Cikkek

Könyvajánló

"Mi az hogy "Szent-? Vasárnapi díszlet? A régi szép idők emléke? Vagy pedig minden dolgok szülője? Ősi erőforrás, amelyből életünk tetterőt ösztönzést célokat értelemet meríthet?

Az emberiség mindig is kereste az igazságot, és az évezredek során mit sem lanyhult törekvése, hogy megtalálja, miben áll a Szent ereje. Épp ellenkezőleg: egyre szabadabbá, pontosabbá és szenvedélyesebbé vált. Napjainkban sürgetőbb a Szent valóság keresése, mint azt első pillantásra gondolnánk. Egyáltalán nem vallástalan az a kor, amelyben élünk, hanem egy olyan időszak, inkább ki-ki saját útján keresi az igazságot.
Vannak, akik szigorú felfogást követnek - ez fundamentalizmushoz vagy fanatizmushoz vezet. Mások szabadabban, a hagyományokat könnyen változtatva értelmezik vallásukat - ez viszont szélsőséges önkényességet hoz magával.-

Ez a könyv nem valamelyik keresztyén felekezet hivatalos tanítását kínálja. Az itt leírtak az író személyes válaszait rejti magában. Aki útmutatót keres, hogy a 21. században hogyan értelmezze Jézus személyét, tanításait és természetesen a Bibliát, annak ez a könyv nagy segítségére lehet.
Vass Attila

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél