Mostani sláger sütieim:
Sütés nélküli almatorta 1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanilia pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé. Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával. A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni. Mikor kihűlt felverünk kb 1,5 - 2 dl HULALA tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk. Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!
Sport szelet Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 4 evőkanál kakaópor, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, rum vagy rumaroma A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle. Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni. Megjegyzés : Én csak 1 tábla csokoládét használtam hozzá, mert nem akartam, hogy vastag legyen rajta a csokimáz. Nekem egy kissé leragadt pedig teflonos tepsiben készítettem. Késsel alávágtam, így azért szépen feljött. Aki fél a leragadástól annak azt ajánlom, hogy folpack fóliára nyomkodja rá a masszát. Nagyon finom és egyszerű recept!
Cukrászdai krémes Tészta: Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg ráma sütőmargarin, 2 tojás sárgája, 1 csipet só, 1 kis pohár tejföl Elkészítés: A lisztbe belemorzsolom a margarint, beledolgozom a 2 tojás sárgáját, teszek a tésztába egy csipet sót, és kanalanként hozzáadagolom a tésztához a tejfölt. Megj.: A tészta elég lágy lesz Jó lisztes nyújtódeszkán a tésztát kettéveszem, a tésztát nagy tepsi méretűre nyújtom, majd ráteszem a tepsi aljára. Aranybarnára sütöm. Krém: Hozzávalók: 9 tojás fehérje, 20 dkg cukor, 1,1 l víz, 4 vanilliapuding Elkészítés: A 9 tojásfehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verem; A 4 pudingot 2 dl vízben simára keverem, majd beleöntöm 0,9 l forró vízbe. 1 percig forralom, majd hozzákeverem a tojásfehérjét. Jól összekeverem, ha kihűlt, a két tésztalap közé töltöm. Megj: A krémet 5 l-es fazékban kell készíteni!
Jó étvágyat!
_________________ "Úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket." / Jn. 15, 12./
|