Cikkek

Bizonyságtétel - Az Úr az én pásztorom

Az ÚR az én pásztorom, nem szűkölködöm (Zsolt 23,1)

Ezt az Igét olvastam a Bibliában, amikor először a kezembe vettem. Ez az Ige éveken át meghatározta az életemet. Ő vezet, és gondoskodik rólam és rólad. Akkor is, amikor „minden összejön". Ő mestere a rend teremtésének a legnagyobb káoszban is.

Szerény, 4 órás rehabilitációs munkabéremből lehetetlen volt egyedülállóként lakásom törlesztő részletét fizetni. Ezért a bank a szerződés felmondásával fenyegetett. Hónapokon át ostromoltam Istent, hogy hadd dolgozzak 8 órában, hátha azzal elkerülhetem a kilakoltatást. Próbálkoztam más munkahelyen is, de nem rendelkeztem az állás betöltéséhez szükséges rehabilitációs kártyával, ezért orvosi bizottság elé kellett állnom. Kiderült, hogy nem vagyok rehabilitálható, nem kaphatok rehabilitációs kártyát, így az állást sem kaphattam meg. Ez nagyon elkeserített, de továbbra is bíztam az Úrban. Az orvosi bizottság 46%-ról 54%-ra emelte egészségkárosodásom mértékét. Ezért rokkantsági nyugdíjat fogok kapni, és dolgozhatok mellette 7 vagy 8 órában a jelenlegi munkahelyemen. Így több jövedelemre tehetek majd szert. A bank időközben felbontotta hitelszerződésemet, de a jogi osztály engedélyezte, hogy anyagi helyzetem javulása miatt tovább törleszthetem a hitelt, és nem kezdeményezik az árverezést.
Hála az ÚRnak, hogy meghallgatott és munkálkodott. Kimentett ebből az emberileg reménytelen helyzetből: „Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik.” (Mt 7,8)

Gál Károlyné Marika, Bátonyterenyéről

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 481, összesen: 294978