Cikkek

Tájékoztató a gyülekezeti nagyterem felújítási munkáiról

 

A gyülekezeti nagyterem felújításának szükségessége már évekkel ezelőtt felvetődött. 2011 őszén a presbitérium ismét napirendre vette a problémát, s ennek alapján felkértük két gyülekezeti tagunkat, hogy tegyenek javaslatot egy korlátozott műszaki tartalommal bíró megoldásra, amelynek kivitelezési költségei nem haladhatják meg a 3 millió Ft-ot. A javaslatot a presbitérium elfogadta, és úgy döntött, hogy a karácsonyi-újévi ünnepek után elkezdődhet a gyülekezeti nagyterem padlóburkolatának felújítása.

2012. január 5-én az Alker kft megkezdte a kivitelezési munkákat Kiss Edit tervei alapján és aktív közreműködésével a burkolólapok kiválasztásában, beszerzésében. A szigetelési és aljzatbetonozási munkák január végére el is készültek, ezt követően egy pihentetési időszak következett, amely a beton megkötéséhez és kiszáradásához szükséges. Mint minden felújítási munkánál, menetközben itt is, különböző problémák merültek fel (pl. a padló szintje a vízszintestől jelentősen eltér, falnedvesedési problémák, szükségessé vált a helyiség kifestése, stb.) A karácsonyi áldozatos borítékok felbontása után kiderült, hogy gyülekezetünk vállalni tudja az időközben felmerült problémák orvoslását.

A továbbiakban tervbe vettük a folyosó burkolatának a felújítását is. Itt is elkészült már a szigetelés és aljzatbetonozás. Villanyszerelési munkákat is végeztünk, s március első napjaiban megkezdtük a nagyterem padlóburkolatának lerakását. Jelenleg a burkolat 3/4-e elkészült, a kivitelező folyamatosan végzi a burkolási munkákat, s reményeink szerint a virágvasárnapot megelőző szombat délutáni (március 31.) játszóházat már a felújított nagyteremben tarthatjuk meg.

Folytatjuk a munkálatokat a folyosó és konyha burkolatának felújításával, a leginkább akuttá vált falnedvesedés megszüntetésével. Későbbiekre marad az ablakok javítása és mázolása, mivel ezt csak a meleg időszak beköszöntése után lehet elvégezni.

Köblös Endre

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 119, összesen: 263221