Cikkek

A nyitott fedelű templom

Október 8-án volt a bátonyterenyei gyülekezeti otthonunk felszentelése.

Fónagy Miklós esperes úr az ApCsel 12 alapján az ősgyülekezet buzgó imaalkalmát állította példaként elénk, majd felszentelő imádságot mondott. Őt követték az alkalomra érkezett lelkipásztorok áldó igéi.
Az amerikai Fellowship Chapel partner-gyülekezet nevében Ron Seck lelkipásztor szólt a kapernaumi megbontott tetejű ház üzenetéről (Mk 2,1-12). A következő gondolatokkal kívánt áldást a helyi közösség életére:

- Amikor Jézus belép az épületbe, attól lesz az egyházzá, különben csak egy ház marad.

- Jézus szépsége mindig vonzó. Ahol őt prédikálják, ott jelen van, s az a ház megtelik emberekkel.

- Ahol Jézus megjelenik, ott beszél is, méghozzá a reménység és az üdvösség útját prédikálja.

- Legyen ez a ház mindenki számára nyitva. Ha Kapernaumban még a tetőn is bemehettek az istentiszteletre, akkor legyen ez az imaház a nyitott ajtajú gyülekezet.
Ne az épület és berendezés szépségét csodáljuk, valamiféle bálványként imádva, hanem legyen mindennél fontosabb számunkra az ide igyekvő emberek megtérése.
"Ha nem lesz lyuk a tetőn vagy a szőnyegen, akkor nem jól végzitek munkátokat!-

- Legyen ez a hely a bűnbánó bűnösök helye, ahol ők bocsánatot nyerhetnek, és újjá születhetnek.

- Jézus érzékelte, hogy a szívekben kételkedő kérdések támadtak, amelyekre Ő válaszolt, még akkor is, ha nem merték azokat hangosan kimondani. Bárcsak a kezdődő ALPHA kurzuson sok olyan kereső vehetne részt, aki választ is nyer.

- Bárcsak a gyógyulás helyévé válna ez a hely, ahol béna emberek felvehetnék fekvő alkalmatosságaikat, és meggyógyultan mehetnének haza, s a szükséget szenvedők nyomorúsága megoldódna, mert Jézussal találkoznak.

- Legyen ez a hely a magasztalás helye, ahol az emberek azért dicsőítik Jézust, mert ámulatba esnek személyétől, és munkáját látva így szóltak: "Ilyet még soha nem láttunk-. Tehát soha ne tartsatok itt olyan istentiszteletet, ahová ne várnátok Jézust! Hadd jelenjen meg Ő itt úgy, hogy ámulatba essenek emberek, mert Ő valóban méltó a dicsőítésre. Legyen ez a hely egy hívogató hely, hadd vonzza az itt élőket, s hadd találkozzanak Vele sokan...

Az alkalom keretében Édes Zoltán gondnok foglalta össze a "bátonyi csoda- történetét és fejezte ki köszönetet mindazoknak, akik részt vállaltak a munkákban. A hatvani énekegyüttes mellett a helyi gyermekcsapat énekelt.
A felszentelő istentisztelet után a Szélkakas Fogadóban tartottunk szeretetvendégséget, amelyre körülbelül 125 személy fogadta el meghívásunkat.

Tatai István

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 279, összesen: 294776