Cikkek

(Nem piszkos) anyagiak...

˝Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.¨ - idézi az Úr Jézus Krisztus Mózes ötödik könyvét. De ez a mondat hallgatólagosan azt is magában foglalja, hogy a kenyér (ha nem is legfontosabb), de lényeges része életünknek. Így gyülekezeti életünknek is jelentős tényezője a pénzzel, anyagi javakkal történő gazdálkodás. Ezért szeretném az ezzel kapcsolatos tudnivalókról is tájékoztatni egyházközségünk tagjait.

Beszámolómat a hála kell, hogy áthassa, hiszen Istenünk szerető gondoskodását tapasztalhatjuk napról napra ezen a téren. Anyagi forrásaink szinte kizárólag az önkéntes adományok, mégsem kell sem kéregetnünk, kilincselnünk, sem levelekkel, telefonokkal “bombáznunk- senkit, ahogyan ezt velünk viszont gyakran megteszik emberek, szervezetek. Nekünk elég bizalommal odatárni mennyei Atyánk elé szükségeinket - és Ő azt indítja adakozásra, akit kell. Természetesen azokért az emberekért is hálásak vagyunk, akiket (sokszor a kevésből, diákként, kisnyug-díjasként, áldozatok árán is) indíthat Isten az adakozásra.
Az elmúlt bő egy esztendőben nettó 6 millió forintot költöttünk templomunkra (födémcsere, új fűtés, világítás, ablak - a forgalmi adót méltányossági alapon utólag visszaigényelhettük), nettó 760.000 forintot a parókia elavult konyhájának teljes felújítására (villamoshálózat, épületgépészet, burkolás, festés, beépített bútor), nettó 1.300.000 forintot a Kömlei család használatából visszakapott lakás teljes belső felújítására (tetőlécek cseréje, rossz cserepek pótlása, festés-mázolás, burkolás, épületgépészeti felújítás, konvektorok, beépített konyhabútor stb). Az informatikai és a munkaügyi minisztérium közös távmunka-pályázatán nyert a gyülekezet két új számítógépet, valamint fél évre: korlátlan internet-előfizetést és egy fő adminisztrátor minimálbérének megtérítését a járulékokkal és a betanítás költségeivel együtt. A pályázat bruttó összértéke 950.000 forint volt. (Reméljük, hamarosan meg is kapjuk.)
Mindennapos kiadásaink sem elhanyagolhatók: a lelkipásztor, a segédlelkész, a hitoktató és (decembertől már saját forrásból) az adminisztrátor fizetése, járulékokkal együtt, az épületek fűtése, világítása, a 25 falu gondozásának (rendszeres istentisztelet 6, hittanóra 10 helyen) benzinköltsége, posta, telefon, fénymásolás stb.
Köszönjük eddigi adományaikat, s a jövőben fokozottan kell számítanunk minden egyes fillérre, hiszen kiadásaink egyre nőnek, s ennek fedezetéül a mostani bevételeink kevésnek tűnnek (2003. eddigi időszakában havi 100.000 forint perselypénz és 50.000 forint egyházfenntartói járulék).

Egyházközségünk számlaszáma:
(OTP) 11739030-20108454

Alapítványunk neve:
Semper Reformari Debet Alapítvány

Alapítványunk számlaszáma:
(OTP) 11739030-20017929

Alapítványunk adószáma:
18570089-1-10

Alapítványunk minősítése közhasznú. A befizetett adományokról igazolást tudunk kiadni, amely alapján adókedvezmény érvényesíthető.
Alapítványunkhoz az adóbevallás benyújtásakor csatolt nyilatkozattal “nem egyházi- jövedelemadó-egyszázalékot lehet irányítani.

A 2002. évi adóból több, mint 600.000 forintnyi felajánlást kaptunk. Nagyon köszönjük!

Befizetni nem csak közvetlenül bankszámlánkra (az OTP-ben) lehet, hanem személyesen is, a lelkészi hivatalban található pénztárunknál (az Alapítványra is!).

Pénztári órák: hétfőn és csütörtökön 8-12-ig, valamint istentiszteletek, bibliaórák előtt, után.

Kéri Tamás lelkipásztor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél