Cikkek

Amerikából jöttünk

1. Gyülekezeti épület

2. Presbitérium

Február első felében, Pádár Zoltán bátonyterenyei presbiterünkkel, Amerikában jártunk egy Detroit(MI) melletti kálvinista alapokon gondolkodó baptista gyülekezetben. A 90-es években szolgált gyülekezetünkben Andy és Carla Jordan misszionárius házaspár, s most a gyülekezetüket úgy vezette Isten, hogy továbbra is támogassák bátonyterenyei szórványunkat. Így hívtak meg bennünket a 220-fős gyülekezetükbe. Megismerhettük sokrétű missziós munkájukat. Több tucat missziós személyt és munkát támogatnak szerte a világon. Az Alpha kurzusnak (modern hittan) köszönhetően az elmúlt években növekvésnek indult a gyülekezet. Nagyon tetszett praktikus és ötletgazdag gyülekezeti életük. Érzékelik a modern kihívásokat, és elébe mennek a dolgoknak. A hírhed Da Vinci Code [Di Vinci-kód] könyv és film megjelenését is feladott labdás missziós lehetőségnek veszik. Da Vinci Code vita-esteket szerveznek, amelyre "boldog-boldogtalant- meghívnak. Céljuk, hogy a kételkedő személyeket kriticizmusuk behozza a gyülekezetbe, ahol kérdéseikre életet-megváltoztató válaszokat kapjanak.
Az egész közösség nagy szeretettel fogadott bennünket, érdeklődve hallgatták beszámolóinkat és igehirdetéseinket. A nyár folyamán újra találkozhatunk. Egy 32 fős csoport látogat meg bennünket, hogy Bátonyban velünk karöltve tábort szervezzenek és hirdessék az evangéliumot.
Az amerikai társadalom egyébként még ma is nagyon vallásos. A lakosság 40%-a rendszeresen jár gyülekezetbe, s a fiatalok jelentős része is meghatározónak tartja az evangéliumot. A legkisebb centjükön is ott a híres jelszó: In God we trust: Istenben hiszünk. A kongresszusi üléseket imádsággal kezdik, s a bíróságon a Bibliára esküsznek. Persze vannak problémáik is: A terrorveszély és a gyarapodó színes bőrű lakosság kérdése szinte megoldhatatlan.

Tatai István lelkipásztor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 3, összesen: 293960