Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Reformáló szó, az Abaújszántói Ref. Egyház időszakos lapja

Úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, mi pedig karácsonyt ünnepelhetünk. Ebből az alkalomból hívjuk testvéreinket ünneplésünk közös alkalmaira:
december 22-23. délután fél 5 bűnbánati istentisztelet
december 24. délután 4 óra gyermekeink karácsonyi műsora
december 25-26. délelőtt fél 11 ünnepi istentisztelet
december 31. fél 5 évzáró istentisztelet
Január 1. délelőtt fél 11 évkezdő istentisztelet
Töltsük meg a templomot és merítsünk a szeretet forrásából! Pecsételjük meg, tegyük hihetővé összetartozásunkat, ünnepeljünk együtt!
Várjuk mindazokat is, akik reformátusnak vallják ugyan magukat, de a templomtól távol maradnak. Kezdjünk új fejezetet hitéletünk minden területén, hogy megújuljunk az új esztendőben. Elsősorban hitben, hogy ennek a megújulásnak meglegyenek a gyümölcsei életünk minden területén.
Tudjuk, hogy nehéz gazdasági helyzetben élünk. Amint mostanában egy-egy család nagy terheket hordoz, ezt teszi gyülekezetünk is. Terheket hordozva az embernek jóleső érzés, ha segítséget kap, amikor arra szüksége van. Ahogy mindenkinek, úgy gyülekezetünknek is.
Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek és nem hiányzik a család valamely tagja. Hát ne hiányozzunk a gyülekezet családjából! Ha örömünk van, örüljünk együtt, mert így az öröm növekszik. Ha nyomorúságban vagyunk, osszuk meg azt egymással, hogy közben könnyebbüljön a teher. Formálódjunk ilyen közösséggé, ahol ilyesmi történik. Adjunk erre esélyt egymásnak, hogy ilyen közösséggé formálódjunk!
Ha úgy érezzük nem vagyunk olyan gyülekezet, mely ideális lenne, legyünk aktív tagjai református egyházunknak a formálódásban. Problémáink feltárása azért fontos, mert ez az első lépés ahhoz, hogy megoldásokat találjunk.
A nyomorúság jobban megedzi az embert, mint a kovács a vasat. Edződjünk hát nehézségeink tüzében, mert ennek nincs más szerepe, csak hogy eszközzé kovácsolódjunk közös problémáink megoldására és közben átéljük a csodát, hogy nem hullottunk szét, mint oldott kéve. Sőt - egymásra és önmagunkra találtunk.
Amikor látogatást teszünk majd az elkövetkezendő időben gyülekezetünk tagjainál, azt azért tesszük, hogy ilyen dolgokról beszélgetve keressük a megmaradás és a megújulás útját.
A találkozás és összetartozásunk megújulásának reményében kívánunk gyülekezetünk minden tagjának olyan boldogságot karácsonykor és az új esztendőben, mely egy igazi testvéri közösségben csak megsokszorozódhat. Ebben segítsünk egymásnak és ilyen indulattal egészen biztosak lehetünk abban, hogy velünk az Isten, s ennek jelei lesznek majd családunk, gyülekezetünk, településünk, valamint országunk életében.

Ady Endre - Ki várni tud

Tartsd magad,
Sors, Élet és Idő szabad
S ki várni érez, várni tud.

Várni tud,
Kinek ön-énje nem hazug
S nem hord össze hetet s havat.

Tartsd magad,
Mert most az a leggazdagabb,
Ki várni érez, várni tud.


Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

 • 2019. április 23., kedd

  A gyülekezet, ahol mindenki egyformán fontos. A simontornyai reformátusok békességben, egyetértésben, dunamelléki „végvárként” gyakorolják hitüket. Le...
 • 2019. április 22., hétfő

  Trianon feletti sajnálkozás helyett a hit harcára buzdít Halász Béla. A délvidéki püspökkel a magyar nyelv megőrzéséért folytatott küzdelemről, a szer...
 • 2019. április 21., vasárnap

  Énekszó a dombról, ahonnan minden templom látszik. Krisztus egyetemes, feltámadásának híre minden kontinensre eljut, áthatol népek, kultúrák, nyelvek,...
 • 2019. április 20., szombat

  Húsvéti örömhír – Végh Tamás nyugalmazott lelkipásztor gondolatai.
 • 2019. április 18., csütörtök

  Az Élő Víz, amely kiszáradni látszik, az édesanyjáról gondoskodó Fiú – az ember és az Isten, aki most orgonazenén keresztül jelenik meg előttünk.
 • 2019. április 17., szerda

  „Ti gonoszt gondoltok ellenem, de Isten azt úgyis jóra gondolja fordítani.”
 • 2019. április 16., kedd

  Az Adna Café egyszerre drogprevenciós és missziós helyszín, ahol komolyan veszik a teremtett világért viselt felelősséget is. Legújabb akcióikkal azt ...
 • 2019. április 15., hétfő

  Mit üzenhet a mának a Tanácsköztársaság százharminchárom napja, és a korszakról született sokféle egyházi narratíva az elmúlt száz évből? Gondolatok e...
 • 2019. április 14., vasárnap

  Egy lány, aki leszereli a fiúkat a teológusfocin. Egy lelkészjelölt, aki feladta addigi elképzeléseit a jövőjéről, hogy kövesse az elhívását. De vajon...
 • 2019. április 12., péntek

  A HEKS (Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete) és a Magyarországi Református Egyház pályázati felhívása.