„Haza a magasban"?

2015. október 23., péntek

Szabadegyetem. Kinek korán, kinek későn - de érdemes együtt gondolkodni életünk tereiben saját keresztyén identitásunkról. Akár fiatalokkal, egy kirándulás keretén belül is!

Egy "boldog" program

2015. október 23., péntek

Egy gyönyörű adventi hétvégére hívjuk a 25+ korosztályt GALYA-TETŐRE!
A címe BOLDOGSÁGOS - reméljük mindenki meg tudja tenni a követ-kező lépését ennek eléréséhez!

Imaéjjel

2015. október 03., szombat

"Az imádság ajtót nyit Istennek, ajtót a másik embernek, ajtót saját lelkemnek..." KÁRPÁT MEDENCEI IFJÚSÁGI IMAÉJJEL. Minden ifi közösségének épülés, megújulás alkalma lehet!
http://www.reformatus.hu/lap/ifi/imaejjel/

Tekerj a felebarátodért!

2015. október 03., szombat

Tekerj te is! A TEREMTÉS HETÉN van lehetőség egy kicsit több kerékpározásra - fogjunk össze többen, menjünk együtt!!

Lelkészgyerekekről - nem csak lelkészgyerekeknek

2015. szeptember 25., péntek

LELKÉSZGYEREKEK. Valóban külön kell erről beszélni? Azt hiszem nem csupán a lelkészgyerekek kérdése ez - minden komoly, odaszánt életű hívő ember családjában felvetődnek ezek a kérdések. S hogy melyek? Ezen a LELKÉSZGYEREK konferencián kiderülhet! Érdemes részt venni!

Fiatalkorúak Drogterápiás Otthona

2015. szeptember 22., kedd

Sajnos aktuális, hála Istennek aktuális ez a hír – minden fiatalokkal foglalkozónak jó háttérinformáció!

FIRESZ

2015. szeptember 09., szerda

Szeretettel ajánljuk a FIRESZ anyagát továbbgondolásra, használatra!
Regisztrálni érdemes és lehet ötletekkel is gazdagítani a sort!
Áldott évkezdést mindenkinek!

Egy tanítványozási modell

2015. július 17., péntek

Egy lehetséges TANÍTVÁNYOZÁ-SI MODELL, ahogy a GAZDAGRÉ-TI GYÜLEKEZETBEN kialakítot-ták. Érdemes tanulmányozni, vagy akár megkeresni őket, ha valaki hozzálát egy ilyen terve-zéshez!

A REFISZről

2015. július 17., péntek

ÚJRA REFISZ IFJÚSÁGI TÁBOR - Balatonszárszón. Te tudsz öttusázni? Ha még nem - de egyébként van kedved kipróbálni - érdemes megnézni a programot!

Keresztyén élménypedagógiai alapkézés hitoktatóknak

2015. június 24., szerda

K.É.M. – Keresztyén Élménypedagógiai Műhely

Ez a képzés hitoktatóknak szól - de minden lelkész és ifivezető is sokat épülhet belőle! Az országnak ezen a táján élőknek külön kedvező - az utazásszervezés miatt. Mindenkinek érdemes átgondolni!

Hogy a tanítás jó földbe essen.

HOVA IS TARTOZUNK?

2015. május 30., szombat

Elsősorban azoknak, akik szívesen kirándulnak kon-firmandusaikkal - hogy hovatartozásukat erősítsék. Ez a szombat jó lehetőség közösségteremtésre, találkozásra, hit-tapasztalatra! Várunk mindenkit!

CSENDES HÉTVÉGE MÁRTÁKNAK

2015. február 26., csütörtök

Ki ne érezte volna, hogy néha meg kellene állni? Vagy csak egyszerűen kikapcsolni mindent és csendben lenni? Egy olyan hétvégére hívogatjuk a "Mártákat", ahol - mi nők - talán átélhetünk valami "Máriásat" is :)

ELEVENÍTŐ

2015. február 26., csütörtök

Ki mire használja a böjti időt? Egy 44 napos gondolat-megosztási-sorozatot kezdtünk el a facebookon. 44 nap készülődés, ami nem LE-MONDÁS, hanem Isten elevenítő munkájának FEL-FEDEZÉSE a hétköznapokban!

LELKISÉGI ESTÉK

2015. február 07., szombat

Mindig van mit tanulnunk, "a jó pap holtig...". Egy LELKISÉGI ESTÉK sorozatra invitáljuk mindazokat, akik szeretnek együtt gondolkodni, lelkileg növekedni, egymás hite által épülni.

TAPASZTALATI TANULÁS TRÉNING

2015. február 01., vasárnap

Aki már részt vett ÉLMÉNYPEDAGÓGIAI ALAPKÉPZÉSEN, hozzálátott, de úgy érzi jó lenne még továbbiakat megtudni, kipróbálni, vagy éppen a nehezét átbeszélni - szeretettel ajánljuk ezt a továbbképzést! A feltételeket mindenki jól olvassa át!

BOLDOGÍTÓ IGEN, avagy szerelmes történetek a Bibliában

2015. február 01., vasárnap

SZERELEM. PÁRVÁLASZTÁS. Már megint? Még mindig! Mert hol az a baj, hogy nincsen, hol az, hogy van...Érdemes a sorozatot együtt is végigélni!
Egyetemista korosztálynak a PROMISSZ szervezésében.

CSILLAGPONT 2015

2015. január 26., hétfő

A Csillagpont szervezéséhez szükség van önkéntesekre is. Íme néhány lehetőség a találkozó előkészítésében való segítségre.

IFJÚSÁGI HÍRLEVÉL

2015. január 26., hétfő

Programajánlók, Álláspályázati lehetőség és önkéntesség.

MERIT - MEZŐFÖLDI REFORMÁTUS IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓ

2014. november 14., péntek

Hallott valaki a MERIT-ről? Dunántúlról érkezett egy izgalmas, értékes, fiatalos alkalom leírása, egyfajta ajánlással, beszámolóval! Érdemes egy lelkészkör fiataljait összehívni, vagy akár ha csak két gyülekezet fiataljai találkoznak már minden egészen más...

JESENIUS KÖZPONT

2014. október 08., szerda

A GLS Vezetői konferencia egyik előadója így fogalmazott: "A teológia és a tudomány mindig találkozik a valóság talaján. Ha nem, akkor az tévedés, vagy hazugság valamelyik részéről." Izgalmas előadásokat hallgathatunk a Jesenius társaság szervezésében a teológia és tudományok találkozási pontjairól. Gondolkodjunk együtt mai kérdéseinkről.

<< frissebb hírek régebbi hírek >>

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 177, összesen: 1034564

 • 2019. november 12., kedd

  „Fontosnak tartjuk elmondani, hogy ha valaki nem tudja, milyen irányba induljon el, ne jelentkezzen mindenképpen egyetemre. Lazítani kell a dobozokban...
 • 2019. november 12., kedd

  A Budapest-Déli Református Egyházmegye pályázatot ír ki a Budapest-Pestlőrinc-Erzsébet-Bélatelepi Református Egyházközség lelkészi állására.
 • 2019. november 11., hétfő

  Tényleg lemegy a nap a mi haragunk nélkül?
 • 2019. november 11., hétfő

  A díjnyertes kötet a bibliatanulmányozás teljesen új dimenzióját nyithatja meg sokak előtt.
 • 2019. november 10., vasárnap

  Egy átlag vasárnap minden 180. budapesti lakos vesz részt református istentiszteleten, a teljes fővárosi lakosság kevesebb mint egy százaléka. A Kié a...
 • 2019. november 07., csütörtök

  Kilenc lelkész tett lelkészi esküt és vehette át lelkészi oklevelét a Dunamelléki Református Egyházkerület november 7-i közgyűlésén. Nyolc lelkészt a ...
 • 2019. november 07., csütörtök

  A Protestáns Akadémia októberi rendezvénye is illeszkedett a 2019. év témakörébe, amely a 21. század kihívásait igyekszik felfedni, a hallgatók szemei...
 • 2019. november 07., csütörtök

  Cseh napot tartottak a Lónyay utcai Református Gimnáziumban, ahol a hagyományos cseh értékek megismerése mellett az ország református gimnáziumainak d...
 • 2019. november 06., szerda

  Hat gyülekezeti tagból több mint negyvenfős közösséggé nőtt az elmúlt években a Csepel-szigeten fekvő két falu református gyülekezete. Templomuk padja...
 • 2019. november 05., kedd

  A komplex gyógypedagógiai fejlesztés nemcsak a gyerekekről szól, hanem a családokról is. Ez olyan kihívásokkal teli szolgálat, amelyhez komoly elhivat...