Kedves nX!
Idézet:
Nem tudom, mondom. A békesség és az Isten akaratában való megnyugvás bibliai alapú, vagy nem?
--Az én tapasztalatom szerint lehet tudni. Sokszor volt régebben olyan un. békességem, ami egyszer csak elszállt,-- és nem lehetett ujra megtalálni.- De, ha
'
a szív békessége a bűnbocsánat kegyelmént nyugszik, AZ JÉZUS BÉKESSÉGE, ÉS ELVEHETETLEN, ÉS NEM TŰNIK EL, AMIG A KEGYELMÉBEN VAGYOK!
-Természetesen ez csak önmagunkra vonatkozó,- azt tényleg nem tudhatjuk, hogy a másik békessége min nyugszik,--- kivéve, ha kijelenti, akkor már megítélhetjük.
Nem ítélkezésből, hanem a "nem tudom" helyébe, az "ismeret" léphet. "Vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy Istentől valók-e?"- mondja az ige. És a "jó" és a "rossz" közötti különbségtétel is ránk bizatott !
Idézet:
A lényeg, hogy jó lesz, tökéletes lesz, mert az Úr készíti nekünk, személyre szabottan.
Ez teljesen igaz ! - Csak mégis igen furcsa elképzelés az, amit az író a jelenlegi élet és az örökkévalóság közötti PÁRHUZAMMAL állít. Ennek semmi bibliai alapja nincs, sőt szerintem ellenkezik vele,- ez azért fontos, mert akkor nem fogadom el, tehát nem engedem be a szívembe az ilyen gondolatokat, elméleteket, amelyek csak megzavarnak.- Szerintem az előbbi teljesen antropomorf gondolkodás a túlnani világról,- ezért a hitemet nem erősíti.
-Előbbre azt mondod -csak nem sikerült behoznom- , hogy nem vagy pluralista, van kikristályosodott véleményed, de a végén mégis azt írod....nem tudom.
Lehet hogy rosszul értem, amit mondasz, - de a pluralizmus: (tudtommal:
eltérő nézetek jogosságát hirdető revizionista irányzat. - Vagyis, ha akinek MÁS istene van, nem Jézus és az Ő Atyja,- "az is igaz," - és bár az én Istenem: Jézus Krisztus és az Atya a Szentlélek közösségében,- ezt hiszem és meg vagyok győződve, mert maga az Úr meggyőzött engem, a Lélek bizonyosságával,- De ráhagyom a másikra, "te csak maradj meg a bálványodnál"...."Jogod van hozzá és én ezt a jogodat tiszteletben tartom, ezért nem beszélek neked a Biblia Istenéről, a Megváltóról." --- Szerintem: ez a pluralizmus.- Ez ellentétes a keresztyén szeretettel és Jézus missziói parancsával.
Idézet:
Szerintem ugyanis bármely keresztény vallás bizonyos mértékig téveszme (vay legalábbis tartalmaz téveszméket), és Istennek elég sokat kell dolgoznia rajtunk megtérésünk után (persze, csak ha hagyjuk, mert jobban ragaszkodunk hozzá, mint a vallásunkhoz), hogy megtisztítson bennünket ezektől a téveszméktől,
--- Ezzel nem tudok egyetérteni! Nincs " bármely" - tehát többféle "keresztyén " vallás, csak egy: AZ EVANGÉLIUMON álló Krisztus egyháza.- Az pedig nem vallás !
---A vallás az, ha az ember alulról felfelé keresi istenét, vagy az Istent !
---Az evangélium pedig, hogy az egy igaz ISTEN felülről keresi az embert Jézus Krisztusban.
-A vallások tartalmazhatnak téveszméket, a Krisztus egyháza, a keresztyén egyház az igét tisztán hirdető egyház,- nem tartalmazhat, mert Krisztus a feje.
"
Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam." Ján 14,6 - EZ JÉZUS KRISZTUS PRIVILÍGIUMA.-Téveszmék vannak a "vallásokban" persze, de a "megtérésünk" Jézus által az Atyához, az egy IGAZ keresztyén egyházba fogad be és az igével tisztogat.
Idézet:
Persze, ezt a biztonságot nem szívesen adjuk fel sokan, pedig ez a valódi hit... szerintem.
-Milyen biztonságra gondolsz ? - Ha az a "valódi hit" , - azt nem szabad feladni, semmilyen szellemi áramlat kedvéért.-
L.