Cikkek

Hitoktatás - Tájékoztató

Kedves Szülők, Nagyszülők, Keresztszülők!

A Hatvani Református Egyházközség szeretne tájékoztatást adni a 2013-14-es tanévben felmenő rendszerben fokozatosan bevezetésre kerülő iskolai választható hitoktatásról. Jövő májusban minden (református) szülőnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke ősztől általános erkölcstant vagy (református) hittant szeretne tanulni az általános iskolában.

Miért a hittant válasszuk?

1) A hittan Isten örök és változatlan szavát, a Bibliát tárja a gyermekek elé, s nem csak változó és vitatott normákat.

2) A hittan nem csak egy tan, hanem egy bennünket szerető, értünk meghalt és feltámadt személyről szól. Ő Jézus Krisztus, akinek élete 2000 év után is örök példa és erőforrás maradt.

3) A bibliai tanítás feltárja annak útját, miként változhatnak meg gyermekeink. Miként csökkenhet a szívben és a társadalomban a bűnözés, s miként kaphat elsőbbséget a tisztességes és szabad élet.

4) A hitoktatás reménységet adhat. Olyan világszemléletet és erőt közöl, amely az emberi életnek a mindennapokban értelmet ad, sőt hit által örök perspektívát nyit. Ezt örök életnek nevezzük.

Ezért szeretettel kérünk és bátorítunk minden református szülőt, nagyszülőt, keresztszülőt, aki felelősséget érez gyermeke és a felnövekvő ifjú generáció iránt, hogy válassza a hittanoktatást.

Szeretettel: Bodáné Csontos Gabriella és Dr. Tatai István

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 510, összesen: 295007