Cikkek

Örüljünk együtt a jobbágyi testvéreinkkel!

Visszatekintés


Jegyzőkönyveink szerint már Bárdos Lajos lelkipásztor idejében (1933-1943) tartottak református istentiszteleteket Jobbágyiban. Templom nem lévén, a helyi közösség kezdettől fogva a Révész család otthonában találkozott. A Hatvanból kilátogató lelkipásztorok személye ugyan folyamatosan változott, de a gyülekezetet befogadó család mindvégig ugyanaz maradt. Révész Dániel halála után (1986) lánya Bodor Ferencné Elza néni, folytatva a családi hagyományt, ő lett a gyülekezetet házigazdája.

A közösség mai arculata
A 2001-es népszámlálás adatai szerint Jobbágyiban 71 református él. A hittestvérek elérése és megszólítása nem kis feladat a helyi közösség számára. Próbálkozások azonban folyamatosan történnek: A gyülekezet tagjai személyesen hívják istentiszteletre a megszólítható érdeklődőket. A Biblia mélyebb megértése érdekében néhány éve bibliaóra is van havi rendszerességgel. A gyülekezet több alkalommal rendezett nyitott karácsonyi ünnepséget és szeretetvendégséget a község színháztermében, ezeken fellépett bábcsoportunk, s bemutatkozott az országos Kékkereszt is.

Épületvásárlás
Időközben a Jobbágyi Szórvány-gyülekezetnek nemzetközi híre lett. 2008-ban az amerikai Ron Seck lelkipásztor járt közöttünk, sőt egy dél-koreai internetes TV stábot is vendégül láthattunk. Nagylelkű külföldi és helyi adományozók segítségével sikerült a jobbágyi reformátusoknak imaházhoz jutniuk. A Kossuth út 9. szám alatt található épület még ugyan kisebb-nagyobb javításokra szorul, mindazonáltal 2009. április 12-én, du. 3-kor, Húsvét vasárnap szeretnénk megtartani első istentiszteletünket.
Mindenért Istené legyen a dicsőség!

Erre az alkalomra minden érdeklődőt és élő vízre szomjazó személyt szeretettel várunk!
Kapcsolódó linkek

http://www.hatvanref.hu

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 129, összesen: 294628