Cikkek

Bizonyságtételek a Bibliáról

Szeretem Isten Szavát!


A Biblia: Ige, Isten szava. Az a szó, amely teremtette a világot és minket, embereket.
Az a szó, amely fenntartja a világ rendjét.
Az a szó, amely világosságot tud nyújtani elménkben és szívünkben.
Az a szó, amely bűnbánatra serkent, amely megnyugvást és reménységet ad.
Megmutatja az utat, amely az életre visz. Tanulmányozd!
Én szeretetem Isten szavát.

Rné


--------------------------------------------------------

A katonaság és a Biblia

A koreai fiataloknak kötelező katonai szolgálatot végezni, hiszen a két koreai állam most is szemben áll egymással.
Én is voltam katona, amikor egyetemista voltam. Nem volt könnyű, sokszor nehéz helyzetbe is kerültem, és akkor sok-sok erőt kaptam az Úr Igéjéből. Főleg a 23. zsoltár által vigasztalt meg az Úr:
"Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm, ha a halál árnyékában járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem.-
Édesapám halálakor komolyan elgondolkodtam az életről. Jakab levele érintett meg: "azt sem tudjátok, mit hoz a holnap! Mert a ti életetek olyan, mint a lehelet, amely egy kis ideig látszik, aztán eltűnik- (Jk 4,14).
Miután a hadkötelezettségnek eleget tettem, egy böjtkonferencián vettem részt. Akkor ezt az Igét kaptam: "Igyekezz kipróbált emberként megállni az Isten előtt, mint olyan munkás, aki nem vall szégyent, hanem helyesen fejtegeti az igazság Igéjét- (2Tim 2,15). Isten szólt hozzám az Ige által, hogy éljek Isten szolgájaként.
Isten továbbra is formált engem. Tanultam Mózes és Pál apostol által arról, hogy milyen Isten szolgája. Rendszeresen jártam a Timóteus Társaságba, ott szolgáltam egyetemista képviselőként. Hála Istennek, ott ismerkedtem meg feleségemmel. A 107. zsoltár által Isten megmutatta nekünk, hogy egy pár leszünk, és így is lett. Később teológiát tanultam. Az ApCsel 9,15 irányította a szívemet a misszió felé: "Menj el, mert választott eszközöm ő, hogy elvigye a nevemet a pogányok, a királyok és Izrael fiai elé.- Néhány év múlva kaptam lehetőséget a misszionáriusképzésre, ez után jöttem Magyarországra családommal.
Rendszeresen olvasom a Bibliát. Isten ezen keresztül vezeti életemet, ez életem iránytűje. Mindnyájunknak kívánom, hogy olvassuk rendszeresen a Bibliát és éljünk Isten akarata szerint.

Kim Sun-Taik - Hatvan


-------------------------------------------------

A hangulat és a Biblia

A Biblia az a könyv, amelyet nem lehet megunni. Mindegy hányszor olvassuk, mindig nyújt valami újat számunkra. Minden kérdésünkre választ találunk a Bibliában. Én is ezért szeretem olvasni.
Nekem nincs kedvenc Igém. Mindig a hangulatomtól, vagy a körülöttem zajló eseményektől függ, hogy melyik áll közelebb a szívemhez.

Cséke Éva - Jobbágyi


---------------------------------------------------

Céltudatos bibliaolvasás

Pár évvel ezelőtt nagyon sok szomorú dolog történt az életemben. Több szeretett családtagomat vesztettem el. Olyan lelki megrázkódtatások értek, hogy azok beteggé tették lelkemet. Aztán sorozatos megbántásokat kaptam, főleg azoktól, akik közel álltak hozzám. Sajnos annyira kifordultam magamból, hogy rossz gondolataim támadtak. Elvesztettem életkedvemet, és szerettem volna meghalni. Szidtam az életet, és gyűlöletet éreztem azok iránt, akiket korábban szerettem. Kapcsolataim elhidegültek, hosszú ideig az úrvacsorai közösséget is elkerültem, mert harag volt szívemben sorsom és szeretteim iránt is.
Elmentem ugyan néha az istentiszteletre és a bibliaórákra, de csak hallgattam az igéket. Köszönet a testvéreknek, hogy felkaroltak és azt tanácsolták, hogy olvassam céltudatosan a Bibliát. Tanácsukat megfogadtam. Új erőre kaptam és szinte "újjá születtem-. Most ismét szeretek élni. Gyűlöletet senki iránt nem érzek. Szívesen segítek bárkinek, aki kéri. Gyakran kérek az Úrtól, de szeretek hálát is adni neki. Számos igét megtanultam, s élek is velük. Még ellenségeimért is imádkozom, hogy Isten bocsásson meg nekik, hiszen nem tudják, mit cselekszenek.
Minden Testvéremnek azt kívánom, hogy hasonló csodákat éljen át a Biblia olvasásakor, s váljon lelki hasznára a Biblia, mint ahogy számomra kinccsé vált.

Vné - Jobbágyi


------------------------------------------------------

Engem is megérintett

A Biblia Isten Igéje. Döntő jelentősége van számunkra. Nekem olyan fontos a mindennapi bibliaolvasás, mint a mindennapi kenyér.
Isten a Biblia által tanít és békességet ad. Az élet egy nagy kihívás, de az Ige olvasása erőt ad a mindennapi nehézségek legyőzősére. A legkedvesebb Igém a Jn 3, 16: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.- Azért kedvencem ez az Ige, mert amikor először hallottam egy evangelizáción, engem is személyesen megérintett.

Csékéné Nelli - Jobbágyi


-------------------------------------------------------

Olvasás közben felkiáltok

Reggelente nagy várakozással veszem kezembe a Bibliámat. Izgalommal várom, hogy ma mit üzen nekem az én Uram. Olvasás közben fel-fel kiáltok: Uram, honnan tudtad, hogy ma ezekre a drága vigasztaló szavakra és útmutatásokra van szükségem? Az olvasott igeversekből naponta arra kapok biztatást, hogyha elfogadom az Úr Jézus Krisztust Uramnak és Megváltómnak, akkor Ő megbocsátja bűneimet, megvigasztal, megerősít hitemben és elveszi félelmeimet. Tudom, hogy szeret és gyermekévé fogadott engem. Vigyáz rám, hogy el ne tévedjem, és irányítja cselekedeteimet. Biztat, hogy kérjek Tőle bármit, amire lelkemnek-testemnek szüksége van. Amikor az Ige olvasása után elmondom hálaadó imámat, lelkemet béke, öröm és boldogság tölti be, s értem, hogy Isten velünk van, s vigyáz gyermekeimre és unokáimra egész nap.
Nagyon üres lenne az életem, ha naponta nem vehetném kézbe a Bibliát. Ő felüdíti lelkem az igaz és megrendítően gyönyörű szavai által.

Bodor Ferencné - Jobbágyi


---------------------------------------------------------

Biblia és fogadalom

Mindig volt Bibliám, mégis sok idő telt el úgy az életemből, hogy nem vettem kézbe, vagy csak elvétve került rá sor. Úgy gondoltam, Isten bibliaolvasás és gyülekezetbe-járás nélkül is számon tart engem, s megbocsátja bűneimet. Aztán egy nehéz időszak érkezett el életemben. Rájöttem, hogy így nem lehet tovább élni. Unokám születésekor az életbemaradás forgott kockán. Ekkor ismét elkezdtem imádkozni, s fogadalmat tettem Istennek, hogy visszatérek a gyülekezetbe. Az Úr könyörült unokámon, én pedig visszatértem a testvéreimhez. Megújult a hitem, békét, boldogságot, egészséget és nyugalmat kaptam szívemben. Azóta szinte naponta felnyitom a Könyvek Könyvét. Mindenre megoldást találok benne. Ha kell, vigasztal és jókedvre derít, máskor megdorgál.
Soha nem késő megtérni és visszatérni az egyetlen igaz és féltőn szerető Istenhez a Jézus Krisztus által, aki mindnyájunk bűnét magára vette. - De ne feledd: Az Úrnak tett ígéretet kötelező betartani!
"Istent dicsérem az Ő beszédéért: Istenben bízom, nem félek: ember mit árthat nekem (Zsolt 56,5)?

Marika - Jobbágyi


--------------------------------------------------------

Miért szeretem a Bibliámat?

Mert ez az egész könyv Jézusra mutat. Isten szava és ezért az élet zsinórmértéke. Tele van hozzám küldött örömüzenettel és isteni ígérettel. Olvassuk és éljük naponként, és hirdessük mindenhol üzenetét!

Kanalics Gábor t.b. presbiter - Bátonyterenye


Kapcsolódó linkek

http://www.hatvanref.hu

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 291, összesen: 294788