net2rist írta:
oké, értelek
írok egy személyeset (most pénteken fog várhatóan "teritékre kerülni" ):
a LEGNAGYOBB gáz az Isten-ember kommunikációban, ha SIKERÜL ISTENT MEGGYŐZNÜNK, hogy fogadja már el, amit mi szeretnénk...
mondjak példákat?
Ismael, Salamon, templom, pál és a négy fogadalmat tett férfi...
vagy itt egy döbbenetes MAI példa:
"Én 31 éves vagyok, és Jézus jól tudta, hogy mennyire fontos nekem, hogy gyerekem legyen, és férjem, különben nem érzem nőnek magam.És elhitette velem-már többedszer-hogy nekem ez a srác lesz a férjem, ettől lesz gyerekem.Ebből nekem már ******elegem van!Nem tudom, miért szórakozik velem:folyton elhiteti velem, hogy van feladatom, lesz srácom-az, aki éppen aktuális-,és lesz gyerekem.Tényleg azt akarja, hogy beálljak apácának?Vagy hogy férjtelen, gyerektelen, cél nélküli ember legyek?Én ezek után akkor sem fogom, és nem is akarom észrevenni az "igazit"-aki nem is létezik-mégha kiszúrja vele a szememet, akkor sem.Mert úgyis minegyik ilyen "belső hangos-képes"kapcsolatnak ugyanaz lesz a vége, kiderül, hogy mégsem ő az.Tehát, nem tudom, mit akar tőlem, ezért nem maradok az úton, és így nem megyek a menybe.Talán az ördögnek jobban kellek, bár lehet, hogy olyan szerencsétlen vagyok, hogy annak sem kellek, mert ahhoz meg nem vagyok elég gonosz."
Kedves Net2rist
Ezt minden fiatal át éli és át élte én is.
Később meg már nagyon könnyű nekünk tanácsot adni így nekem is.
Szóval türelem.
Megtalálod az igazit én is 30 évesen találtam meg.
Annyit azért hozzá tennék hogy első Jézus keresése és az Ő személyének a legelső helyre tétele ha elolvasod írásod neked ez bizony nem elég így ( nekem is volt ilyen időszak)
De hidd el ha valóban rábízod magad és a nehézségek közt is Őt választod már meg is tanultad a leckét, és megkaphatod párodat.
Persze el is kótyavetyél heted az Úr Jézussal való kapcsolatodat ideglenes kapcsolatokra vagy saját kívánság, gerjedelem beállítása mintha az Ő akarata lenne. (ezt is csináltam már)
De ez önbecsapás Őt nem csapod be átlát rajtad.
Az első lecke (bocs ha netán sértő a lecke szó) Isten országának keresése, és cserében minden oda adása. Minden! (és nem a ráadásért hanem Jézus szeretetéért)
Bizony ha ez nem elég akkor még nem tartasz ott hogy meg kapd a rá adást.
Ez bizony meg az bizonyítja hogy te is benne vagy a suliba különben nem ebbe a padba ülnél.