyához térését az Igén keresztül éri el, Ige nélkül nincs Istenhez térés, max. KERESÉS.
És az még nem megtérés, nincs szó bűnbocsánatról, örök kapcsolatról.