Cikkek

Bizonyságtételek

Isten gondoskodik


Február elején kaptam az OTP-től egy üzenetet, hogy megváltozik folyószámlám hitelkerete. Ez azt jelentette, hogy februárban nem tudtam felvenni a fizetésemet. - Istent kértem, hogy segítsen, hogy számláink ne maradjanak kifizetetlenül.
Két nap múlva a koreai gyülekezet egyik presbiter-házaspárától kaptunk ajándékba egy összeget, néhány nap múlva pedig Zoli kapott szintén a koreai gyülekezettől fél évre ösztöndíj támogatást. A kettő pontosan a kiesett fizetésem összege volt. Nagy hála volt a szívemben Istennek, hogy meghallgatta kérésemet.

Bátonyterenye, Pádárné H. Judit



Isten és a fegyelmezés

Szeptembertől járok az iskolákba és egy oviba Biblia klubot tartani. Az egyik összevont osztályban észrevettem, hogy a nagyobb fiúk megbántják a kicsiket. Ezért külön akartam tanítani a kisebbeket. A tanító nénitől kértem, hogy a rendbontók külön jöjjenek a tanításra.
Az első alkalom megdöbbentő volt: a gyerekek össze-vissza futkároztak, felmásztak az asztalra és a falakat ütögették. Próbáltam rájuk szólni, de nem hallgattak rám, csak egyre hangosabbak lettek. Ezen az órán semmit sem tudtam tanítani, így kénytelen voltam idő előtt levinni őket osztályukba. A helyzet egy hét múlva sem változott. István lelkésszel beszéltem erről a keddi imaórán, és együtt imádkoztunk. A gyerekeken azonban nem láttam változást. Ekkor úgy döntöttem, hogy inkább ne jöjjenek a rendetlenkedők. Mindezt elmondtam az osztályfőnöknek, s kértem, hogy Dávid és Zoli ne vegyenek részt a foglalkozáson. Sajnáltam őket, de nem volt mit tenni. A keddi imaórán megint kértük az Úr segítségét, s ekkor történt a csoda: A tanító néni feljött a terembe a gyerekekkel és azt mondta, hogy Dávid és Zoli nagyon akarnak jönni a klubba. Ha mégis rosszak lennének, csak szóljak, s akkor majd leviszi őket az igazgató nénihez. Elfogadtam javaslatát, és elkezdődött az óra. S valóban csoda történt! Olyan aranyosak voltak, mint a kisbáránykák. Csendesen asztalhoz ültek és figyeltek rám. Együtt énekeltünk, tudtam arról beszélni, amivel készültem, sőt a feladatlapokat is ügyesen megcsinálták. Tényleg jók akartak lenni, én pedig a végén megdicsértem őket.
Hálát adok Istennek. Az Úr segített nekem és jó irányba vezetett.

Jang Bo Kyeung


Kapcsolódó linkek

http://www.hatvanref.hu

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 61, összesen: 296354