Cikkek

Bizonyságtétel

Bizonyságtétel


Isten szeretetéről, kegyelméről szeretnék bizonyságot tenni.
Anyám nehéz körülmények között, özvegyen nevelt. Az iskolában vallásoktatásban részesültem, jártam templomba, konfirmáltam. Ez mind nagyon jó volt, magvetés a lelki életemben, és mégsem történt semmi komoly változás. Ez akkor következett be, amikor az Úr nagy ébredést adott ezen a vidéken, és az evangelizációs szolgálatokon keresztül is megszólított Isten.
Úgy szólított meg, mint József a testvéreit "Jöjjetek közelebb hozzám!- (I. Mózes 45, 4.). Ebben a közelségben a testvérek felismerték bűneiket, amit József ellen elkövettek.
Így kerültem én is közel Jézushoz, Így ismertem meg Istent igazán és így ismertem meg magamat. Ahogy József nem állt bosszút a testvérein, hanem végig csókolta őket sírva, úgy ölelt át engem is az Úr Jézus kitárt karokkal és nem vetette szememre bűneimet. Bűnbocsánatot adott, örök életet ígért, velem van a nehezekben, amit annyiszor megtapasztaltam.
- ...és íme én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.- (Máté 28, 20.) Minden próbatétel tisztogatás a számomra, aminek utólag örülök. Az ének szava jut eszembe: "Míg borral és olajjal kimosta sok sebem...- Előbb borral, ami csíp és fáj, de aztán az olaj megnyugtat. Szeretném engedni magam ennek a tisztogatásnak, hogy majd Vele és sok testvéremmel együtt örvendezhessünk odafent.
Megértettem, hogy Ő úgy szeret, hogy egyetlen Fiát a halálba adta értem, hogy örök életem lehessen, és nekem ezért semmit nem kell tennem, csak hálával elfogadnom. "Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.-
(János 3, 16.)
Olyan jó, hogy ezt a kegyelmet nem csak én, hanem minden ember megkaphatja. Kérjük Istent, hogy minél többen elfogadhassák:
"Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek-
(Titusz 2, 11.)
Izsoó János
tiszteletbeli főgondnok

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél