Idézet:
MInt mondtam, kívülről mindez egyáltalán nem tűnik kalandnak, azonban egyre nagyobb élményt jelent egy fejtetőre állított világban élni, ahol egy olyan
szenvedélyes és humoros Isten irányít,
aki azt akarja, hogy az emberek ugyanolyan szabadok, együttérzők, alkotókedvűek, odaszántak legyenek, mint Jézus is volt. Isten bocsássa meg nekünk, hogy
Jézust sokáig "élhetetlennek" mutattuk be;
amolyan tutyimutyi alaknak,
aki már alig várja hogy elhagyhassa ezt az utálatos világot, és visszatérhessen a menny makulátlan légkörébe. Ahogy most olvasom az evangéliumokat, egy olyan Jézus képe rajzolódik ki előttem, aki testestől lelkestől együttérzett nemcsak az emberekkel, de a természettel is. Gyógyított, segített, táplált, megharagudott, sírt, evett, ivott, verejtékezett és
meghalt.
Ennek a világnak szóló üzenete meg nem alkuvó és hihetetlenül igényes volt, azonban a sérült és bűnös emberekkel igen finoman és tapintatosan foglalkozott, kivéve, ha a vezetők képmutatásával találkozott, akor ugyanis rettentő mértékben dühbe gurult.
Én csak annyi mondhatok, hogy mindenki folytathatja az Ő ebben a világban
elkezdett kalandját és küldetését.
--Szegény AP, tényleg sajnálom, hogy
számára Jézus e világi küldetése csupán kaland, - és MEGHALT. -
---Mi is a TANULSÁGA ennek a könyvnek ?
Ez lenne ?
Idézet:
Miért olyan kevés a béke? Miért tűnik úgy egyes hívőkről, hogy nekik sikerült - az a valami?
Nincs megfelelő válaszom. A legtöbbször én is csak vánszorgok,...
- mert az, hogy végül is (valahogy csak be kell fejezni...?) odaír egy ószövetségi idézetet, ami ugyan prófécia,- de saját vallomása szerint nem tudja,
KIRE vonatkozik, mert "kevés a béke", miszerint ő nem találta meg Jézusban a
BÉKESSÉG FEJEDELMÉT, ez számunkra nem "tanulság."- Az csak nem lehet tanulság, hogy "együtt sírunk, nevetünk a bukdácsolásainkon", vagyis, hogy a "verembe esett" embertársunkon úgy segítünk, hogy a verem felső szélén "biztosítjuk együttérzésünkről."
Kedves nX!
Érdeklődő szeretettel kérdezem, számodra mit adott ez a könyv ?
Loisz