rosta írta:
A véleményedet sületlenségnek tartom.
Erre a kedvességedre ezúttal nem reagálok.
Idézet:
Orbán nem ideológiák mentén kormányoz, amint te nyilatkozol, egy , sőt efféle Biblia értelmezésed szerint.
Orbán nagyon is ideológia mentén kormányoz, de először nem ezel foglalkoznék.
A neokon/libertárius ideológiának a közös részéről a gazdaságpolitikáról szoktam én beszélni a libertáriusok anarchizmus felé hajló és erkölcsi liberalizmusát soha nem támogattam. Ellenkezőleg.
A neokon gazdaságpolitika, aminek lényege a tiszta versenyes piaci kapitalizmus, az valóban az eddig létezett legbibliaibb gazdaság. Mégpedig azért mert a legigazságosabb, vagyis teljesítmény alapú az elosztása. Minden, ezt torzító tényező csak ront rajta és igazságtalanabbá teszi a rendszert.
Idézet:
Orbán azt mondja, amit az angolok. "Angliának nincsenek barátai, Angliának érdekei vannak" tartják az angolok.
Ezzel ki is békülnék, de politikusoknál nem csak a dumára kell figyelni, hanem első sorban arra amit cselekszik.
Minden politikai erő az ország érdekeire hivatkozik, kivétel nélkül, de a leggyakoribb tapasztalatunk az, hogy ezzel csak a saját érdekeket takargatják.
Idézet:
Pedig Orbán nem ideológizál, nem a gombhoz varrja a kabátot, hanem a kabáthoz a gombot. Így bizony Orbánnak lesznek neokon lépései és lesznek szoci lépései és lesznek harmadik utas lépései is.
Eddig az Orbán kormány leglényegesebb lépései mind ideologikusak, szimbolikusak, érzelmi töltésűek voltak, valamint a villámgyors drasztikus hatalomátvételhez kapcsolódtak. Valódi gazdasági cselekvés még alig volt, ami volt az lyukfoltozgató rövidtávú dolog(bankadó). De ezekkel én türelmes vagyok, csak nehogy azt mondjuk a semmittevésre hogy cselekvés. Véleményem szerint a választásokig nem is lesz más mint további parasztvakítás, de még ez is érthető valamennyire. Azután viszont színt kell vallani, hogy merre is látják a kiutat.
Idézet:
Ilyenkor az ideológiai berögzültséggel vert emberek írásai egyszer dicsérik, meg ugyanakkor átkozzák is Orbánt. Hasonlóan a te szavaidban is ezt látni.
Az átkozást kikérem magamnak.
ex