Cikkek

Pro Credo keresztyén könyvesbolt nyílt Mátészalkán

Pro Credo keresztyén könyvesbolt nyílt Mátészalkán

Beszélgetés Balkánszky Viktorral, a könyvesbolt munkatársával

1.Mikor nyitott az üzlet? Mik a kezdeti tapasztalatok?
A Pro Credo könyvesbolt július 12-én nyílt meg, akkor még a Bajcsy Zsilinszky úton, azóta annyi változás történt, hogy október 1-jén a Hősök tere 4 szám alá költöztünk és újra nyitottunk. Ez ott található a Quickburger mellett.
Kezdetben a fő cél az üzlet és annak kínálatának megismertetése volt. Az egyre nagyobb ismeretség arányában megfelelő vásárlót hozott hozzánk. Iskolakezdés előtt több lelkész is minket keresett fel a hittankönyvek beszerzése céljából.

2.Mesélj kicsit magadról, hogy megismerhessünk!
Balkánszky Viktor vagyok 29 éves vásárosnaményi születésű, de jelenleg Nyírkátáról járok be naponta Mátészalkára. Könyvesbolti munkám mellett esti tagozaton folytatok tanulmányokat a Nyíregyházi Főiskola Kommunikáció-Művelődésszervező szakán. 1994-ig csak bolyongtam a világban célok nélkül, életre szóló célok nélkül. Egy fiataloknak szóló konferencián aztán megtudtam és megértettem, hogy a bűnök bűne kizár az Isten országából. Megszabadultam! Felszabadultam! Jézus felszabadított! "Viktor- vagyok, Isten győztese!

3.Hogy érzed, kik jönnek be az üzletbe? Kik vásárolnak?
Az iskolásoktól a nyugdíjasig. Változó, tényleg minden korosztály megfordul boltunkban. Jó hír, hogy egyre több lelkész választ minket. Többféle felekezet tagjai is meglátogatják üzletünket. Sok érdeklődő van, továbbá van aki vigasztalásért, lelki tanácsért, bibliai ismeretekért vagy csak egy kis beszélgetésért tér be. Hol szavakkal segítek, hogy pedig a könyvek beszélnek önmagukért.

4.További tervek, kilátások?
Folyamatosan frissítünk, töltjük fel polcainkat. Kitűzött időpontunk ez év vége. Folyamatosan figyeljük a napi forgalmakat, illetve a hónap végi bevételt. Az ünnepekkel együtt reménykeltő hónapokat kell zárnunk ahhoz, hogy boltunk fennmaradjon. Ha ezek nem valósulnak meg, akkor.... Istené minden hatalom mennyen és földön. Ő indít el minket minden nap oda, ahol látni szeretne.

5.Mit találhat az, aki ellátogat ide?
Természetesen Bibliákat, több felekezet énekeskönyvét, magyarázatokat, napi vezetéseket. Könyveink között külön házaspároknak, barátoknak, gyermekeknek, családoknak, keresőknek, megtaláltaknak, vigaszt keresőnek, időseknek, fiataloknak szóló írásaink is vannak. Termékeink között igei alapú ajándéktárgyak is megtalálhatóak.
Mi lelki értékeket közvetítünk és árulunk!

Kedves Viktor! Köszönöm a beszélgetést.
Sok áldást, vásárlót kívánunk a Gyülekezet nevében. /N.Gy./

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél