Cikkek

Drága idős Testvéreink, kedves nagyszülők!

Isten kegyelméből idén is együtt tölthettünk egy közös napot a faluházban, ahol egymás jelenlétében felemlegethettük a régi időket, amikor még gyorsabban mozgott testünk, erősebb volt kezünk, nem vettük észre oly hamar fáradságunkat. Bizony a testünk megfáradt, de együttlétünk, a szép nóta és a tánc varázsa egy pillanatra elfelejtette velünk a kínokat. Isten Igéje pedig buzdított, reményt ébresztett és hitet erősített bennünk, hogy a megöregedett test nem akadája az Isten tervének. Istennek pedig terve van az idős emberrel is, mert a magas kort elérő ember hiteles életű lehet. De csak úgy, ha mindvégig kitart a mellett, amit már gyermekkorában megtanult az őseitől: "Szívemet hozzád emelem, és benned bízom Uram!- Lehet, hogy a zsákot már nem bírjuk felemelni, de szívünket még a betegágyról is felemelhetjük Istenhez, aki nem hagy minket árván, segítség nélkül.

Ne felejtsük el: Isten kezében van az ember élete, a mi életünk, a gyermekeinké, az unokáinké is. Sajnos, van, aki kiragadja életét az Úr kezéből, és hátat fordít Isten hívásának, parancsának, szeretetének. Pedig Isten azért akar minket Önmagánál közel tartani, hogy megóvjon a gonosztól, a hazugságtól, a bajtól, és hogy szeretetteljes, örömteli életet adjon itt e földön, és azután a mennyei országában is.

Engedelmeskedjünk Istennek, válasszuk az örök élet útját, nem térve le arról. Legyen erős hitünk, amit a Bibliából meríthetünk naponta, elfogadva Jézus Krisztust, aki teljesen az Atya kezébe helyezte életét, szenvedését, és kereszthalálát is!

"Bizonyságul hívom ellenetek ma a mennyet és a földet, hogy az életet és a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: Válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod; Hogy szeressed az Urat, a te Istenedet, és hogy hallgass az ő Szavára, és ragaszkodjál hozzá; mert ő a te életed és a te életednek hosszúsága; hogy lakozzál azon a földön, a mely felől megesküdt az Úr a te Atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, hogy nékik adja azt.-
1 Mózes 30,15-20

Nagy szeretettel gondolunk a drága idős
és megfáradt testvéreinkre,
és imáinkban hordozzuk Őket.


Ezért is szeretettel várunk és hívogatunk mindenkit a gyülekezeti istentiszteletekre és
egyéb alkalmakra, ahol Isten előtt egy közösségben
egymást hittel erősíthetjük, buzdíthatjuk,és segíthetjük!

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél