Cikkek

A mórahalmi istentiszteleteink



Tavaly nyáron levélben kerestük fel azon Szeged-környéki települések (összesen 8) polgármestereit, ahol a népszámlálási adatok szerint élnek reformátusok, de a gondozásukat más szegedi gyülekezet nem látja el. A levélbeli kérésünk az volt, hogy egy-egy személyes találkozás keretében elmondhassuk szándékunkat. Az ott élő reformátusokat a térségekben működő lapokban feladott hirdetések által kívántuk elérni. Visszajelzést csak Mórahalomról és Zákányszékről kaptunk.

Újsághirdetésre jelentkezve, Mórahalomról és Zákányszékről kerültek elő az érdeklődő reformátusok. Októberben tartottuk az első istentiszteletet, egyelőre az egyik résztvevő testvér házánál.

Ezután lehetőséget kaptunk arra, hogy a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényház dísztermében gyűljünk össze, így decemberben az adventi alkalom, majd a karácsonyi  úrvacsorás istentisztelet már itt zajlott. Azóta ott találkozunk minden hónap első vasárnapján. A zákányszékiek megszervezték, hogy autóval, közösen jönnek át az alkalmakra. Így az istentiszteleteken most már 6 és 14 fő között mozog a résztvevők száma. Hálásak vagyunk Istennek, hogy elindította ezt a szolgálatot és kérjük a kedves gyülekezeti tagokat, hogy imádkozzanak ezért a misszióért is!

Hotorán Gábor

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 378, összesen: 263480