Cikkek

Két éves a Mustármag Családi Napközi

 

„Olyan, mint a mustármag: mikor elvetik a földbe, kisebb minden magnál a földön, miután pedig elvetették, megnő és nagyobb lesz minden veteménynél, és olyan nagy ágakat hajt, hogy árnyékában fészket rakhatnak az égi madarak." /Márk, 4,31-32/

 

Ezt az igét választottuk a Mustármag Családi Napközi mottójául a templomunkban működő napközi indulásakor. Ez az evangéliumi ige, amely Isten országát erejében, növekedésében a mustármaghoz hasonlítja, a gyermek-magocska kiteljesedésének és Istentől rendelt nevelő feladatunknak szép megfogalmazásaként is értelmezhető. A név, Mustármag, jelzi ennek a hét gyermeket napi tíz órában nevelő-fejlesztő kicsi intézménynek a hovatartozását mindannyiunk, még nem hitben élő embertársaink számára is. Sokan megkérdezték már: miért is ez a nevünk? Csak az értheti meg, aki találkozik az Igével, aki elolvassa az üzenetet. És milyen jó megadni a szívből jövő választ: az itt gondozott gyermekeket minden igyekezetünkkel próbáljuk Jézus Krisztus tanítása szerint nevelni, hittel és bizalommal abban, hogy a nekik adott szeretet-mag képes fává növekedni bennük, és lelkük otthonát a szeretet útján járva lelhetik meg.  A napközi létrehozását Szombathelyi Kata pedagógus kezdeményezte. Kitartó munkája eredménye, hogy 2010 februárjától nyitva áll a családok előtt. Két év alatt harminc mustármagocska születésnapjait töltöttük együtt. A gyermekek életének apró nyomait talán mindannyian felfedezhettük már a templomban: a róluk készült fényképekkel, apró kezük munkáival találkozunk a templom faliújságján. Ezek a kis kezek díszítik lelkesen a templomi karácsonyfákat, és segédkeznek a nagyobb gyermekeknek készülő mézeskalácsok készítésében is.  Gyülekezeti életünk szép eseményei azok az alkalmak, amelyeken a hittanos gyermekekkel együtt vehetünk részt: kirándulások, nyári napközis táborok, kézműves délutánok ünnepi alkalmai.

Bízunk benne, hogy lesznek még nálunk születésnapok, hiszen megszülettek és hamarosan 'napköziéretté' válnak a napközis gyermekek testvérei is. Köszönjük azoknak a testvéreinknek szívből jövő támogatását, akik tárgyi segítséggel, odafigyeléssel, nevelő munkával, tanáccsal hozzájárultak az elmúlt két év során ahhoz, hogy fennmaradjunk és magból zöld hajtássá fejlődjünk. Kívánom, pedagógus munkatársaim - Szombathelyi Kata napközi vezető, és Albert-Huszár Ági óvónő - nevében is, hogy Istentől gondoskodásunkra és szeretetünkre bízott kis mustármagok hitben nevelkedve növekedhessenek, erősödhessenek.

Működésünkről, napirendünkről, tevékenységünk iránt érdeklődő testvéreink tájékozódhatnak a Mustármag Családi Napközi honlapján /http://www.szegedicsaladinapkozi.webs.com// vagy személyesen, telefonon egyeztetett időpontban.

Kovácsné Papp Szilvia, a napközi pedagógusa

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 250, összesen: 263352