Cikkek

Ádventi várakozás és a tartalék olaj

(Mt 25,1-13)


A tartalékolajra a lelki krízishelyzetben van szükség. Ilyen krízishelyzet lesz Jézus visszajövetele. Átlagos keresztyén "lötyögéssel- nem állhatok meg az Úr napján. Hogy is mondja Jézus? Öt várakozó szűz bement a menyegzőre, öt pedig kint maradt. Nem voltak tartalékaik.
A pluszfeltöltöttség Jézus szerint nem más, mint számolni a váratlannal is. Jézus váratlanul jön el, talán akkor, amikor már megfáradtunk a kitartásban, amikor megcsappant erőnk és figyelmünk, lazult Isten-kapcsolatunk.
Hogyan lehet erre felkészülni? Jézus a Lélek erejének teljességében járt. Fontosnak tartotta a reggeli kapcsolatápolást Istennel, még ha ezért lakatlan és puszta helyre is kellett mennie. Az volt a kenyere, hogy Isten akaratát tegye.
Mennyire más volt a helyzet a tanítványokkal! Szépen, csak úgy elvoltak. De amikor egy váratlan kihívás érte őket, teljesen ellehetetlenültek. Nem tudták meggyógyítani a megszállott fiút, mert hiányzott életükből az imával és böjttel megerősített Isten-kapcsolat. A váratlan nagypénteki fordulatot sem tudták megérteni, mert még egy órát sem tudtak imádkozni Jézussal. Péter úgy gondolta van elég erő, de amikor rostára került, elbukott. Pedig lett volna idejük lelkileg "feltankolni-, nem éltek a lehetőséggel, hanem elaludtak.

Milyen bölcsességet kapott az ószövetségi József! Egyiptomban a 7 bő esztendőt arra használta fel, hogy tartalékokat halmozzon fel, s így megmenekült az egész birodalom.
Még tart a lelki 7 bő esztendő. Van bibliánk, járhatsz istentiszteletre, senki sem üldöz fegyverrel. Adj Istennek több időt, hogy feltöltsön erővel, szeretettel, józansággal és Szentlélekkel.

T.I.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 464, összesen: 294961