Cikkek

A konfirmandusok köszöntése

 

Kedves most konfirmált fiatalok, kedves szülők, kedves nagyszülők, kedves keresztszülők!- Nagy öröm minden évben pünkösd napján a gyülekezet elé állni és jelenteni, hogy ebben az évben is vannak olyan fiatalok, akik sikeresen számot adtak hitbeli jártasságukról, és ezáltal új, úrvacsorával élő tagjai lehetnek e gyülekezetnek. Az egyházközség nevében szeretettel köszöntöm fiatal testvéreinket.

A tegnapi vizsgával nagy erőpróbán jutottatok túl, akár fel is lélegezhettek, mégis emlékeztetlek benneteket: a mostani konfirmációval nem célba értetek, hanem ráléptetek egy olyan ösvényre, amelyen még hosszú utat kell bejárnotok. Előttetek ma nem a célvonal áll, hanem a startvonal, amit átlépve elindultok Krisztus követése útján. Jézus követése döntésre hív: az igenetek egy életre szól. Jézus követése közösségre hív: örökké tartó közösséget ajánl, Mellette otthonra leltek. Jézus követése bizonyságtételre hív: aki Krisztus mellett döntött, az nem tud többé hallgatni, annak szavain, de még inkább életén és viselkedésén keresztül árad a bizonyságtétel. A Szentlélek Isten adjon erőt, bátorságot, hogy végigjárjátok ezt az utat.

A gyülekezethez fordulok: hordozzuk őket imáinkban, fogadjuk őket testvéri szeretettel, hogy megérezzék, otthonra találtak nálunk, olyan közösség, gyülekezet tagjai lesznek, ahol barátokra, hitbéli testvérekre találnak. Szeretettel várunk benneteket az istentiszteletekre, a bibliaórákra, a gyülekezeti rendezvényekre, ahol együtt épülhetünk, egymás hite által.

„A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az õ örök dicsőségére, ... maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni." (1 Péter 5,10)

Nemes Gábor, gondnok

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 310, összesen: 263412