Cikkek

Regionális Csillagpont Kisvárdán

Csillagpont találkozó Kisvárdán

Van új a nap alatt!
Van Istened, van békességed, van feladatod!

Tavaly került először megrendezésre a Csillagpont református ifjúsági találkozó Bodajkon, idén pedig a nagy létszámra való tekintettel több városban is megszervezik, mint regionális találkozót, különböző időpontokkal. Budapest, Miskolc, Debrecen és Debrecen mellett így került sor október 16-án Kisvárdán erre a nagyszabású rendezvényre.
A mátészalkai ifjúság körülbelül kezdésre, azaz fél 9-re érkezett a helyszínre, és a regisztráció után rögtön elfoglalta a számára fenntartott standot a Lehetőségek Piacán, ahol különböző szervezetek és ifik mutatkoztak be. A nap első programja a református templomban megtartott áhítat volt. A találkozót több magasabb beosztású lelkész is megtisztelte köszöntőjével, többek között Csiszár Ákos esperes és Dr. Bölcskei Gusztáv püspök úr. Ebéd előtt előadás a nap témájáról, majd kiscsoportos beszélgetések zajlottak, ahol kicsit közelebbről is megismerhettük egymást.
Délután több helyszínen alternatív programok várták a fiatalokat. Ezek közül a legnépszerűbb az íjászat volt, de lehetőség nyílt kézműves foglalkozásra, és táncház is nyitva állt az érdeklődők előtt. A zenekedvelők is megtalálták helyüket a párhuzamosan folyó Orante zenekar koncertjén. A hangszereken főként ifis dalok szólaltak meg. Ezek után a kisvárdai fiatalok egy színvonalas rockoperával szórakoztatta a közönséget. A Damaszkusz című darab Pál apostol életét tárta fel. Ezt követően a szalkaiak egy dinamikus táncot adtak elő, amire a nézők is tapssal adták a ritmust. Zárásként klasszikus hangszerek harmonikus melódiáit hallhattuk a Keresztút együttes saját dalaiban.
Mindannyian éreztük, Istentől megáldott nap volt ez, ahol nem csak sokat tanulhattunk, szórakozhattunk, de épülhettünk is a hitben.

Fülöp Ákos és Arnold

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél