Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Reformáló szó, az Abaújszántói Ref. Egyház időszakos lapja

Úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, mi pedig karácsonyt ünnepelhetünk. Ebből az alkalomból hívjuk testvéreinket ünneplésünk közös alkalmaira:
december 22-23. délután fél 5 bűnbánati istentisztelet
december 24. délután 4 óra gyermekeink karácsonyi műsora
december 25-26. délelőtt fél 11 ünnepi istentisztelet
december 31. fél 5 évzáró istentisztelet
Január 1. délelőtt fél 11 évkezdő istentisztelet
Töltsük meg a templomot és merítsünk a szeretet forrásából! Pecsételjük meg, tegyük hihetővé összetartozásunkat, ünnepeljünk együtt!
Várjuk mindazokat is, akik reformátusnak vallják ugyan magukat, de a templomtól távol maradnak. Kezdjünk új fejezetet hitéletünk minden területén, hogy megújuljunk az új esztendőben. Elsősorban hitben, hogy ennek a megújulásnak meglegyenek a gyümölcsei életünk minden területén.
Tudjuk, hogy nehéz gazdasági helyzetben élünk. Amint mostanában egy-egy család nagy terheket hordoz, ezt teszi gyülekezetünk is. Terheket hordozva az embernek jóleső érzés, ha segítséget kap, amikor arra szüksége van. Ahogy mindenkinek, úgy gyülekezetünknek is.
Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek és nem hiányzik a család valamely tagja. Hát ne hiányozzunk a gyülekezet családjából! Ha örömünk van, örüljünk együtt, mert így az öröm növekszik. Ha nyomorúságban vagyunk, osszuk meg azt egymással, hogy közben könnyebbüljön a teher. Formálódjunk ilyen közösséggé, ahol ilyesmi történik. Adjunk erre esélyt egymásnak, hogy ilyen közösséggé formálódjunk!
Ha úgy érezzük nem vagyunk olyan gyülekezet, mely ideális lenne, legyünk aktív tagjai református egyházunknak a formálódásban. Problémáink feltárása azért fontos, mert ez az első lépés ahhoz, hogy megoldásokat találjunk.
A nyomorúság jobban megedzi az embert, mint a kovács a vasat. Edződjünk hát nehézségeink tüzében, mert ennek nincs más szerepe, csak hogy eszközzé kovácsolódjunk közös problémáink megoldására és közben átéljük a csodát, hogy nem hullottunk szét, mint oldott kéve. Sőt - egymásra és önmagunkra találtunk.
Amikor látogatást teszünk majd az elkövetkezendő időben gyülekezetünk tagjainál, azt azért tesszük, hogy ilyen dolgokról beszélgetve keressük a megmaradás és a megújulás útját.
A találkozás és összetartozásunk megújulásának reményében kívánunk gyülekezetünk minden tagjának olyan boldogságot karácsonykor és az új esztendőben, mely egy igazi testvéri közösségben csak megsokszorozódhat. Ebben segítsünk egymásnak és ilyen indulattal egészen biztosak lehetünk abban, hogy velünk az Isten, s ennek jelei lesznek majd családunk, gyülekezetünk, településünk, valamint országunk életében.

Ady Endre - Ki várni tud

Tartsd magad,
Sors, Élet és Idő szabad
S ki várni érez, várni tud.

Várni tud,
Kinek ön-énje nem hazug
S nem hord össze hetet s havat.

Tartsd magad,
Mert most az a leggazdagabb,
Ki várni érez, várni tud.


Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

 • 2019. február 14., csütörtök

  Egymás megismerése nem ér véget a házassággal, akkor kezdődik csak igazán. Három házaspár osztotta meg velünk ezzel kapcsolatos tapasztalatait a házas...
 • 2019. február 13., szerda

  Mikor a kedves és én is öregszem. Vajon kizuhanunk az időből? Debreczeni Tibor naplója lyukas félórákból, amikor az íráshoz „éppen szivárgott a kedv”.
 • 2019. február 13., szerda

  „Boldog, aki felolvassa, és boldogok, akik hallgatják ezeket a prófétai igéket." (Jel 1,3)
 • 2019. február 12., kedd

  „Amelyik kapcsolat nem jut el addig a pontig, hogy akár válás is lehetne, az még nem is kezdődött el” – vallja Záborszky Zsófia pszichológus. A kisgye...
 • 2019. február 11., hétfő

  Tizennyolc évig imádkozott alkoholbeteg férje gyógyulásáért, majd egy nap válaszút elé állította: vagy a család, vagy az ital. Egy óra gondolkodás utá...
 • 2019. február 10., vasárnap

  Mitől tud egy házasság tartós lenni, a benne élők pedig nemcsak elviselni egymást, hanem boldogan élni? A házasság hete idei arcai, Gorove László ment...
 • 2019. február 09., szombat

  „Részestársai vagyunk a Krisztusnak, mind a közösen elszenvedett szenvedésekben, mind pedig a szenvedések fölötti győzelemben."
 • 2019. február 07., csütörtök

  Házasságban, családban élni jó, de egyben közös felelősség is. Nem csak a világ változik folyamatosan, de mi is, ezért fontos, hogy párkapcsolatunk ve...
 • 2019. február 06., szerda

  Az ökumenikus esküvő szép. Igazán szép. Ahogyan az ökumenikus házasság is. Megérdemli, hogy többet beszéljünk róla, hogy jobban odafigyeljünk rá.
 • 2019. február 06., szerda

  Krisztus ügyét szolgálni teljes állásban? Fiatalos, lelkes, befogadó csapatunk legbelsőbb, szerves részévé válni? Mindezt nagyon rugalmas időbeosztásb...