Cikkek

Reménység cigányoknak és magyaroknak

A Hatvani Református Egyházközség az idén élénken bekapcsolódott a cigánymisszióba. Tatai Gábor, Daróczi László és Boda Bence, Ron és Jeannie Seck házaspárral együtt, havonta egy vasárnapon az ukrán határ mentén található Kékcsére utaztak, hogy az ottani roma gyülekezetben szolgáljanak.

Bence és Gábor a fordításban segített. Jeannie angolt tanított, Ron pedig bibliai vezetőképzőt tartott, illetve Igét hirdetett. Bence nagy lelkesedéssel kísérte gitárjával a dalokat, valamint eredetei cigány istenmagasztaló énekeket tanult meg a helyi tehetséges, önművelő dicsőítésvezetőtől. Laci volt a csapat sofőrje, technikusa és mindenese.
A missziós küldöttséget Lakatos János lelkész helyi vezető és gyülekezete nagy szeretettel fogadta és vendégül látta. Október 14-én és 28-án közös cigány hálaadó ünnepséget tartottak Kisvárdán és Kékcsén.

Gábor, Bence és Laci szemtanúja lehetett annak, hogy miként jutott számos cigány ember a Jézus Krisztusban való hitre, s egyben megismerhették egy roma gyülekezet kihívásait is. Testközelből érzékelhették a cigányság életmódját és nehézségeit, együtt ettek velük, s élvezhették zenéjüket.

Kékcse-szolgálat Ron és Jeannie Seck munkájának egyik gyümölcse, amelyet a Community Health Evangelism Ministry (magyar fordítása: Misszió az Egészséges Közösségekért) szervezet támogat. Ron és Jeannie 2013. márciusig az USA-ban fogja ismertetni a magyarországi cigánymisszió fejleményeit, valamint támogatást gyűjt további munkájuk számára.

Ron és Jeannie Seck

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 496, összesen: 294993