Cikkek

Evangélizáció Pásztón

Május első vasárnapján evangélizációt tartottunk az újszászi testvérekkel együtt Pásztón, az evangélikus templomban, Húsvét után – Pünkösd előtt címmel.

Nagy várakozás és reménység volt a szívemben, hogy Isten milyen módon fejti ki áldását az egybegyűltekre. Már megérkezésünkkor láthattuk, hogy Isten előttünk járt, hiszen a templom teljesen megtelt ismerős és ismeretlen emberekkel. Az igehirdetés előtt hallhatunk embereket beszélni arról, hogy Jézus miként változtatta meg életüket, miután felismerték bűneiket, megtértek és befogadták szívükbe Jézus Krisztust. Különleges élmény volt az egyik bizonyságtétel arról, hogy megtért testvérünket Isten hogyan szabadította meg az alkoholizmustól, illetve a dohányzás rabságából. Dicsőség az Úrnak érte!

Az evangélium üzenetét Rácz Lajos, újszászi lelkésztestvérünk adta át az egybegyűlteknek. Őszintén mondom, hogy nem kellett csalódnom. Lajos testvérünk, a tőle megszokott lendülettel, és őszinteséggel mondta el azt, amit Istentől kapott. Őt nézve és hallgatva olykor Spurgeon (a prédikátorok fejedelme) jutott eszembe. Leplezetlenül és radikálisan szólt a kereszt valódi üzenetéről, a megtérés lényegéről. Elmondta, hogy meg kell változnunk, ha keresztényként akarunk élni, és üdvözülni szeretnénk. Bizony nekünk is tenni kell azért, hogy Isten meg tudjon bennünket változtatni. Szó volt még a Szentlélekről is. Nyílt üzenet hangzott el a Pünkösd lényegéről. Engednünk kell a Szentlelket kiáradni életünkben, hogy annak jelei és gyümölcsei az életünk részévé váljanak, hiszen csakis így lehet teljes közösségünk az Úrral.

Nehéz néhány sorban átadni mindazt, amit ezen az alkalmon kaptunk Istentől. Reménység van a szívemben, hogy sokak életében ezen a napon elindult valami új, ami egy izgalmakkal teli élet Jézus Krisztussal.

Külön köszönet a vendéglátó testvéreknek az alkalom végén rendezett bőséges és ízletes szeretet vendégségért

Ha van, aki szeretne még jobban közeledni Istenhez, azt szeretettel várjuk alkalmainkon minden hónap első és negyedik vasárnapján három órakor Pásztón az evangélikus templomban.

Kovács László (Hatvan)

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 457, összesen: 294954