Cikkek

Hogyan ünnepeljük a Karácsonyt?

A kiskoromban megtapasztalt karácsony nekem mindig szép és jó volt. Akkor nagyon szegény volt az országunk, nem voltak olyan érdekes dolgok, mint ma. A karácsony mindig öröm volt számomra. A karácsony az Úr Jézusra emlékeztet, aki a bűneinkért jött a földre. A Királyok Királya megszületett karácsonykor. Nincsen a világon még egy olyan vallás, amely azt az üzenetet tolmácsolná, hogy valaki úgy szerette az elveszett bűnösöket, hogy eljött és meghalt értük.

Sokszor kíváncsi vagyok, hogy mi ilyen karácsonyi elfoglaltságban, mennyire ismerjük fel a Karácsony valódi jelentségét. Sajnos, ma karácsonykor Jézus Krisztus helyett más lett fontosabb az emberek számára. Jó lenne, ha csendes helyen töltenénk egy kis időt Jézus Krisztussal. Ilyenkor a mobilt, az internetet kicsit szüneteltetnénk. A mi karácsonyunk elsősorban hálaadó ünnep legyen, hogy elküldte Isten az Ő egyszülött Fiát, hogy megszabadítson a bűneinktől.
Őrizzük meg a szívünket, hogy karácsonykor csak Őt magasztaljuk és ünnepeljük. A családban együtt megoszthatnánk bizonyságtételeinket, hogy mi mindent adott az Úr nekünk. Hogyha a családunkban vannak hitetlenek, akkor beszéljünk nekik Jézusról. Jézus most is hívja az embereket. Őáltala a bűneink meg vannak bocsátva és mi megtaláltuk az életünk célját. Isten kegyelme által, Istennek öröme lettünk.
Átadjuk Jézus szeretetét családunknak, szomszédunknak vagy a szegényeknek. Jézus együtt érzi velünk a magányosságot, nyugtalanságot, és fájdalmat. És meggyógyít minket.
Hogyan készülsz karácsonyra? Jézus Krisztus jött e földre, hogy üdvözítsen minket. Karácsonykor a Királyok Királya eljövetelét ünnepeljük. És várjuk Jézus visszajövetelét. Meg kell, hogy értsük Isten dicsőségét. Örüljünk Jézus eljövetelének és éljünk Isten dicsőségéért.

Kim Sun Taik

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 36, összesen: 296329